Dedurizarea fara sare este marea provocare! Dedurizatorul fara sare isi gaseste solutia tehnica in aparatul anticalcar sau sisteme / dispozitive anticalcar.
De ce avem nevoie de „dedurizare fara sare”?
In primul rand pentru ca la fiecare regenerare (in cazul dedurizatoarelor clasice cu rasina schimbatoare de ioni) se consuma o cantitate insemnata de apa si o cantitate importanta de sare. Alte considerente sunt:
– in cazul in care ai fosa septica sau statie de epurare, apa sarata deversata de dedurizator afecteaza intr-o anumita masura bacteriile pe care se bazeaza functionarea corecta a fosei.
– apa deversata ajunge in final, in pamant si in multe cazuri chiar in panza freatica. Deci exista o poluare a pamantului sau a panzei freatice cu sodiu. Pamantul udat cu apa sarata nu mai are productivitate;
– platiti consumul de apa, fie ca este vorba de apa de la reteaua publica, fie ca o pompezi din sursa proprie (factura la energie electrica);
– apa dedurizata, in cele mai multe cazuri nu este potrivita pentru consumul uman. Trebuie instalata o statie de osmoza inversa la punctul de consum, in mod normal la bucatarie;
– nu avem spatiu pentru instalarea unui statii de dedurizare clasice. In cele mai multe cazuri nu exista o camera tehnica sau un spatiu dedicat amplasarii acestui dedurizator.
– in cazul debitelor mari de apa, de exemplu alimentarea unui oras sau a unei localitati, ori in cazul aplicatiilor pentru industrie, consumurile de apa si de sare pentru regenerare sunt foarte mari.
De aceea, solutia tehnica ideala impotriva apei dure este „dedurizatorul fara sare”.
Ce este dedurizatorul fara sare?
Dedurizatorul fara sare s-a concretizat in tehnologia sistemelor anticalcar. Aceste sisteme sau aparate anticalcar sunt echipamente electronice de conditionare a apei.
Cum functioneaza aceste aparate anticalcar?
Aparatele anticalcar, creaza un camp electomagnetic, modificand structura ionilor de calciu si magneziu. Acesti ioni devin mai mici iar forma lor este modificata, fiind rotunjiti la margini ceea ce face ca aderenta lor la conducte sa nu mai fie posibila.
Se schimba ceva in structura chimica a apei?
Apa ramane la fel din punct de vedere chimic, duritatea apei ramane aceeasi (suma sarurilor de calciu si magneziu). In plus, efectul tratarii cu sistemele anticalcar, curata treptat conducte de depunerile interioare.
In urma tratarii apei cu aparatele anticalcar, s-a constat reducerea biofilmului (stratul depus pe interiorul conductelor) si implicit reducerea bacteriilor. Biofilmul este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
Acest principiu de functionare electomagnetic este nou?
Tratarea apei prin metode magnetice sau electomagnetice nu este o noutate. Primul patent de tratare a apei prin principiul magnetic a fost patentat si in registrat in anul 1900.
Pot avea garantia ca un aparat anticalcar are efectul asteptat impotriva apei dure?
Exista teste care au demonstrat ca sistemele anticalcar functioneaza. Unul dintre aceste teste realizat in conditii reale de lucru, a fost facut de catre Universitatea Portsmouth (s-a realizat doar pentru un anumit producator). Rezultatul? Brandul testat are un excelent randament impotriva apei dure.
Atentie la urmatoarele aspecte! Exista sisteme sau aparate anticalcar, ce nu au studii de randament si nici eficienta dovedita. Daca tot esti hotarat sa utilizezi un aparat anticalcar, investeste in unul testat si verificat de timp. Un alt criteriu de alegere a unui aparat anticalcar este sa verifici daca producatorul respectiv are in portofoliu si variante pentru aplicatii mai mari, de exemplu pentru industrie. O companie serioasa, care investeste in certetare nu se va limita la aparate mici pentru case ci va produce pentru orice tip de aplicatie. Un astfel de producator, este de incredere atat pentru sisteme mici, casnice, cat si pentru industrie.
Din ce cauza exista articole pe internet care afirma ca aceste aparate nu functioneaza impotriva apei dure?
In primul rand trebuie sa vedem cine scrie acel articol. Este o firma care promoveaza dedurizatoare clasice? In acest caz avem raspunsul.
Trebuie observat si producatorul sistemului sau aparatului anticalcar. Este de incredere? Are experienta si ani de cercetare in spate? Este adevarat ca nu orice aparat are efectul asteptat.
Un alt aspect deloc de neglijat este modalitatea de instalare. In multe cazuri, producatorul unui astfel de aparat nu are experienta necesara pentru a comunica modalitatea de instalare. Instalarea, chiar daca este foarte simpla si neinvaziva (nu se intrerupe conducta de apa) trebuie sa se faca corect.
Un ultim aspect deloc de neglijat este Garantia Functionarii. Sunt producatori de sisteme anticalcar care au in politica lor de vanzare, posibilitatea de retur a produsului in cazul in care esti nemultumit. Acesti producatori au experienta si garantia ca produsul lor va functiona, de aceea isi permit sa promita fara nicio emotie, garantia returnarii. Este indicat sa alegi un astfel de produs!
Cum arata un aparat anticalcar?
Depinde de producator dar in mod normal este o ansamblu electronic. Poti vedea mai jos o imagine reprezentativa.
Instalarea este complicata? Unde se instaleaza aparatul anticalcar?
Este foarte usor de instalat. O poti face chiar tu, cu usurinta. Unitatea electronica se prinde pe perete, iar cablul electonic se infasoara pe teava in functie de recomandarea producatorului. Pentru un rezultat bun, este indicat sa tineti cont de instructiunile primite in pachetul produsului.
Aparatul anticalcar se instaleaza in mod uzual la intrarea in casa pe conducta principala de alimentare cu apa rece. in cazul in care se doreste, se pate instala pe conducta ce alimenteaza boilerul sau pe o conducta de recirculare.
Aceste sisteme anticalcar se pot utiliza si pentru alte aplicatii: piscine, bucatarii profesionale, spalatorii auto si de haine, ferme, turnuri de racice, baruri etc. In mod normal, orice echipament care utilizeaza apa, are nevoie de protectie impotriva calcarului.
Iti doresti un aparat anticalcar performant? Ma poti intreba prin email-ul moleculahoh@gmail.com si iti voi raspunde cu placere.
Te astept sa-mi spui ce tehnologie utilizezi impotriva apei dure. Astept tipul de tehnologie si nu brandul produsului. Ne poti spune daca utilizezi aparat anticalcar, statie de dedurizare, magneti din otel sau filtru cu magneti bioceramici?
Astept comentariul tau mai jos, in formularul atasat articolului prezent.
Buna ziua,
Ma intereseaza daca exista acest procedeu de dedurizare fara sare pentru o linie de imbuteliere apa plata cu un volum de 9 mc pe ora.
Buna seara,
As vrea sa stiu cati mm sau toli are diametrul conductei de alimentare cu apa a instalatiei de imbuteliere si as vrea sa vad un buletin de a analiza apei. In mod normal cred ca aveti 1 1/2″ sau chiar 2″ la conducta dar este mai bine sa-mi spuneti dvs. Evident ca debitul orar este o informatie extrem de utila. Buletinul de analiza a apei il pot primi prin email: moleculahoh@gmail.com.
Toate cele bune!
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca acest aparat are randament in cazul unei ape cu duritate mare , cu mentiunea ca debitul orar este mic,pentru o bucatarie , masina de spalat si baie cu boiler electric de 100L, instalatia deserveste nevoile a 2 persoane in varsta.
De asemenea nu stiu daca instalarea acestui aparat se face neaparat pe o conducta de metal ? sau daca instalarea a doua aparate ar putea aduce un plus de randament .
Va multumesc
Buna ziua. Da, are randament si impotriva apei cu duritate mare. Ideea este ca acest producator a dezvoltat si are in portofoliu, aparate anticalcar care functioeaza si pe apa cu duritate ridicata. Nu va recomand sa instalati doua aparate. Va recomand sa instalati un singur aparat dar mai puternic. In afara de perioada de garantie de 10 ani, producatorul ofera garantie de satisfatie si anume: daca dupa minim 6 luni de utilizare (este necesar un minim de 6 luni pentru a se curata cat mai bine conductele pe interior) nu sunteti multumit, il puteti returna fara probleme (in stare buna, nelovit, nezgariat, cu sigiliul pe el si cu ambalajul origina). Asa ca, ce aveti de pierdut ca sa va convingeti ca functioneaza?
Sistemul anticalcar poate fi instalat pe orice tip de conducta, plastic, metal, ppr si orice alt material utilizat la instalatii.
PS: va trimit prin email link cu modelul recomandat pentru duritate mare.
Toate cele bune!
Buna ziua,
sunt si eu interesat de acest sistem pentru a deduriza apa dintr-un put care alimenteaza un duplex.
Se poate sa imi trimiteti si mie link-ul pentru duritate mare (28,4 grade germane)?
Cu respect,
Decebal
Buna seara,
Va trimit prin email aparatul anticalcar recomandat. Toate cele bune!
Cum merge dedurizatorul domnule? ma inereseaza si pe mine, leftersorin6_ct@yahoo.com
Functioneaza fara probleme. Totul este sa fie ales corect, in functie de debit, grosimea conductei si duritatea apei. Problema este ca au aparut pe piata si chiar in marile magazine de bricolaj, aparate anticalcar ce ofera impulsuri electromagnetice slabe, dar sunt folosite pentru duritati mari si pentru debite mari. Evident ca in acest caz efectul este destul de slab. Deci, in primul rand as spune ca alegerea este cea mai importanta, dupa care calitatea produsului. Si instalarea este foarte importanta… Pentru mai multe detalii si alegerea aparatului, aici: moleculahoh@gmail.com
Toate cele bune!
Buna ziua! Daca am inteles bine, acest aparat nu modifica duritatea apei ci doar protejeaza interiorul tevilor pentru a nu se depune ionii de Ca si Mg si in viitor depunerile deja existente nu? Cum ramane cu clasicele pete de sare de pe pahare sau cu efectul unei ape dure asupra pielii mai ales la bebelusi? Aceste aspecte inca raman nerezolvate cu acest aparat asa e? Instalarea unui filtru pentru dus ar ajuta cumva?Exista altceva in afara de statiile clasice de dedurizare?
Buna dimineata!
Ati inteles bine, nu se modifica duritatea apei!
Petele de sare sunt de fapt pete de calciu si magneziu. In orice loc in care apa stagneaza si se evapora fara a fi stearsa (pahare, chiuveta etc.) vor aparea aceste pete albe. Totusi, apa fiind tratata, aceste pete se vor sterge cu usurinta. Sarurile de calciu si magneziu au fost supuse tratamentului cu aparatul anticalcar iar structura acestor saruri este modificata, deci, aderenta acestora este scazuta si se pot elimina cu usurinta prin stergere.
Efectul asupra pielii a apei tratate cu aparatul anticalcalcar este neagresiv. Structura sarurilor de calciu si magneziu este modificata in urma tratamentului. Totusi, in apa exista chimicale care sint agresive cu pielea, mai ales in apa de retea publica unde exista clor. In astfel de cazuri se recoamnda si un filtru de dus. Ideal, se vor utiliza impreuna, un aparat anticalcar si un filtru de dus.
Da, exista sialte tehnologii in afara de statiile clasice de dedurizare. Cautati de exemplu, „filtru cu magneti bioceramici”. Dar si acesta functioneaza pe acelasi principiu ca cel explicat mai sus.
Sper ca am raspuns la intrebarile dvs.
Toate cele bune!
Buna ziua! Doresc sa va cer parerea referitoare la instalarea unui dedurizator incadrat intr-o instalatie de hidrofor ce alimenteaza un bloc de 3 etaje. Consumul maxim, pe timp de vara, ar fi aproximativ 150 mc pe luna. Apa provine din sistemul orasenesc de alimentare cu apa, deci cu parametrii tipici. Presiunea setata a hidroforului este 4,5 bar. Mentionez ca spatiul este restrictionat pentru instalarea unui vas de saramura. Exista model de dedurizator fara sare care sa faca fata acestui consum si, binenteles, sa aiba efecte benefice asupra instalatiilor din apartamente (centrale termice, sanitare)? Depunerile mari de calcar se observa momentan foarte evidente la curatarea sticlei lampii UV din componenta statiei de filtrare individuala ptr apa potabila (instalatie cu 6 filtre si UV ce are alimentarea comuna ca si chiuveta de la bucatarie).
Multumesc anticipat ptr raspuns.
Buna seara,
Exista sisteme anticalcar cu marime si putere mai mare, pentru aplicatia dumneavoastra. Tot ce trebuie este sa iim spuneti duritatea apei si sa calculam un debit instantaneu, pentru o alegere corecta a aparatului. Pentru aceste informatii, ma gasiti pe: moleculahoh@gmail.com
Toate cele bune!
Buna ziua!
In poza oferita observ ca e vb de teava de cupru. Din diverse motive, am folosit teava tip PPR. In acest caz, se mai poate folosi aparatul anticalcar? Iar apa, este potabila?(am inteles ca prin folosirea unui dedurizator, apa nu mai e potabila). Este vorba de utilizare casnica.
Va multumesc!
Buna ziua,
Se poate utiliza pe orice tip de teava: cupru / platic / PPR / metal. Nu exista restrictii in acest sens. Atentie de unde cumparati aparatul! Puterea aparatului trebuie sa fie corelata cu duritatea apei si cu debitul instantaneu. Atentie la instalare! Exista anumite reguli pe care nu le pot face publice.
Toate cele bune!
Buna seara
Am un aparat de dedurizare cu sare,precizez ca apa e din pompa batuta si este o apa f proasta , nu vreau si nici nu folosim apa pt baut ci doar pt uz caznic.problema care o am este ca nu am presiune si nici nu e constanta cat de cat presiune ( la dus).am intrebat instalatorul si mi-a zis ca din cauza dedurizatorului ca e mic (4-5 saci de sare).vreau sa cresc presiunea apei chiar sa schimb dedurizatorul cu ceva mai nou generatie si cel mai important sa imi creasca presiunea la apa.ce ma sfatuiti sa fac.
Anca oros
Buna seara,
Personal nu cred ca dedurizatorul este de vina pentru ca nu aveti presiune. Totusi, am sa va fac o recomandare prin email, pentru dedurizator. Cu privire la presiune, daca aveti filtru de retea montat, curatati-l sau schimbati cartusulul filrat. Daca rezolvati acest lucru si presinea nu este buna, verificato hidroforul sau pompa de presiune.
Toate cele bune!
Buna ziua,
Tot cautind ceva contra apei dure, am gasit si site-ul dvs.
Apa pe care o scot dintr-un put forat este dura,nu stiu cit ,dar ramin pete albe peste tot,sapunul nu face spuma nici daca-l rogi!
Am centrala pe lemne si trebuie sa fac ceva inainte de a incepe sa-mi ‘cada’ din componente,tocmai am pierdut un vas de expansiune!
Cu ce trebuie sa incep?
Probabil cu aflarea duritatii apei!
Pe urma sa pun un aparat anticalcar si pe urma o statie de dedurizare sau simultan?
Buna ziua,
Incepeti un un buletin de analiza minim si anume pentru: duritate, fier mangan. Dupa ce aveti analiza apei, reveniti cu buletinul la mine (prin email) sau cu informatiile scrise.
In mod uzual nu este nevoie de ambele echipamente si dora de unul dintre ele (ma refer la statia de dedurizare sau aparatul anticalcar).
PS: atentie la aparatele anticalcar, se aleg in functie de duritatea apei si de debit, la fel ca si dedurizatoarele.
Buna seara
Eu folosesc apa de la fantana, este foarte dura. Folosesc teava de PE 1″. ce imi recomandati?
Buna seara,
V-am raspuns prin email.
V-am trimis un e-mail, astept raspunsul de la dumneavoastra. Multumesc.
Salut!
Doresc sa montez un sistem anticalcar similar principiului celui indicat in articol. Locuinta este situata in Tunari (Ilfov). Nu am inca oficial analizele apei, dar duritatea este in jur de 35 grade germane iar Fe si Mn nu ar avea valori mari (din discutia telefonica cu cei care au prelevat apa pentru analiza). Locuinta va fi locuita de 2-3 persoane. As vrea totusi sa fac apa potabila, montand o lampa UV si un sistem de filtre cu carbon activ/osmoza inversa. Cum ramane cu duritatea apei?
Multumesc!
Buna ziua,
Conform reglementarilor in vigoare, duritatea nu are legatura cu potabilizare apei (nu mai este potabila daca duritatea este sub 5 dH). Deci, la 35 dH apa este perfect potabila. In aceste conditii, puteti utiliza cu succes aparatul anticalcar. In acest sens am sa va trimit un email cu aparatul potrivit pentru aceasta duritate.
Cu privire la potabulizare / filtre din carbune activat / osmoza inversa / lampa UV, consider ca este obligatoriu sa aveti un buletin de analiza a apei. Aceste echipamente nu fac minuni si sunt cazuri in care apa nu poate fi potabilizata doar cu astfel de echipamente. Totul depinde de calitatea apei…
Toate cele bune!
Buna ziua,
Sunt interesat sa cumpar !
Am la tara o fantana cu un hidrofor (mic)care alimenteaza bucataria baia apa calda si rece in plus vara ud o gradina.
Puteti sa-mi dati o oferta de pret ?
Buna ziua,
Eu nu fac oferte pentru ca asta inseamna o activitate de comert/firma etc. Eu doar va pot indruma catre o firma care se ocupa cu asa ceva.
Toate cele bune!
Buna ziua,
Mă interesează un sistem anticalcar pentru apa dintr-un put forat. Diametrul conductei este de 1 1/4 iar debitul nu va depăși 3mc/ora. Nu știu încă duritatea apei. Puteți sa îmi recomandați un model?
Buna ziua,
Nu va pot face o recomadare dar am sa va trimit un email cu firma care va poate ajuta. Informatii necesare din partea dvs:
– diametru teava
– material teava
– debit orar
– tip aplicatie (la ce se utilizeaza apa)
– duritate apa
Toate cele bune!
Buna ziua. Ma intereseaza un sistem anticalcar pe care sa-l pot monta in locatia apometrului, adica in camin.
Casa este construita recent si nu as vrea sa am depuneri pe instalatie.Consumul ar fi de 10-15 mc lunar ,poate si mai mare vara atunci cand voi folosi apa si in gradina .Diametrul tevi este de 1/2 iar duritatea apei nu o cunosc inca dar am putea sa o punem cea mai mare daca nu ar fi o problema.
Buna seara,
Am 2 surse de apa, una din put alta din reteaua publica, ambele cu duritate mare.
Doresc cu ajutorul si amabilitatea dumneavoastra sa investesc intr-un dedurizator electronic si o instalatie de tratare a apei care sa:
1- asigure protectia instalatiei, centrala termica, reteaua de incalzire in pardoseala si ACM, echipamentele de uz casnic etc impotriva depunerilor.
2- poata furniza apa potabila, fara a lasa pete albe.
Casa are 3 bai si curent locuiesc 3 persoane, cu exceptia cazurilor cand primim vizite la sfarsit de saptamana, inca 2-3 persoane.
Analiza apei urmeaza sa o fac dar de duritate sunt sigur ca e mare deoarece deja am depuneri pe baterie si bazinul de la wc.
Si o intrebare: dupa ce montez un dedurizator electronic cum imi dau seama ca acesta functioneaza corect fara a astepta luni de zile?
Buna seara,
Aparatul anticalcar electronic nu este un dedurizator ci este un conditionator.
1. Asigura fara probleme. Unde exista recirculare, se va mai instala un aparat, pe aceasta recirculare;
2. Daca apa este potabila, va fi in continuare si dupa tratare. Cu provire la petele albe, acestea vor aparea in continuare pentru ca sarurile de calciu si de mangenziu nu au fost eliminate DAR, se vor sterge cu usurinta chiar cu mana uneori si clar, fara chimicale agresive. Aceste peste albe nu arata daca apa este potabila sau nu, ci doar ca in apa exista saruri de calciu si de magneziu,
Va veti da seama din faptul ca petele albe se vor sterge cu usurinta iar in cateva saptamani, aeratoarele si gaurile de la para de dus nu se vor mai bloca cu calcar.
Toate cele bune!
Buna ziua, ma intereseaza un astfel de filtru pentru un consum mediu de 50mc/luna. va rog daca se poate sa imi trimiteti pe mail de unde se poate cumpara si ce tip de filtru este necesar. Multumesc anticipat !
Buna ziua,
In cazul tehnologiei de tratare electromagnetice, nu este important consumul ci debitul orar si diametrul conductei. Va trimit detalii prin email. Toate cele bune!
Pingback: CE DURITATE ARE APA DIN BRASOV? | MOLECULA H2O
Pingback: APA IMBUTELIATA SAU APA DE LA CHIUVETA? | MOLECULA H2O
Buna ziua!
Ma numesc Ciprian, locuiesc intru-un apartament de bloc in Iasi unde duritatea apei variaza intre 18 grade germane si 22 grade germane. Din cauza lipsei de spatiu m-am hotarat sa-mi montez un aparat electronic anticalcar, dar nu sunt sigur de locul unde ar trebui sa-l motez, pentru ca as vrea sa-mi protejez toata instalatia. Problema vine din faptul ca teava de alimentare cu apa rece pe care ar trebui sa montez bobina se afla intre teava de apa calda si teava de canalizare, toate fiind metalice (otel de 1″, respectiv fonta). Distanta intre tevi este de aproximativ 2 cm.
O alta varianta mai putin dorita ar fi montarea inaintea centralei termice, in acest caz protejand doar centrala de apartament si instalatia de apa calda.
Debitul orar nu-l stiu, dar consumul e de aproximativ 15 mc pe luna la o familie de 4 persoane.
Daca montez bobina pe teava de alimentare a apartamentului alta problema ar fi distanta dintre coloana de alimentare si principalele aparate pe care as vrea sa le protejez, adica masina de spalat (cca. 6 metri) si centrala termica (cca. 8 metri) si nu stiu daca aparatul ar mai fi eficient in acest caz.
Avand in vedere datele de mai sus va rog sa ma sfatuiti unde ar trebui montat aparatul si binenteles ce aparat electronic anticalcar imi recomandati.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In cazul aparatelor electronice anticalcar, distanta trebuie sa fie cat mai mare nu cat mai mica. Nu stiu specificatiile altor aparate, dar ceea ce va recomand eu, cu cat aveti distanta mai mare pana la echipamentele ce necesita a fi protejate, cu atat mai bine, Asa ca puteti instala aparatul anticalcar pe conducta principala de apa cu conditia sa aveti acolo si o priza unde sa-l puteti conecta. Recomandarea mea o veti gasiti prin intermediul email-ului.
Toate cele bune!
Buna ziua,
sunt interesat de un sistem pentru dedurizarea apei dintr-un put care alimenteaza un o casa in Ilfov. Teava de alimentare este de 1 „, iar consumul de apa pe zi este de cca 1 m3. Duritatea apei este mai mare de 32 grade germane.
Se poate sa imi recomandati pe mail un aparat (statie) de dedurizare
Cu stima,
Virgil
Buna seara,
V-am trimis prin email raspunsul. Toate cele bune!
Buna ziua,
sunt interesat de un sistem pentru dedurizarea apei dintr-un put care alimenteaza un o casa in Ilfov. Teava de alimentare este de 1 „, iar consumul de apa pe zi este de cca 1 m3. Duritatea apei este mai mare de 32 grade germane.
Se poate sa imi recomandati pe mail un aparat (statie) de dedurizare
Cu stima,
Ion CAPOTA
Buna seara,
V-am trimit un raspuns prin email.
Toate cele bune!
Buna ziua !
în urma tratari apei cu aceste aparate anticalcar, care creaza un camp electomagnetic, apa este potabila (să o bem) din punct de vedera al calcarului?
Buna ziua,
Da, este potabila, cu referire doar la calcar, asa cum deja ati mentionat.
Toate cele bune!
buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa-mi dati niste sfaturi,
am o casa cu 3 nivele, 3 bai, locuiesc 5-6 persoane, teava de apa de inox de dupa contoarul de apa are 35mm diametru exterior, consum mediu de apa de 2-3 m3 lunar, apa de la retea publica, duritatea nu o stiu dar e slaba spre mediu, nu am pete de calcar.
1. legat de dedurizare fara sare ce imi recomandati ? ceva mai caliativ si simplu pana la 500 euro sau mai complex si eficient.
2. o parte din tevi metalice de apa cred ca Fe zincat (nu e Cu si nici Inox) nu le-am putut schimba si am particule de Fe sau impuritati de pe teava, le gasesc cand desfac filtrele alea mici de plastic rotunde de la bateriile de apa, ce pot sa fac sa le pot curata si sa prelungesc durata lor de viata.
3. am gasit ceva la elvetieni hydro-service.ch-aquazino-gerate dar cam scump de la 1550-2500 euro, am folosit Google translate, pot gasi ceva asemanator dar mai accesibil ca pret,
4. ce pot sa fac , binenteles e scump pot pana 3000euro in toal, sa am apa fara calcar, clor, Fe, bacterii, etc.. sa fie foarte buna de baut, sa protejeze tevile si instalatiile sanitare, ceva documente sau linkuri , sunt un autodidact si doresc sa stiu pe ce dau banii, nu ma prea incanta dedurizarea cu sare.
Multumesc anticipat
Buna seara,
V-am raspuns prin email.
Toate cele bune!
Buna ziua! Sunt interesat de o statie de dedurizare apa de put la o casa din Ilfov. Mulțumesc!
Buna ziua,
Cunoasteti duritatea apei? Aveti un buletin de analiza a apei? Imi puteti scrie pe: moleculahoh@gmail.com
Toate cele bune!
Bună ziua
Va rog sunt interesat de o stație de dedurizare fără sare pt o gospodărie în cornetu ilfov
Duritate 26,3
Mulțumesc anticipat
Buna ziua,
V-am raspuns prin email.
Toate cele bune!