TREI TONE DE PACURA AU AJUNS IN RAUL CARE TRAVERSEAZA ORASUL CAMPULUNG

E stare de alerta in judetul Arges, dupa ce angajatul unei firme din Campulung a deversat aproape trei tone de pacura in raul Tirgului. Barbatul a vrut să goleasca un bazin cu combustibil folosit, in trecut, la incalzirea unui dispensar. Asa ca a folosit canalele orasului. Doar ca pacura s-a scurs in raul care traverseaza municipiul Campulung si a provocat un dezastru ecologic.

dezastru-ecologic-in-arges-trei-tone-de-pacura-au-ajuns-in-raul-care-traverseaza-orasul-campulung-231647

Prezenta petei imense de petrol a fost semnalata de oamenii din zona la 112. Au venit imediat echipaje de la Protectia Civila, Politia dar si autoritatile locale. Cu totii au pus la cale un plan de actiune pentru ca pata de petrol să nu se extinda, mai ales ca în zona se afla si statia de epurare a orasului.

La fata locului au venit si reprezentanti de la Directia Apelor Arges Vedea care au intervenit pentru curatarea apei. Au fost amplasate si baraje pentru ca pacura sa nu curga in aval. Din fericire, reteaua de apa potabila nu a fost afectata de poluare.

Politistii au inceput o ancheta iar barbatul care a deversat petrolul este acum cercetat penal. De altfel, el va fi amendat de Garda de Mediu. Astazi, un utilaj special de la Directia Apelor va curata raul.

Sursa: Antena 3

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *