KDF, ce este si ce filtreaza?

KDF este un mediu de filtrare al apei ce este compus dintr-un aliaj de inalta puritate dintre cupru si zinc. Interesant nu-i asa?

Imagine

Mediul de filtrare KDF se foloseste in general pentru a inlocui carbunele activat ori in combinatie cu acesta. KDF-ul mareste capacitatea de filtrare a carbunelui activat (GAC), se pare ca de cel putin opt ori si de asemenea nu permite sa se dezvolte bacterii in acesta.

De asemenea mediul de filtrare KDF este folosit pentru a inlocui argintul impregnat (se foloseste argint impregnat impreuna cu carbune activ bloc), argintul fiind mult mai scump decat KDF-ul.

Cum functioneaza mediul de filtrare KDF?

Prin cunoscuta medota de oxidare reducere. Putem explica asa: KDF-ul, fiind o combinatie unica intre cupru si zinc, creaza o reactie electro-chimica. In timpul acestei reactii, electronii sunt transferati intre molecule, noi elemente fiind create. Unii contaminanti periculosi sunt transformati in contaminanti inofensivi. De exemplu, clorul liber care este periculos, este transformat intr-o solutie benigna si anume intr-o clorura solubila in apa, care este inofensiva. In mod similar, unele metale grele precum, cupru, mercur, plumb si altele, reactioneaza ca mai sus, fiind astel indepartati din apa.

Imagine

Beneficiile mediului de filtrare KDF:

– extinde viata carbunelui activat granular;
– foarte eficient in indepartarea clorului si a metalelor grele, nu permite bacteriilor sa se dezvolte;
– exista mai multe tipuri de KDF cu diferite aplicatii, pentru indepartarea diferitilor contaminanti;
– inlocuieste cu succes argintul impregnat si asta la un cost mai scazut;
– este reciclabil.

Cele mai cunoscute medii de filtrare KDF, sunt:

KDF 55 
 – KDF 85

Imagine

KDF 55 este proiectat pentru a indeparta in mod special clorul si metalele grele precum: plumb, mercur, cupru, nichel, crom si alte metale dizolvate.

KDF 85 este proiectat sa indeparteze fierul si hidrogenul sulfurat.

Asa cum spuneam intr-un alt post intitulat FILTRU PENTRU DUS, INTRE MIT SI ADEVAR…filtrul de dus trebuie sa contina KDF. Cel mai recomandat este sa contina KDF in combinatie cu alte tehnologii de filtrare precum cristale de turmalina de exemplu. Daca nu gasiti asa ceva este bun si un fltru doar cu KDF dar fara carbune activat.

Exista cartuse filtrante ce sunt construite din carbune activat si KDF dar utilizate pe apa rece. Aceste filtre sunt excelente si le recomand in locul celor care contin doar carbune activat. Cum am mai spus, capatitatea de adsorbtie a carbunelui activat creste considerabil atunci cand este prezent si KDF-ul in schema de tratare a apei. In plus se elima metale grele ceea ce este un avantaj enorm. In plus nu permite dezvoltarea bacteriilor in filtru.

Poate a fost un pic cam tehnic acest post dar este bine sa stiti de existenta KDF-ului si eventual, acolo unde aveti cartus filtrant din carbune activat sa-l inlocuiti cu unul din carbune activat + KDF. Pretul este ceva mai mare, dar capacitatea de decontaminare creste. In plus eliminati din apa si metale grele nu numai clorul ( in cazul KDF-ului 55).

In general, filtrele de apa cu KDF ce se gasesc in Romania, sunt construite cu KDF 55, ceea ce este foarte bine, pentru ca elimina si metalele grele.

Resursa folosita pentru acest post:

http://www.kdfft.com/

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Medii de filtrare, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la KDF, ce este si ce filtreaza?

  1. Pingback: FILTRU PENTRU DUS, INTRE MIT SI ADEVAR… | MOLECULA H2O

  2. nicoleta spune:

    Buna ziua, sunt interesata sa achizitionez un filtru foarte bun pt dus, imi puteti trimite un link unde pot gasi un astfel de filtru ?

    Multumesc .

  3. Pingback: CARE ESTE CEL MAI BUN FILTRU PENTRU DUS? | MOLECULA H2O

  4. cosmin spune:

    Doresc si eu numele acelui filtru de dus foarte bun. Mersi ! Foarte buna informatia , multumiri

  5. Pingback: CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR? | MOLECULA H2O

  6. Pingback: CARE ESTE CEL MAI BUN FILTRU PENTRU DUS? | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *