UCIGASUL TOP-SECRET AL RAZBOIULUI DIN VIETNAM, AR PUTEA SA ITI AFECTEZE SI TIE SANATATEA

Dr._Allan_SpreenDe Dr. Allan Spreen 02/15/2011

In timpul razboiului din Vietnam, autopsiile efectuate pe tinerii soldati americani ucisi in lupta, i-au lasat pe medicii legisti muti de uimire. Cand au examinat cadavrele, au constatat ca trupurile soldatilor aratau ca ale unor betivi si fumatori inraiti… si nu ca niste masini de lupta in varsta de 20 de ani.

Arterele lor erau pline cu depuneri groase, lipicioase de colesterol. Unii dintre ei aveau una sau mai multe artere blocate total sau partial. Unii aveau chiar leziuni masive de colesterol pe inima.

Daca nu ar fi murit in lupta, acesti oameni ar fi murit din cauza unui atac de cord sau a unui atac cerebral. Deci, cum s-au imbolnavit asa ? A fost de vina alimentatia lor ? Au fumat prea mult ? Au inhalat ierbicide? (o practica a armatei SUA pentru a distruge culturile de cereale).

Ei bine, guvernul SUA a comandat un studiu pentru a rezolva acest mister. Au angajat oameni de stiinta pentru a compara soldatii cazuti la datorie cu oameni care au murit in accidente de masina. Ei au descoperit o diferenta majora intre cele doua grupuri: APA pe care au baut-o.
Soldatii americani au baut apa cu cantitati importante de “tablete pentru purificarea apei”, cu scopul de a avea o apa sigura din punct de vedere microbiologic. Aceste tablete erau de fapt clor pur.

Banuiesc ca acest lucru prevenea aparitia diareei in Vietnam (o problema majora in razboi)…dar acest lucru aproape i-a omorat. Si am observat pe baza cercetarilor ca…daca bei apa direct de la robinet, mai devreme sau mai tarziu se va intampla acelasi lucru si cu tine.

Continua sa citesti pentru a afla exact de ce…

Ne omoara din interior spre exterior

Statele Unite au inceput sa adauge clor in reteaua de apa publica, la inceputul anilor 1900, pentru a combate holera, febra tifoida, dizenteria si hepatita. Si foarte repede, aceasta tehnica a nimicit bolile din rezervele de apa ale Americii. Astazi, aproape 98% din orasele din SUA adauga clor in apa potabila din reteaua publica.

Da, am spus 98 %.

Desi trist, acest lucru ne poate explica de ce asa de multi dintre cei dragi noua, mor de atac de cord, accident vascular cerebral sau chiar cancer. Pentru a explica, permiteti-mi sa fac un pas inapoi in timp…

In anii ’60, dr. Joseph M. Price, a aruncat in aer scena medicala, cu o carte numita Boli coronariene/Colesterol/Clor. El a numit clorul “cel mai mare mutilator si ucigas al timpurilor moderne”. Dr. Price a observat legatura dintre clor si bolile de inima, in timpul serviciului sau militar in Vietnam, ca medic. Ca si guvernul U.S.A., Price a observat ca soldatii tineri si sanatosi, aveau deseori arterele infundate. El era foarte ingrijorat, din cauza apei potabile.

Cand dr. Price s-a intors acasa, el a efectuat o serie de teste pe puii de gaina, pentru a vedea daca acestia dezvolta probleme vasculare-asa cum li se intamplase soldatilor-band apa clorinata. A impartit puii in doua grupuri. Un grup a baut apa clorinata, iar ce de-al doilea grup a baut apa de izvor.
El a descoperit ca 95% din puii care au baut apa puternic clorinata, au dezvoltat boli de inima si in cateva luni, li s-au infundat si arterele (la oameni, acest proces dureaza mai mult). In plus, el a mai constatat, ca o concentratie mai mare de clor, duce la probleme vasculare mai mari. Pe de alta parte, puii care au baut apa de izvor, nu au avut niciun fel de astfel probleme medicale.

Interesant este faptul ca industria avicola, a luat la cunostinta despre cercetarile efectuate de dr. Price. De fapt, in prezent, cele mai multe ferme de mari dimensiuni din U.S.A., filtreaza clorul din apa care le este data puilor. Este foarte rau ca puii sunt tratati mai bine decat tine si decat mine in aceasta tara !

Oamenii de stiinta EPA (Agentia pentru Protectia Mediului) dovedesc ca dr. Price avut dreptate!

Chiar mai recent, dr. Richard Bull, cand a lucrat pentru Agentia pentru Protectia Mediului, a dat apa clorinata porumbeilor. El a descoperit ca acestora le-a crescut nivelul colesterolului cu 50%, fata de porumbeii care au baut apa filtrata.

Se pare ca exista un motiv stiintific pentru care clorul cauzeaza probleme de colesterol. In 1974, EPA a descoperit ca in contact cu materiile organice ce se gasesc in mod natural in apa, clorul produce anumite reactii. Astfel se creeaza compusi nocivi, numiti trihalometani (THM).

Dr. Price crede ca trihalometanii favorizeaza depunerea colesterolului pe artere. Colesterolul; nu vine din mancarea pe care o mananci. De fapt, el afirma ca colesterolul gasit in mancare, nu isi face niciodata drum spre arterele tale. In schimb, este vorba despre trihalometani. Dr. Price crede ca acestia sunt vinovati de producerea celor mai multe atacuri de cord.

El mai sustine ca de aceea nimeni nu a avut atacuri de cord inainte de 1900. Guvernul american nu a adaugat clor in apa pana in secolul 20.
Dar aceasta nu este singura problema cu trihalometanii…acestia sunt cunoscuti ca fiind si cancerigeni.

Cancerul din apa pe care o beti

In afara de faptul ca incurajeaza colesterolul sa le lipeasca pe artere, trihalomentanii favorizeaza si raspandirea radicalilor liberi. Daca va amintiti, radicalii liberi sunt ca niste ghiulele necontrolate, zburand prin corpul dvs. Orice lovesc, deterioreaza. De aceea legatura dintre clor si cancer nu ar trebui sa va surprinda.

In 1992, cercetatorii de la Harvard, au descoperit ca apa potabila de la robinet, creste riscul de cancer al vezicii urinare si cancer rectal. Ei estimeaza ca in fiecare an, mai mult de 10.000 de oameni sunt diagnosticati cu acest tip de cancer, pur si simplu din cauza faptului ca beau apa de la robinet, care este tratata cu clor.

The New York Times, a publicat un articol despre acest studiu numit “Riscul minuscul din apa clorinata”.
Sa fim realisti! Zece mii de noi cazuri de cancer de vezica urinara anual, nu pot numi acest fapt un risc “minuscul”, mai ales atunci cand in multe locuri din lume, apa este purificata cu clor.

Dar aceasta nu este singura legatura cu cancerul…

In 1992, o echipa de cercetatori americani, a examinat probe de tesut mamar prelevate de la femei in anii ’60. Femeile erau aproape identice … cu exceptia faptului ca jumatate dintre ele au avut cancer la san, iar jumatate nu.

Cercetatorii au descoperit ca femeile cu cancer la san, aveau un nivel de clor cu 50-60% mai mare in tesuturi, decat femeile fara cancer.
Acum , vestea buna…

Puteti elimina cu usurinta clorul din apa, prin instalarea unui filtru pe baza de carbune activat. Carbunele activat absoarbe clorul si alti contaminanti. Dar, asa cum am invatat deja, clorul nu este singura ta problema. Fluorul este de asemenea un ucigas…si filtrele cu carbon nu elimina fluorul. (NOTA TRADUCATOR: acest articol a fost scris in SUA unde in marea majoritate a statelor se dozeaza controlat fluor. Acest lucru NU se intampla si in Romania!)

Va sugerez sa utilizati un filtru cu UV sau tehnologie cu ozon. Aproape toata Europa foloseste acesta tehnologie pentru a dezinfecta in conditii de siguranta (pentru sanatatea omului) apa de la reteaua publica…fara o picatura de clor sau fluor. (NOTA TRADUCATOR: sfatul se refera la faptul ca in loc de dezinfectia cu clor, se pot utiliza alte tehnologii precum sterilizarea cu UV sau injectia de ozon in apa).

Sursa: healthiertalk.com

PS: Am citit ca 2/3 din expunerea la clor provine din apa de la dus. Deci, asigura-te ca elimini acest clor prin instalarea unui filtru pentru apa de la dus. Sursa: iamhu.com

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la UCIGASUL TOP-SECRET AL RAZBOIULUI DIN VIETNAM, AR PUTEA SA ITI AFECTEZE SI TIE SANATATEA

  1. Pingback: DIOXIDUL DE CLOR SI DEZINFECTIA APEI | MOLECULA H2O

  2. Pingback: PROBLEMA CLORULUI RESIMTIT IN SECT. 5 SI 6 | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *