DE UNDE CUMPAR APA ALCALINA IONIZATA IMBUTELIATA?

apa-alcalina ionizata-imbuteliataPentru ca am observat un interes crescut in randul persoanelor ce-mi citesc blogul pentru cumpararea de apa alcalina ionizata imbuteliala, am sa scriu cateva randuri despre acest subiect.

Vestea nu tocmai buna este ca apa alcalina ionizata, o data ce este imbuteliata, incepe sa isi piarda proprietatile antioxidante. Testele arata ca ORP-ul (potentialul de oxido-reducere) se pastreaza pana la 24 h, iar alcalinitatea apei, cateva zile. Dar tocmai acest ORP este avantajul oferit de apa alcalina ionizata fata de o apa alcalina neionizata.

Apa alcalina ionizata este imbogatita cu ioni negativi ce au proprietati antioxidante. Aceasta proprietate antioxidanta se poate verifica cu ORP-metru. Daca nu putem beneficia de aceasta apa cu ioni negativi, la ce bun apa alcalina?

pH ul apei prin ionizare se pastreaza de la cateva zila pana la maxim doua saptamani.

Apa ionizata mai are avantajul ca modifica structura apei (cu siguranta ati auzit de apa restructurata), practic grupul de molecule devine mai mic si in acest fel hidratarea corpului se face mult mai bine. Aceasta restructurare se pastreaza aproximativ 1 – 3 luni.

Deci, dupa cum puteti vedea, nu are niciun rost ca apa alcalina ionizata sa fie imbuteliata pentru ca dupa 24 h nu va mai avea antioxidanti.

O alta problema a apei imbuteliate (a oricarei ape fie ca este ionizata, alcalina, normala etc) este stocarea si distributia acesteia in sticle de plastic. In mai multe articole pe acest blog am scris despre o substanta cancerigena numita Bisfenol A si ce poate migra in apa daca peturile nu sunt depozitate si transportate corespunzator. Dr. Lygia Alexandrescu atrage atentia asupra acestui lucru intr-un articol prezent in Wall-Street.ro. Acelasi lucru il face si Dr. Jonathan Wright intr-un raspuns pe care il ofera pe un portal de sanatate unui internaut. El merge chiar mai departe si recomanda ca in loc de apa imbuteliata sa se consume apa filtrata de la chiuveta.

Gandind in mod logic, o persoana care isi doreste apa alcalina ionizata imbuteliata, isi doreste de fapt beneficiul acesteia si anume sanatate. Daca beneficiul nu poate fi primit, atunci pretul platit inseamna bani aruncati pe fereastra. Mai mult de atat, datorita sticlelor de plastic, aceasta apa ar putea chiar face rau. Ca sa concluzionez, nu exista niciun argument care sa justifice cumpararea de apa alcalina ionizata imbuteliata, exista doar argumente contra achizitiei.

Este totusi adevarat ca pretul unui ionizator de apa bun, nu este la indemana oricui. Stiu asta…poate ca pentru inceput ar fi bine daca s-ar renunta la apa imbuteliata si s-ar consuma apa filtrata. Un filtru de apa bun este mai usor de cumparat pentru ca si pretul este mai convenabil. Nu este acelasi lucru ca si apa alcalina ionizata dar macar scapi de Bisfenol A si de caratul apei de la magazin, pe langa faptul ca vei face si o economie de bani. Ulterior, poate lucrurile se mai schimba si iti vei cumpara propriul ionizator de apa. La filtrul cumparat initial nu vei renunta, nu este o investitie pierduta pentru ca filtrul si ionizatorul se pot monta in cascada si vei avea o apa foarte bine filtrata si ionizata.

Daca ai intrebari sau daca iti doresti un filtru de apa foarte bun sau un ionizator excelent si la pret accesibil, intreaba-ma pe moleculahoh@gmail.com

PS: Apa alcalina ionizata nu poate inlocui stilul de viata. Nu uitati sa va bucurati zilnic de ceea ce aveti, sa fiti multumitori, sa aveti speranta, sa va bucurati de o noua zi, de soare, de ploaie, de o floare frumoasa, de dragostea celor din jur, de iubirea lui Dumnezeu. Fiti prietenosi cu cei din jurul vostru pentru ca in primul rand tie iti va face bine acest lucru. Sa urmam porunca Mantuitorului care spune: „Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti si voi lor asemenea”.

Doamne ajuta!

 

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Apa alcalina ionizata, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la DE UNDE CUMPAR APA ALCALINA IONIZATA IMBUTELIATA?

  1. Marcel spune:

    Buna ziua, cum se procedeaza cu acest ionizator de apa si cit costa. Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      La ce va referiti cand intrebati: cum se procedeaza?

      Preturile variaza in functie de producator, tara de provenienta, calitate, numar de placi (placile din titan si platina), performanta de filtrare. Daca doriti o recomandare de ionizator, va sugerez sa-mi solicitati prin email, catre: moleculahoh@gmail.com

      Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *