BEI APA CU CONTINUT DE PLASTIC?

Sursa foto: https://spiritunique.com/toxic-microplastics-found-in-leading-bottled-water-brands/

Presa spune ca da! Studiile arata ca consumam cam 5 grame de plastic in fiecare saptamana, adica cam 100 de pahare de plastic intr-un an. Se pare o o parte din acest plastic ramane in organismul nostru, afirma Eirik Lindebjerg – Global Plastics Policy Manager WWF. Efectele plasticului asupra organismului nostru nu sunt inca cunoscute, dar ma gandesc ca bine nu ne face.

Saptamana trecuta, presa din Romania a vorbit despre acest lucru:

Riscăm „să mâncăm” 100 de pahare de plastic într-un an – Pro TV

Totusi, avertismentul a inceput cu cel putin un an in urma (nu stiu cu ce era ocupat PRO TV-ul la vremea aia). O publicatie online numita Semnele Timpului, avertiza despre acest pericol: Microparticule de plastic gasite in apa imbuteliata.

Cele mai mari cantitati au fost gasite in peste, sare, bere si apa, totusi, studiile arata ca cea mai mai mare parte din plastic o ingeram prin consumul de apa.

Un alt studiu (efectuat de Orb Media, o organizatie non-profit) asupra a 250 de sticle cu apa, in care au fost incluse 11 brand-uri, a aratat ca toate contin particule microscopice de plastic.

Pe de alta parte The Guardian scrie (cu un an in urma) ca 83% din testele efectuate pe apa de la reteaua publica, arata ca aceasta contine particule microscopice de plastic. Articol aici: Plastic fibres found in tap water around the world, study reveals. Studiile nu au fost facute doar intr-o tara ci in diferite tari, pe tot globul.

Deci, care este solutia pentru a consuma apa fara microparticule de plastic? Apa imbuteliata contine microparticule de plastic, apa din reteaua publica la fel (asa arata studiile, nu o spun eu). Intrebarea este: si noi ce apa bem?

Dupa cum stiti deja, acest blog este despre apa si despre tehnologii de filtrare. Am spus-o un repetate randuri si ma repet, filtrarea apei la punctul de consum iti ofera ce mai buna apa posibila, deoarece intre filtru si robinet, este aproape imposibil sa mai intervina o contaminare, mai ales daca sistemul de filtrare este intretinut corect.

Prin urmare, un sistem de filtrare instalat la punctul de consum, rezolva problema microplasticului prezent in apa. Urmatoarele tehnologii au capacitatea de a elimina din apa microparticulele de plastic:

– microfiltrarea (obligatoriu ca microfiltarea sa aiba o un grad de filtrare de maxim 0,5 microni absolut), ca urmatorul sistem de filtrare: purificator de apa prin tehnologia ceramica;

– ultrafiltrarea, ca urmatorul sistem de filtrare: purificator de apa cu ultrafiltrare; iar daca apa este dura, optati pentru un purificator cu ultrafiltrare care sa reduca si duritatea apei;

nanofiltrarea si osmoza inversa sunt tehnologii care la randul lor sunt eficiente in eliminarea din apa a micriparticulelor de plastic.

Acum ca ai aflat despre microplasticul din apa, ajuta-l si pe prietenul tau cel mai bun sa se informeze. S-ar putea ca aceasta informatie sa-i salveze sanatatea. Share cu familia ta, share cu un prieten bun!

Intrebari? Imi poti lasa un comentariu mai jos, sau imi poti trimite un email pe moleculahoh@gmail.com

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Presa despre apa și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BEI APA CU CONTINUT DE PLASTIC?

  1. Pingback: LAS’ CA MERGE SI-ASA – apropo de apa ta | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *