Despre MOLECULA H2O

          MOLECULA H2O  este locul unde voi prezenta pasiunea mea pentru apa. Da, sunt pasionat de apa si asa am fost mereu. Apa este viata, apa este energie, apa este sanatate. Aici incepe povestea blogului prezent. Incepe cu utilizarea apei pentru sanatate, cu utilizarea apei in diferite domenii precum cel casnic sau cel tehnic. Ne folosim de apa sub diferite forme si pentru diferite lucruri: ne hidratam cu ea, ne spalam cu ea, curatam diferite obiecte si lucruri cu ea. Apa se foloseste in domeniu medical si in domeniu tehnic, o folosim sa transportam agent termic, o folosim pentru distractie si pentru relaxare in centre SPA.

Fara APA nu se poate trai, sunt convins de asta. Dar cum facem sa folosim cea mai buna apa pentru diferite domenii si cum facem ca dupa ce folosim apa, ea si fie integrata inapoi in natura in stare cat mai curata? Aceste aspecte le vom afla impreuna pe acest blog.

Voi prezenta tehnologiile existente pentru tratarea si filtrare apei pe piata din Romania. In acest fel, poti lua o decizie corecta, fie ca vrei un simplu filtru de apa pentru a avea acces la apa potabila, fie ca doresti sa-ti protejezi instalatia si centrala de incalzine a casei de apa dura, fie ca ai de implementat o aplicatie industriala, pentru ape de proces sau pentru ape uzate.

Daca ai intrebari te rog sa ma contactezi pe adresa de e-mail: moleculahoh@gmail.com Poate vrei un sfat cu privire la un echipament pentru filtrarea sau tratarea apei sau poate vrei un sfat cu privire la schema de tratarea necesara pentru o anumita apa. Te voi ajuta cu placere in limita timpului meu.

 

9 răspunsuri la Despre MOLECULA H2O

  1. Daniel spune:

    Buna ziua,

    Am cumparat o casa in Bragadiru care are put la 16m. Ma astept la ce e mai rau de la aceasta apa si o voi duce la un set de analize extins dupa care voi decide ce trebuie filtrul. Totusi imi pun problema debitului pentru filtre, intrebarea este ce debit trebuie sa asigure filtrele pentru a putea face un dus.

    Multumesc.

    • H2O Molecula spune:

      Buna ziua,

      Un filtru pentru o casa trebuie sa asigure minim 20 litri/minut. Dar daca asigura mai mult, este mai bine. Acel filtu care asigura doar 20 litri/minut, dupa ce incepe sa se murdareasca putin, va asigura poate 10 litri/minut. De aceea in zona de filtrare mecanica, filtrele trebuie supradimentionate. Eu as instala un filtru de 60 litri/minut. In acest fel, are de unde sa piarda din debit atunci cand incepe sa se incarce cu sedimente. Daca aveti nevoie de o recoamndare din partea mea pentru acest filtru, imi scrieti si va raspund.

      Toate cele bune!

      • Daniel spune:

        Buna ziua,

        Si multumesc pentru raspunsul rapid. Vad ca filtrele sunt in general specificate la l/h, 20 l/min inseamna 1200l/h. Din diverse surse de pe internet din zona America de nord, am vazut ca debitul recomandat pentru dus ar fi intre 1.8-2.5 gallons/min adica ~400 si 560 l/h . In oricare din variante, in acesti parametri preturile filtrelor sunt foarte mari.
        Care e solutia sa faci dus fara sa dai faliment platind pe filtre? Sa pui apa nefiltrata pe tine este un risc pentru sanatate asa ca nu prea este o solutie.

        Multumesc,
        Daniel

        • H2O Molecula spune:

          Buna dimineata,

          Sursele dvs. de informare din America de Nord posibil sa se refere la filtru instalat direct la dus. Exista si acest tip de filtru care este exclusiv pentru dus si in acest caz debitul mentionat de dvs este absolut corect. Problema este alta, dvs. aveti apa de foraj. Apa de foraj nu se filtreaza in acest mod. Aceste filtre pentru dus sunt destinate retelelor de apa controlate si dezinfectate, in mod special pentru a elimina clorul din apa. Acest clor este dozat controlat de catre statia de tratare a localitatii respective. Dvs. aveti clor in apa? Desigur ca nu, pentru ca nu-l dozeaza nimeni in apa dvs de foraj.

          De aceea eu cand v-am facut o recomandare, a fost pentru filtre ce sunt destinate sa filtreze toata apa care intra in casa. Dar dvs aveti nevoie de un buletin de analiza. Pe baza acestui buletin de analiza un specialist/consultant, va poate recomanda ce tip de filtre sau sisteme aveti nevoie. In prima faza dvs. m-ati intrebat doar de debit iar eu am considerat ca stiti deja ce aveti nevoie si vreti doar o reconfirmare a debitului corect. Dar se pare ca nu stiti ce aveti nevoie si ca acum intrati in contact cu aceste informatii. Lucrurile sunt ceva mai complicate. Apa de foraj poate avea multe probleme: bacterii, fier, mangan, duritate, amoniu, nitrit, nitrat etc. Aici nu „merge” cu un filtru de dus (frectie la picior de lemm).

          Vedeti aici lista cu analizele necesare: https://moleculah2o.com/2016/03/15/ce-analize-de-apa-sunt-necesare/

          Cu privire la „preturile sunt mari” si la solutii, eu nu am solutii magice pentru asa ceva. Asta tine de bugete personale si nu intra in zona mea de expertiza. Dar este clar ca trebuie ca fiecare dintre noi sa-si calculeze toate costurile posibile si sa se informeze atunci cand decide sa locuiasca la casa cu apa de put. La fel si cand cumperi o masina si asa mai departe.

          Toate cele bune!

  2. Sebastian spune:

    Buna ziua!
    Am facut de curand un put de 12 m adancime, am trimis proba de apa pentru analiza si am primit rezultatele.
    bacterii coliforme = 300 ufc/100ml
    mangan = 73 µg/l
    Ce solutii imi puteti recomanda?
    Mulțumesc.

  3. Raluca Niculescu spune:

    Buna seara, as dori un sfat pentru o problema aparuta recent. La ultima proba de apa, a iesit rezultat de 111 la bacteriile coliforme. Pana acum nu am avut probleme.
    Precizez ca avem 2 puturi interconectate, unul la 26 m si unul la 42, langa Afumati, Ilfov.
    Proba a fost luata dupa ploaia masiva de duminica trecuta.
    Fosa septica e la foarte mare distanta de puturi.
    Cand ploua, apa se tulbura cu nisip si trebuie sa schimbam filtrele, dureaza 1-2 zile pana se limpezeste.
    Celelalte rezultate sunt:
    – enterococi intestinali – zero
    – escherichia coli – zero
    – azotiti 0,01
    – nitrati 37
    Multumesc pentru orice sfat, avem multe animale de care avem grija, printre care si cai, si care depind de aceasta apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *