ATENTIE DE UNDE CUMPARATI APA! ANPC A DESCOPERIT NEREGULI GRAVE SI A DAT AMENZI DE PESTE 800.000 LEI

Inca o avertizare despre apa imbuteliata. Nu este prima oara cand aduc in atentie acest lucru si poate ca nici ultima, pentru ca acest pericol din sticlele de plastic este unul real, unul care ne afecteaza sanatatea. Asa cum am aratat intr-un alt post, atunci cand sticlele cu apa nu sunt transportate si depozitate corespunzator, exista posibilitatea ca o substanta cancerigena numita “Bitfenolul A” sa migreze in apa.

Atunci cand vom intelege acest aspect, poate doar atunci ne vom schimba obiceiul de consum si in loc sa cumparam zeci de litri de apa in fiecare luna, mai bine ne montam un filtru performant la chiuveta de la bucatarie.

Apa_imbuteliata_contaminata

Mai jos poti vedea articolul ce a aparut pe site-ul Antenei3:

Peste 800.000 de litri de apa minerala si de izvor au fost retrasi de pe piata, dupa ce inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au constatat nereguli grave privind modul de depozitare a apei.

Aproape jumatate din producatorii si distribuitorii verificati tineau apa in afara spatiului special amenajat, mai exact in aer liber, la temperatura mediului sau apa era depozitata direct pe pardoseala, la o temperatura de peste 35 de grade Celsius.

Inspectorii ANPC au dat 200 de avertismente si aproape 300 de amenzi, în valoare de 820.000 de lei, pentru incalcarea reglementărilor privind protectia consumatorilor.
Sursa: Antena3

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Contaminanti apa, Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ATENTIE DE UNDE CUMPARATI APA! ANPC A DESCOPERIT NEREGULI GRAVE SI A DAT AMENZI DE PESTE 800.000 LEI

  1. Pingback: DOZATOR DE APA CU FILTRARE SAU CU BIDON? | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *