LAS’ CA MERGE SI-ASA – apropo de apa ta

Acum cateva zile (26.08.2019) TVR a difuzat o stire, atat pe TV cat si pe website-ul propriu, despre baxuri cu apa si sucuri retrase de la vanzare din cauza faptului ca au fost depozitate in are liber, in caldura si in soare. Stirea se poate verifica aici: Baxuri cu apa si sucuri retrase de la vazare…

In urma controlului inspectorilor ANPC, aproximativ 30.000 litri (bauturi racoritoare) au fost retrasi de pe piata. Aceasta actiune a vizat atat Bucurestiul cat si alte judetele ale tarii.

Sa nu credeti ca acest lucru este o intamplare. Este suficient sa privim cu cateva saptamani inainte (o7.07.2019) si sa sa vedem ca ceva similar s-a intamplat: Zeci de mii de litri au fost retrasi de la vanzare pentru ca erau tinuti in soare.

Se pare ca nu ne mai vindecam de: Las’ ca merge si-asa. Boala grea la noi…

D-nul Dr. Ing. Alexandru Cîrîc, director al instutului de Cercetari Alimentare, afirma ca aceasta apa/suc poate dauna sanatatii omului prin faptul ca anumiti componenti din plastic migreaza in apa iar colorantii (din sucuri) se destabilizeaza.

Tot d-nul Dr. Ing. Alexandru Cîrîc afirma ca cei care vand aceste baxuri tinute in soare si caldura, nu sunt constienti de pericol. Oare???

In 2013 scriam despre acest pericol, al apei imbuteliate in plastic si tinuta in soare si caldura. Scriam de faptul ca o substanta cancerigena numita Bisfenol A poate migra in apa in asemenea conditii. Articolul din 2013, aici: Mare atentie la transportul si depozitarea apelor imbuteliate.

S-a schimbat ceva in aceasta privinta din 2013  si pana acum? Las’ ca merge si-asa a functionat si functioneaza in continuare. Ce nu va functiona sub aceasta expresie, este sanatatea noastra….

Colac peste pupaza, pe langa substante periculoase ce migreaza in apa din cauza plasticului expus in soare sau la temperaturi mari, s-a descoperit de cativa ani ca apa contine particule microscopice de plastic. Studiile arata ca din 250 de sticle cu apa testate (11 branduri diferite), procentul a fost de 100%, adica toate contineau microplastic. Iar noi consumam aceasta apa, ca si cu ar fi una de calitate superioara, ca altfel nu am plati pentru ea. Las’ ca merge si-asa!

Iti las mai jos un link, unde te informa despre sistemele de filtrare existente, pentru ca oricum, alta solutie in aglomerarile urbane (si nu numai) pentru a consuma o apa buna, nu exista. Daca nu locuiesti in varful unui munte cu izvorul cristalin langa tine, solutia este instalarea unui filtru bun la bucataria ta. Vezi articolul: CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR?

Ai nevoie de indrumare sau sfaturi? Lasa un comentariu mai jos sau scrie-mi un email catre: moleculahoh@gmail.com Iti voi raspunde cu placere in una pana la trei zile, in functie de timp. Te pot indruma catre cea mai buna varianta de filtru pentru apa.

Nu uita, poate si prietenul tau sau vecinul tau as vrea sa afle mai multe despre apa pe care o cumpara, asa ca un share pe Fb sau pe alte retele de socializare este binevenit.

 

 

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Presa despre apa și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la LAS’ CA MERGE SI-ASA – apropo de apa ta

  1. Pingback: TE DUCI LA STRAND SI AJUNGI LA SPITAL | MOLECULA H2O

  2. Pingback: TE DUCI LA STRAND SI AJUNGI LA SPITAL | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *