CARE ESTE CEL MAI BUN FILTRU PENTRU DUS?

Cel mai bun filtru de dus este cel care iti ofera o apa cat mai curata, fara clor, fara metal greu, fara rugina, sediment, mizerie etc.

Imagine

Ca de obicei nu voi aduce in atentie un anumit brand ci mai degraba, tehnologia de filtrare care este cea mai buna pentru un filtru de dus.

In opinia mea cel mai bun filtru pentru dus este cel care foloseste mediul de filtrare KDF impreuna cu carbunele activat.

In concluzie, cand cauti un filtru pentru dus, vezi daca contine KDF si carbune activat. Totusi, un filtru de dus bun, ar trebuie sa contina si o filtrare mecanica, adica sa elimine macar o parte din sediment, mal, nisip, rugina. In general mai toate filtrele de dus se bazeaza doar pe eliminarea clorului din apa (KDF si carbune activat).

De ce este important ca filtrarea mecanica sa fie prezenta intr-un filtru de dus?

Mizeria din apa acopera granulele de carbune activat si bucatelele de KDF, in acest fel contactul cu apa fiind foarte mic. Fara contactul dintre apa si mediul de filtrare, clorul ramane in apa sau este eliminat partial. La fel si metalul greu. Din acest motiv, este important ca un filtru de dus, sa contina si o filtrare mecanica, sa spunem, o filtrare la 5 microni, care sa elimine din apa sedimentul , rugina etc. Aici poti sa gasesti un filtru de dus care contine trei tehnologii de filtrare, printre care si filtrarea mecanica: filtru de dus premium.

Daca te ajuta cu ceva vezi si posturile mele despre:

1. Mediul de filtrare KDF
2. Filtru pentru dus, intre mit si adevar
3
. Carbunele activat

 

Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la CARE ESTE CEL MAI BUN FILTRU PENTRU DUS?

 1. Adriana D spune:

  Tocmai mi s-a terminat saparea unui put in gradina.
  DAR, s-a folosit ca mediu filtrant criblura de 8-16 mm si nu margaritar; taieturile de pe teava de PVC sint verticale si nu oblice; teava a fost taiata astfel pina la 3 m de suprafata (prima pinza freatica o am, chiar la 3m !).
  Adincimea putului este de 15m
  Cit e de grav ?
  Se poate remedia bagînd in interior o teava cu diam mai mic dar respectind regulile ? (cu pietris margaritar si taieturi doar in primii 3.5 m de jos)
  E sufficient ptr filtrarea apei la acest nivel ? Se mai pune capac in capatul de jos al tevii sau nu ? (la mine nu s-a pus, au zis doar ca e suficienta o caldare de pietris turnata in teava))

  • MOLECULA H2O spune:

   Buna seara,

   Imi pare rau dar intrebarile dvs. depasesc aria mea de expertiza. La mine puteti veni de exemplu cu buletinul de analiza al apei si eu va pot indruma pentru sistemul de filtrare sau echipamentele necesare pentru ca apa sa devina potabia. Asta este tot ce pot face. Toate cele bune!

 2. Strejaru Ion spune:

  Buna ziua
  Stiti cumva care este caderea de presiune la cartusul filtrant din polipropilena 10″ cu finetea de 5 microni ? Si m-ar interesa si debitul maxim care poate trece prin acest cartus filtrant
  Multumesc

 3. Pingback: CE DURITATE ARE APA DIN CLUJ-NAPOCA | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *