MARE ATENTIE LA TRANSPORTUL SI DEPOZITAREA APELOR IMBUTELIATE!

Un aspect deloc de neglijat in cazul in care preferi sa consumi apa imbuteliata este efectul cancerigen al unei substante ce poate migra in apa, daca aceasta nu este transportata si depozitata corespunzator.  Acest aspect este mentionat de Dr. Lygia Alexandrescu intr-un articol prezent in Wall-Street.ro:

„Un alt aspect care trebuie luat in calcul, departe de testele de laborator de dinainte de a fi puse spre comercializare este reprezentat de modul cum sunt transportate si depozitate apele imbuteliate, in special cele din plastic.

pericolul_din_apa_imbuteliata

Dr. Lygia Alexandrescu trage un semnal de alarma asupra imbuteliatorilor, dar mai ales transportatorilor de ape plate si carbogazoase, in special privind depozitarea produselor.

„Imbutelierea apelor minerare este recomandata deoarece este mult mai igienica. Chiar si asa, in plastic, apa se poate contaminata in timp cu o substanta chimica denumita «bisfenolul A», care are un efect cancerigen asupra consumatorilor daca aceasta este depozitata direct in razele soarelui sau este transportata in masini in care nu exista nicio sursa de racire (aer conditionat)”, a completat presedintele Societatii Romane de Educatie Nutritionala din Romania pentru Wall-Street.ro.”

Sursa: Wall-Street.ro

Acest articol a fost publicat în Contaminanti apa, Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.