AI NEVOIE DE CENTRALA TERMICA? VEI PLATI MAI MULT! ASA SPUNE UE…

centrala-termica-in-condensatie_ lege_europeanaPosesorii de centrale termice de apartament vor fi obligati sa scoata mai multi bani din buzunar, potrivit unei directive europene care urmeaza sa intre în vigoare in această toamna. Anuntul a fost făcut la RTV de vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Utilitatilor (ANPSC).

O directiva a Uniunii Europene, care intra în vigoare în data de 26 septembrie 2015, obliga doar vanzarea centralelor termice cu condensare. Decizia va afecta milioane de romani pentru ca in prezent 1,5 milioane de familii se incalzesc cu centrale de apartament, iar în fiecare an, în Romania, se vand 150.000 de astfel de centrale. Acestea costa intre 4.500 de lei si 7.000 de lei, in functie de dimensiunea locuintei.
Cu toate astea, producatorii spun că aceste centralele termice cu condensare permit o economie de pana la 35 % la consumul gaz.

Ionut Nejloveanu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Utilitatilor (ANPSC), a declarat la România TV ca in nicio tara aeuropeana nu se permite montarea centralei în apartament pentru că ele, in primul rand, polueaza. Tot el a spus ca oamenii sunt obligati ca din 10 în 10 ani să schimbe centrala de apartament.

„Poluatorul plateste. Oamenii care si-au montat centrala nu au fost sfătuiti de legislatia ce va urma. Despre aceasta directivă se stie de mult timp. De asemenea, se stie si ca se va introduce taxa pe cos, ca oamenii vor fi obligati sa-si monteze cosuri de inox care să polueze sus si nu in bucătăria celui de deasupra. Dacă facem un calcul simplu, o centrala de apartament, cu calorifere cu tot, costa în jur de 10.000 de lei. Haideti sa vedem daca în 10 ani, pentru că din 10 în 10 ani legea spune ca centrala trebuie schimbată, ea se amortizeaza”, a spus Nejloveanu.

Sursa: DCNEWS

Si ce legatura are acest subiect cu blogul MOLECULA H20  ce trateaza ca si subiecte apa si calitatea acesteia?

Se pare ca scopul acestei directive este reducerea poluarii, prin reducerea de consum de gaz. Acest lucru este bun nu numai pentru aerul pe care-l respiram ci si pentru buzunarul tau. Mai putin gaz, mai multi bani in buzunar.

Dar…stiai ca stratul de calcar ce se depune in interiorul centralei scade randamentul acesteia pana la 30%? Si ca de fapt pentru a compensa transferul termic impiedicat de stratul de calcar, umblam la setarile centralei pentru a fi mai puternica? In acest caz, creste din nou cosumul de gaz iar portofelul se goleste.

Exista solutii si de aceea aduc in atentie acest subiect. Exista statii de dedurizare care sunt foarte eficiente in acest sens dar ce facem cu spatiul mic pe care il avem in casa sau in apartament? Pur si simplu nu avem loc pentru un dedurizator care pe langa spatiul de instalare necesar ne baga la cheltuieli si cu consumul de sare si cu apa ce se duce in cantitati mari la canalizare ori de cate ori intra in regenerare.

Exista solutii 🙂 ecologice pentru impiedicarea depunerilor de calcar. Mai jos gasiti un link care sa va ajute in acest sens.

Click pe SISTEME ANTICALCAR

Inca un aspect, este bine sa luati in considerare intotdeauna, in afara de un sistem bun ANTICALCAR si o filtrare eficienta. Depunerile ce se formeaza in interiorul centralei sunt formate dintr-un amestec de saruri de calciu si magneziu cu sedimente, mal, nisip etc.

Daca ai nevoie de ajutorul meu, scrie-mi un email pe moleculahoh@ si voi raspunde cat voi putea de repede.

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Apa dura, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la AI NEVOIE DE CENTRALA TERMICA? VEI PLATI MAI MULT! ASA SPUNE UE…

  1. Daniela Stanescu spune:

    Buna ziua, locuiesc la bloc in orasul Corabia din judetul Olt, doresc sa achizitionez un sistem de filtrare al apei pentru tot apartamentul si as vrea o recomandare. Mentionez ca apa din zona este foarte dura, iar noi detinem o centrala pe curent ( nu avem gaze). De asemenea am un bebelus si vreau sa ii ofer de baut o apa buna pentru organismul sau. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *