DE UNDE STIU CAND TREBUIE SCHIMBATA MEMBRANA DE OSMOZA INVERSA?

procent_rejectie_membrana_osmoza_inversaIn acest articol ma refer exclusiv la membranele de osmoza inversa pentru utilizare casnica.

Intrebarea la care voi raspunde, este: cand trebuie schimbata membrana de osmoza inversa?

Ceea ce se comunica in general clientului, este ca membrana de osmoza inversa trebuie schimbata la 2 sau maxim 3 ani. In realitate, o membrana poate avea o durata de viata mai lunga sau mai scurta. Perioada de schimb este direct influentata de calitatea apei dar si de volumul de apa filtrata.

Exista o modalitate mai buna de a afla cand anume trebuie schimbata membrana de osmoza inversa. Este necesar sa ai un TDS-metru cu care sa poti masura calitatea apei.

Daca ai acest TDS-metru, masoara PPM-ul apei nefiltrate. Masoara si PPM-ul apei filtrate prin osmoza inversa. Dupa care aplica urmatoarea formula:

(TDS apa nefiltrata – TDS apa filtrata)
––––––––––––––-    x 100 = % rejectie
TDS apa nefiltrata

Ceea ce aflam prin aplicarea acestei formule, este procentul de rejectie/respingere. Cu alte cuvinte aflam ce capacitate mai are membrana de osmoza, de a respinge contaminantii din apa.

Daca procentul de rejectie este mai mic de 70%, durata de viata a membranei a ajuns la final si trebuie schimbata.

Daca procentul de rejectie este intre 80 – 90%, membrana este undeva la jumatatea duratei de viata.

Daca procentul de rejectie este intre 90 – 95%, membrana este la inceputul ciclului de viata, iar calitatea apei este foarte buna.

Sper ca ti-a fost util acest post. Ne intalnim la urmatorul articol. Pana atunci, share pe facebook, poate mai este si altcineva interesat de subiect.

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Toate posturile despre apa. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *