TE DUCI LA STRAND SI AJUNGI LA SPITAL

Nepasarea sau slaba administrare loveste din nou. „Las’ ca merge si-asa” face din nou victime. In aceeasi zi cu stirea despre apa imbuteliata, este lansata si stirea despre un strand din capitala unde concentratia de clor din apa creste foarte mult, iar zece persoane ajung la spital intoxicate (6 copii si 4 adulti, conform Digi24).

Asa ceva nu trebuia sa se intample. Personal, am avut parte de piscine unde concetratia de clor era atat de puternica incat ochii te usturau iar aerul respirat era neplacut.

Mai multa atentie a operatorului inseamna siguranta pentru clienti. Haideti sa ne facem treaba bine si corect, acolo unde suntem pusi.

Chiar si in cazul in care totul functioneaza bine in procesul de dozare a clorului, cateodata este mult prea mult si deranjeaza. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca operatorul trebuie sa dozeze suficient clor pentru ca apa sa ramana dezinfectata. Numai ca exista solutii tehnice de tratare a apei pentru bazine de agrement sau sportive, astfel incat ca volumul de clor dozat sa fie scazut cu 40% – 60%. Despre efectele nocive ale clorului, aici: CLORUL SI EFECTELE SALE NOCIVE.

Cum putem doza mai putin clor si totusi apa sa ramana dezinfectata?

Depunerile de calcar pe peretii piscinei si in conductele de recirculare, creaza un strat suport pe care bacteriile se dezvolta cu usurinta, numit si biofilm. Atat timp cat aceste depuneri de calcar exista, cantitatea de clor dozata va fi mare. Dupa cum ati intuit, prevenirea/eliminarea depunerilor de calcar si a biofilmului, este solutia pentru a doza cu aprox. 50% mai putin clor.

Cum prevenim/eliminam depunerile de calcar si biofilmul din conductele de apa?

Prin instalarea si utilizarea unui aparat electromagnetic anticalcar. Am explicat aceasta tehnologie intr-un articol in care vorbeam despre TRATAREA APEI PENTRU TURNURILE DE RACIRE. Aceeasi tehnolgie se poate aplica cu succes in in cazul tratarii apei pentru bazine/piscice/SPA.

Este simplu, eficient si te ajuta sa reduci consumul de clor cu aproximativ 50%. Asta insemna un confort mai bun pentru clienti/sportivi si in acelasi timp costuri reduse de operare (mai putin clor dozat).

Ai intrebari cu privire la utilizarea tehnologiei electromagnetice, poti sa lasi un mesaj mai jos sau sa-mi trimiti un email prin: moleculahoh@gmail.com

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Presa despre apa și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *