DOZATOR DE APA CU FILTRARE SAU CU BIDON?

apa-imbuteliata

Ce sa aleg? Care apa este mai sigura? Cea filtrata sau cea imbuteliata??? Daca ai si tu aceasta dilema, vei gasi raspunsul mai jos!

Va incurajam sa utilizati intotdeauna dozatoarele de apa cu filtrare/purificare incorporata si sa renuntati la dozatoarele de apa cu bidon.

Argumentele exista si le voi dezvolta mai jos.

Calitatea apei

In primul rand este vorba de o calitate superioara a apei atunci cand utilizam un dozator cu filtrare incorporata. Consider ca cea mai buna apa pe care o putem obtine, este cea pe care o tratam / filtram la punctul de consum. Nimic nu se poate intampla intre filtrare si consumul de apa.  In schimb la dozatoarele cu butoi de apa, de la imbuteliere si pana cand ajunge apa la dozator, se pot intampla multe. Depozitarea in conditii improprii, poate duce la degradarea apei si la contaminarea acesteia cu Bisfeniol A, ce se gaseste in plasticul din care este construit butoiul de apa. Despre Bisfenol A, este bine sa stiti ca este cancerigen. Mai multe despre acest subiect, puteti citi aici:  MARE ATENTIE LA TRANSPORTUL SI DEPOZITAREA APELOR IMBUTELIATE!

O alta problema a apei imbuteliate este ca datorita timpului mare intre imbuteliere si consum, poate dezvolta bacterii.

Nu am spus nimic despre sursa de apa. Plecam de la premiza ca cei care imbuteliaza apa sunt responsabili si ca sursa de apa utilizata este sigura si ca respecta standardele apei potabile. Din pacate nu intotdeauna am avut de-a face cu oameni responsabili. Au fost cazuri in care s-a imbuteliat apa neconforma pentru consum. In presa din Romania apar periodic astfel de exemple: ATENTIE DE UNDE CUMPARATI APA! ANPC A DESCOPERIT NEREGULI GRAVE SI A DAT AMENZI DE PESTE 800.000 LEIAPA CU BACTERII PERICULOASE SI NITRITI, RETRASA DE LA VANZARE IN 30 DE JUDETE

Ecologia si sanatatea noastra

Este bine sa avem o gandire ecologista si sa ne pese de mediul inconjurator, pentru ca SANATATEA MEDIULUI INCONJURATOR ESTE SI SANATATEA NOASTRA.

Ganditi-va cate masini de transport merg zilnic intr-un oras pentru a transporta apa imbuteliata la firme sau la tine acasa! Acest lucru inseamna poluare! Poluarea aerului inseamna boala pentru om, pentru noi, cei care respiram acest aer.

Cateva aspecte despre dozatoarele de apa cu filtrare incorporata.

Exista mai multe tipuri:

– dozator de apa cu osmoza inversa (mai mult despre osmoza  inversa)
– dozator de apa cu ultrafiltrare (mai mult despre ultrafiltrare)
– dozator de apa cu nanofiltrare (mai mult despre nanofiltrare)

Toate tipurile de mai sus, contin prefiltrare cu filtru de sedimente si carbune activat pentru eliminarea clorului, ierbicidelor, pesticidelor, gustului si mirosului.

Recomandarea noastra cu privire la alegerea tehnologiei de filtrare.

Trebuie spus faptul ca atunci cand avem ca sursa de apa, reteaua publica ce a fost clorinata, lucrurile sunt mai simple si se poate alegere oricare din tehnologiile descrise sumar mai sus. Daca sursa ta de apa, este dintr-un put, sau orice alta sursa de apa necontrolata, atunci este indicat sa faci un buletin de analiza la apa. In functie de rezultatul buletinului se poate alege tehnologia corecta de filtrare. In unele cazuri, din pacate, nu este suficienta filtrarea incorporata in dozator si este necesar ca apa sa fie tratata suplimentar.

Sfaturi utile pentru tine

Sfatul nostru este sa-ti achizitonezi sau sa inchiriezi un dozator cu filtrare din localitatea in care ai afacerea sau locuiesti (daca este posibil). Cu siguranta vei avea nevoie ori de instalare, ori de mentenanta pentru schimbarea filtrelor. Consider ca acesta este un criteriu important in alegerea unui dozator de apa cu filtrare inclusa, posibilitatea ca firma respectiva sa-ti poata sigura la nevoie, mentenanta.

Ai nevoie de un sfat in alegerea unui dozator de apa cu filtrare inclusa? Imi poti scrie pe adresa de email: moleculahoh@gmail.com Iti voi recomanda o firma care iti poate oferi un dozator foarte bun, cu cea mai buna filtrare si care iti poate oferi mentenanta in cele mai multe orase din Romania.

PS: daca postul de mai sus inca nu te-a convins ca este bine sa renunti la dozatoarele de apa cu bidon, iti recomandam sa citesti acest post: IMBUTELIIND APA MUNICIPALA, PE CARE NE-O VINDEAU INAPOI…si sa vizionezi filmul.

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Ecologie, Filtre apa casnice, Toate posturile despre apa și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *