ROTAVIRUS A CAUZAT MOARTEA UNEI FEMEI DE 83 DE ANI

rotavirusCulmea este ca sursa apei in care virusul Rotavirus a fost prezent, este de la reteaua publica (orasul Aninoasa, Jud Dambovita).

„O femeie de 83 de ani a murit dupa ce a baut apa contaminata de la robinet, din reteaua de apa a orasului Aninoasa, judetul Dambovita. Problemele din oras au aparut in luna martie, cand zeci de oameni au ajuns la spital dupa ce au baut apa contaminata cu fecale.

Potrivit stirileprotv.ro, batrana a petrecut mult timp in spital, însa medicii nu au putut-o ajuta. Starea ei s-a degradat dreptat dupa ce a baut apa amestecata cu dejectii din canalizare.

Din luna martie, batrana de 83 de ani a fost internata de 3 ori la sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviște.

„Rotavirus, apoi clostridium, deci, boli digestive. Totul de la apa pentru ca simptomele au fost aceleasi de la inceput pana a inchis ochii. A fost apa oprita fara sa ne anunte apoi a functionat si atunci ne-am infectat toti, toata familia, si copii si nepoti, numai ca la ea a fost mai grav”, spune Lidia Avram, fiica batranei.

Familia batranei a angajat un avocat si are de gand sa ceara daune morale.

Distribuitorii de apa au fost amendati cu 35.000 de lei, iar alimentarea cu apa a fost reluata numai dupa ce a fost inlaturat orice pericol – sustin autoritatile.”

Sursa: B1.ro

Cum ne putem feri de Rotavirus

Ideal este sa avem un sistem de filtrare montat la chiuveta noastra. Rotavirus poate fi eliminat prin filtrare cu ultrafiltrare, osmoza inversa, nanofiltrare, lampa uv, clorinare. Ideal este sa se utilizeze cel putin doua din tratamentele posibile, de exemplu clorinare combinata UV si eventual ultrafiltrare.

Daca doriti sa fiti sigur de tratamentul apei dvs, este mai bine sa intrebati un specialist. Prin aceasta adresa: moleculahoh@gmail.com va stau la dispozitie pentru sfaturi in ce priveste tratarea si filtrarea apei.

PS: piata din Romania este este invadata de filtre si membrane de osmoza inversa de foarte proasta calitate. Multe din ele nu fac ceea ce ar trebui sa faca. Atentie ce cumparati! In astfel de cazuri, un pret mic poate inseamna imbolnavirea ta sau a celor dragi.

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Contaminanti apa, Presa despre apa și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *