MAREA PACALEALA PRIN „ANALIZE GRATUITE”

marea_pacaleala_analize_gratuiteAm mai scris despre vanzarea directa si purificatoarele de apa. Avem o situatie in Romania, in care victimele sunt oamenii neinformati si persoanele ce nu utilizeaza internetul (mama mea si o vecina a ei au fost invitate si au participat la o demonstratie de tipul asta).

Pe scurt, primesti in telefon si esti invitat intr-un anumit loc pentru „analize gratuite”. Ce se intampla de fapt? Vei participa la o prezentare de produse, dar mai intai esti speriat bine prin diferite metode de comunicare. Nu voi intra in acest subiect, gasiti aici toata informatia: Cum mi-am făcut „analizele” gratis cu un specialist medical cu facultatea de geografie sau „ceva de genul”. Reportaj la centrul de sănătate de care n-a auzit nici Google Multumesc d-nei Claris Dinu pentru acest acest articol. Este nevoie de acest tip de informare in Romania.

Sa revenim la subiect. In prezentarea acestor „specialisti in medicina” se gaseste si un purificator de apa, scump ca porcul. Si care este problema? Uitati care este problema:

  • ei nu au idee ce vand, ce contine acel sistem de filtrare;
  • nu poti compara acest sistem de filtrare cu altul, nu vei primi informatii despe tehnologiile de filtrare incorporate;
  • vand acest sistem de filtrare pentru orice sursa de apa, nu tin cont de calitatea apei de alimentare; evindent ca acest lucru este o greseala grava, se poate pune chiar in pericol viata oamenilor;
  • vrei schimb de filtre dupa o perioada (este absolut obligatoriu), esti legat de ei, de consumabilele lor si de preturile lor, pe care le pot schimba dupa bunul plac;
  • mint cu privire la faptul (sau poate sunt sinceri in nestiinta lor) ca o apa cu un TDS mai mare de X, nu este buna pentru a fi consumata, deci nu este potabila.
  • daca ai probleme tehnice cu sistemul de filtrare (se poate intampla) crezi ca acesti oameni te pot ajuta cu ceva? ei nu au idee ce vand dar sa aiba capacitatea de a face un service…

Dupa cum vedeti, pretul sistemului de purificare  a apei este cea mai mica problema. In unele cazuri probabil ca se poate justifica un pret mare pentru produs dar, doar daca potentialul client are posibilitatea sa compare produsul respectiv cu un altul.  Nu vreau sa spun ca nu exista si produse care sa merite o investitie mai mare dar ar trebui sa stim ceva despre acel produs, ce caracteristici tehnice are, cine-l produce etc. Nu este cazul acestor firme care iti pun o „cutie” pe masa din care iese apa „purificata”. Eu ca si client, as vrea sa stiu, ce contine, cate filtre contine, din ce sunt compuse aceste filtre, ce anume filtreaza, ce certificari exista la cartusele filrante sau la purificator, de cine este produs etc.

Dragi cititori, vorbiti cu parintii si bunicii vostri despre acest tip de vanzare „prin analize gratuite”. Cei mai multi pleaca de acolo cu contract de vanzare-cumparare semnat. Iar daca vrei sa renunti la achizitie, esti penalizat cu un procent destul de mare din suma produsului (acest aspect fiind trecut in contract).

Un share pentru acest post este binevenit, pentru ca oamenii sa nu mai fie pacaliti!

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *