AR TREBUI SA FIE UTILIZAT CLORUL IN RETELELE PUBLICE DE APA?

ar trebui sa fie utilizat clorul in retelele publice de apa?Este bine sa fie utilizat clorul pentru dezinfectia apei, in retelele publice de apa?

Am putea la fel de bine sa intrebam: Ar trebui sa consumam apa contaminata? Raspunsul desigur ca este NU! Este foarte important ca apa noastra sa fie dezinfectata. In zilele noastre, clorul este un dezinfectant foarte ieftin, chiar daca o multime de oameni de stiinta recunosc ca acest clor are efecte adverse asupra omului si nu numai.

Totusi, avantajul clorului consta in stabilitatea si persistenta acestuia in apa. Putem trata apa de exemplu la 15 km fata de punctul de consum si vom avea in continuare clor in apa. Un echipament casnic foarte eficient pentru clorinare si dezinfectie in gasiti aici: clorinator automat.

Daca asa stau lucrurile si este bine sa avem clor in apa insemna ca nu avem o problema?

De fapt avem o problema. Se numeste Trihalomentan si este un subprodus al clorului. Clorul in combinatie cu substantele organice, formeaza acest trihalometan ce este CANCERIGEN. In plus, Dr. Price crede ca trihalometanii favorizeaza depunerea colesterolului pe artere. „Colesterolul nu vine din mancarea pe care o mananci. De fapt, el afirma ca colesterolul gasit in mancare, nu isi face niciodata drum spre arterele tale. In schimb, este vorba despre trihalometani.” Dr. Price crede ca acestia sunt vinovati de producerea celor mai multe atacuri de cord.

Ce facem cu trihalometanii din apa?

Il filtram cu filtre din carbune activat. Este simplu si usor de eliminat, chiar la tine acasa.

Ma poti intreba despre un filtru bun ce contine carbune activat pentru eliminarea trihalometanilor dar si a clorului prin email-ul: moleculahoh@gmail.com

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Dezinfectie apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la AR TREBUI SA FIE UTILIZAT CLORUL IN RETELELE PUBLICE DE APA?

  1. Pingback: PROBLEMA CLORULUI RESIMTIT IN SECT. 5 SI 6 | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *