Template Assisted Crystallization – TAC – tratarea apei dure fara sare, cu un rezultat 99,6% impotriva depunerilor, ceea ce este similar cu schimbatorii de ioni (dedurizatoarele clasice cu consum de sare), conform studiului efectuat sub protocolul standardului german DVGW, Articolul “W512” – |”verificarea dispozitivului de tratare a apei pentru reducerea depunerilor de calcar.|”
Acest post are in singur scop, sa comunice ce analize de apa sunt necesare in cazul in care doriti sa utilizati tehnologia de tratare anticalcar Template Assisted Crystallization, mai pe scurt: TAC.
NOTA: analizele fizico-chimice de mai jos sunt necesare doar daca apa este de put/foraj sau apa de suprafata, netrata, necontrolata, ce provine din surse proprii. In cazul in care apa provine dintr-o sursa controlata, declarata potabila, ca de exemplu regiile de apa, reteaua publica, atunci NU ESTE NEVOIE DE ANALIZA APEI.
Analize fizico-chimice necesare pentru TAC:
- pH
- Duritate
- Fier
- Mangan
- Silice
- Polifosfat sau fosfat
- Cupru
- Clor
- Hidrogen sulfurat (la prelevare se va umple recipientul pana in buza si se va inchide imediat, pentru a nu scadea nivelul gazului).
- Produse pertroliere (ulei/petrol)
Eu am identifificat doua laboratoare care efectueaza analizele de mai sus dar orice laborator de apa este binevenit pe aceasta pagina. Este nevoie doar sa imi trimiti un email: moleculahoh@gmail.com si sa imi spui ca laboratorul tau poate efectua analizele de mai sus. Vei aparea gratuit pe aceasta pagina.
Cele doua laboratoare indentificate deocamdata, sunt:
- Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala – ECOIND
Adresa: str. Drumul Podu Dambovitei nr.71-73, sector 6, Bucuresti
Tel: 021410 03 77
Fax: 021 410 05 75
Web: http://www.incdecoind.ro/
E-mail: ecoind@incdecoind.ro
2. SC Biosol psi SRL
Str. Torcători Nr. 6 Ploieşti
Ploieşti, Prahova
Tel: 0344 107813 Tel: 0371 322551 Tel/Fax: 0244 517408
Web: http://biosol.ro/
E-mail: laborator@biosol.ro
Intrebari? Trimite-mi un email catre: moleculahoh@gmail.com