PROBLEMA CLORULUI RESIMTIT IN SECT. 5 SI 6

Presa a vuit pe tema clorului ce s-a simtit puternic in sectoarele 5 si 6. Apa Nova a dat un comunicat de presa in acest sens. 

Intrebarea care se pune…

A facut bine Apa Nova ca a dozat mai mult clor in apa? Evident, cei de la apa Nova declara ca apa s-a incadrat in permanenta in limitele maxime legale la toti parametrii, inclusiv la clor. Totusi, multe persoane din sectoarele 5 si 6 au acuzat miros puternic de clor, iar dusul zilnic s-a facut in unele cazuri cu usturime a ochilor.

Personal, am incredere in calitatea apei din Bucuresti, dar asta nu inseamna ca clorul nu a fost deranjat in sectoarele 5 si 6. Cu siguranta dozarea in cantitate mai mare de clor a fost necesara iar in comunicatul de presa este explicat si de ce. Nu contest profesionalismul celor de la Apa Nova, ba chiar il sustin. Totusi, cred ca puteau comunica mai bine si cu o zi inainte ca oamenii sa acuze problemele cu clorul.

Ce putem face pentru a ne proteja de clorul prezent in apa?

Pentru dus, putem utiliza filtre de dus, iar pentru apa de baut putem utiliza purificatoare instalate sub chiuveta sau pe chiuveta. O companie de apa are obligatia sa furnizeze apa potabila in conditiile legilor si a stasului de apa potabila, in niciun caz o apa fara clor.

Alte posturi despre apa clorinata:

AR TREBUI SA FIE UTILIZAT CLORUL IN RETELELE PUBLICE DE APA?

CLORUL SI EFECTELE SALE NOCIVE

UCIGASUL TOP-SECRET AL RAZBOIULUI DIN VIETNAM, AR PUTEA SA ITI AFECTEZE SI TIE SANATATEA

Consideri acest post util? Share pe FB pentru a beneficia si prietenii tai!

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Dezinfectie apa, Presa despre apa, Tehnici de filtrare și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *