FILTRU PENTRU DUS, INTRE MIT SI ADEVAR…

Bine ai venit pe MOLECULA H2O. Acesta este un post despre filtrele de apa pentru dus in care vei afla:

1. Am nevoie de un filtru de dus?
2. Filtrul de dus functioneaza ca un dedurizator de apa?
3. Filtrul de dus rezolva duritatea apei?
4. Functioneaza filtrul de dus si in cazul apei de adancime? (apa de foraj)
5. Filtrul de dus va reduce presiunea apei?
6. Cum functioneaza de fapt un filtru de dus?
7. Cum arata un filtru de dus?
8. Este necesara interventia unui instalator pentru montaj?
9. Care este perioada de schimb a filtrului de dus?
10. Eu ce pot face?

1. Am nevoie de un filtru de dus?
Filtrul de apa pentru dus are un scop precis, de a elimina din apa clorul care este inhalat prin aburii creati in timpul dusului. Nu este singurul avantaj al unui filtru de dus dar este de departe cel mai important. De asemenea, filtrul de dus reduce metalele grele precum mercurul si plumbul (doar filtrele care contin si KDF).

2. Filtrul de dus functioneaza ca un dedurizator de apa?
Un filtru de dus nu functioneaza la fel un dedurizator de apa. Un dedurizator de apa elimina mineralele din apa precum calciu si magneziu.  Un filtru de dus este gandit si construit sa eliminte din apa  chimicalele periculoase si metalele grele.

Atentie: la un singur dus de aproximativ 10 min. corpul tau absoarbe clor prin inhalarea de vapori si prin piele, aproximativ ca si cum ai bea 8 – 10 pahare de apa de la chiuveta.

3. Filtrul de dus rezolva duritatea apei?
Filtrul de dus nu rezolva duritatea apei, nu o dedurizeaza, dar elimina clorul liber si alte chimicale periculoase, facand apa mai „blanda” cu pielea  si cu parul tau.

4. Functioneaza filtrul de dus si in cazul apei de adancime? (apa de foraj, de put).
Filtrul de dus functioneaza pe apa de foraj si elimina hidrogenul sulfurat dar elimina si o parte din sedimente (doar cele ce contin si KDF). Va elimina de asemenea si clorul liber in cazul in care folosesti in schema de tratare a apei, clorul.

5. Filtrul de dus va reduce presiunea apei?
In mod normal scaderea presiunii apei exista dar este nesemnificativa si insesizabila. Totusi, o data cu trecerea timpului si a utilizarii dusului, filtrul de dus se incarca cu sedimente si treptat incepe sa scada presiunea apei. In mod normal, acest lucru se intampla in cateva luni de zile (in functie de calitatea apei).

6. Cum functioneaza de fapt un filtru de dus?
Cele mai multe filtre de dus au in compozitie carbune activat si un mediu de filtrare numit KDF. KDF-ul este un mediu de filtrare foarte interesant (voi dedica un post special pentru el) si este compus dintr-un aliaj de cupru si zinc de inalta puritate. KDF55 (un anumit tip de KDF ce se utilizeaza in filtrele de dus) functioneaza prin metod REDOX (modificarea electronilor) pentru a elimina clorul si metalele grele. In cazul clorului nociv, acesta este eliminat prin schimbarea clorului liber in ioni de clor care sunt inofensivi.

7. Cum arata un filtru de dus?
Sunt mai multe modele disponibile pe piata si arata cam asa:

?????????????????????????????????????????????????????????filtru-dus-pro-6000-kdf-gac-pureprofiltru-dus-molecula-h2o- (2)

Nu sunt toate filtrele de dus prezentate aici dar cred ca sunt suficiente ca si exemple.

8. Este necesara interventia unui instalator pentru montaj?
Nu este nevoie de instalator. Se monteaza foarte usor, totusi, este posibil sa ai nevoie de o cheie reglabila, universala, pentru a desface furtunul de la dus si a introduce pe traseul apei, filtrul de dus.

9. Care este perioada de schimb a filtrului de dus?
Perioada de schimb variaza in functie de calitatea apei. Cu cat este mai murdara cu atat trebuie schimbat mai repede. De exemplu pe apa de retea din Bucuresti, un filtru de dus se imbacseste undeva la 6 – 8 luni. Ce se intampla de fapt este ca debitul si presiunea apei scad din cauza faptului ca filtrul este incarcat cu mizerie. Tentatia utilizatorului este ca imediat sa schimbe filtrul sau cartusul filtrant.

Tips and tricks 🙂
Demonteaza filtrul tau de dus si monteaza-l inapoi in sensul invers de circulatie al apei. Porneste apa si opreste-o in mai multe randuri pana cand nu mai iese mizerie din el. In acest fel prelungesti viata filtrului tau. Il demontezi si il montezi din nou pentru a circula apa in sensul normal pentru care a fost proiectat. Gata, acum poti utiliza filtrul tau, inca cateva luni 🙂

10. Eu ce pot face?
Daca inca nu ai un filtru de dus, cumpara-ti unul pentru a te proteja in special de clorul din apa ce este adaugat de autoritatile publice pentru dezinfectia acesteia.

Lasa-i si pe altii sa afle aceste informatii, nu pastra doar pentru tine. Deci SHARE pe Facebook, Google+, Twitter.  Multumesc!

Lasa-mi si un comentariu la acest post. Tu folosesti un filtru de dus?

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

15 răspunsuri la FILTRU PENTRU DUS, INTRE MIT SI ADEVAR…

  1. Pingback: KDF, ce este si ce filtreaza? | MOLECULA H2O

  2. Georgiana spune:

    Excelent acel filtru de dus cu KDF si turmalina. Il folosesc de trei saptamani si pielea nu se mai usuca ca inainte. Inca folosesc crema de corp dar mult mai rar. Cred ca am sa cumpar unul si pentru parintii mei. Ce filtru pentru apa potabila imi puteti recomanda? Adica apa de baut. Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

    • MOLECULA H2O spune:

      Ma bucur ca va este de folos si ca vedeti rezultate vizibile. Nu intotdeauna rezultatul este asa de rapid. Depinde de la persoana la persoana. In privinta unui filtru pentru apa potabila, va sugerez ca mai intai sa cititi cu atentie postul de pe acest blog in care am scris despre posibilitatile de a avea apa potabila in casa si anume: https://moleculah2o.com/2013/05/31/ce-filtru-de-apa-sa-mi-cumpar/ Acolo veti gasi si recomandare de filtru pentru apa. Filtrul Cerazura este o varianta viabila pentru potabilizarea apei de retea (de la reteaua publica). Daca doriti un filtru pentru potabilizarea apei de foraj, put, este necesar in buletin de analiza a apei. Imi trimiteti buletinul de analiza pe email si va recomand filtrul sau filtrele necesare. Multa sanatate!

    • Andreea spune:

      Bună ziua,

      Ce filtru cu KDF și turmalina folosiți? Filtrul premium de la „farabrandvarog?
      Va mulțumesc!

  3. Andreea spune:

    Buna ziua,

    Fiind in cautarea unui filtru de dus care sa ma ajute in remedierea unor afectiuni ale pielii, am descoperit blogul dvs, o adevarata sursa de informatii utile si pretioase in ceea ce priveste diversele sisteme de tratare si filtrare a apei pentru „profani” (ca sa spun asa), pentru care va felicit sincer! Parcurgand materialul de mai sus, respectiv articolul privind mediul de filtrare KDF, am rugamintea sa ma ajutati cu o recomandare referitor la alegerea celui mai eficient filtru de dus disponibil pe piata romaneasca, cu mentiunea ca am luat nota de faptul ca nu faceti reclama pe blog, preferand sa raspundeti unor astfel de solicitari pe e-mail. Drept urmare, am indraznit sa va transmit un mail pe aceasta tema (luni, 18.05.2015) la adresa furnizata de dvs intr-unul din comentariile de pe blog. In speranta ca l-ati primit, il veti parcurge si ma veti indruma in consecinta (referitor la filtrul de dus cautat, precum si la un filtru pentru baie – nu dus – la fel de eficient), va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat si astept raspunsul dvs!

    O zi frumoasa!

    Andreea.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Din pacate nu am primit niciun email de la dvs. Poate mai incercati inca o data la adresa moelculahoh@gmail.com

      Toate cele bune!

      • Andreea spune:

        Buna ziua,

        Multumesc pentru raspunsul prompt. Am retrimis solicitarea la adresa indicata (desi si mail-ul de luni l-am trimis la adresa indicata de dvs pe acest blog, nu imi explic unde s-a pierdut, dar nu mai conteaza) atat de pe o adresa de gmail, cat si de pe una de yahoo, sperand ca macar unul din cele mail-uri sa va parvina (imi cer scuze daca vor ajunge ambele pana la urma). Astept raspunsul dvs, cu mentiunea ca, daca nici de aceasta data nu va ajunge la dvs, am sa incerc si de pe o alta/alte adresa/adrese, avand neaparata nevoie de sfaturile dvs.

        Numai bine va doresc si eu!

  4. ada spune:

    Buna ziua!
    Am incercat sa va contactez la adresa de mail de mai sus si se pare ca adresa este incorecta :(. Cum fac sa va cer cateva informatii despre o marca de filtru de dus? Va multumesc!

  5. Pingback: CARE ESTE CEL MAI BUN FILTRU PENTRU DUS? | MOLECULA H2O

  6. Tudor spune:

    Intrebare: Sa spunem ca imi cumpar un filtru de dus. Pt ca asta intentionez. Dar impurutatile, clorul si metalele grele care le am inhalat/depozitat in organism pana acum, se vor elimina in timp? Sau raul facut e gata facut?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Nu va pot raspunde la intrebare si nu stiu daca va poate raspunde cineva. Evident ca stilul de viata, hrana, odihna, stresul, apa pe care o bem, aerul pe care-l respiram, toate acestea si multe altele au legatura cu curatarea organismului.

      Toate cele bune!

    • Andreea Alexandra spune:

      Se vor elimina in timp daca iei masuri in directa asta. Iti recomand cartea ,,Medium Medical”, eu am aflat totul de acolo.

  7. Strejaru Ion spune:

    Buna ziua
    Am o intrebare : stiti cumva la ce temperatura maxima lucreaza filtrul de dus PurePro PRO6000 cu KDF (la care aveti si dvs poza in articol). In site-ul lor nu scrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *