DE CE SA FOLOSIM DETERGENTI BIODEGRADABILI?

Daca locuiesti la casa si nu esti racordat la reteaua publica de canalizare, trebuie sa citesti acest post.

Detergenti_biodegradabili

Sa spunem ca nu esti un ecologist si nu te intereseaza ce lasi in urma ta (dar ar trebui sa te intereseze). Sa presupunem ca nu ai probleme de sanatate in ce priveste pielea si ca suporti orice sapun si evident, poti spala hainele tale cu orice detergent plin de chimicale. Toate bune pana aici numai ca locuiesti la casa, nu esti racordat la reteaua publica de canalizare si ai o fosa septica sau statie de epurare. Ei, aici incep problemele…..

Fie ca ai in dotarea proprietatii tale o fosa septica sau o statie de epurare, ea trebuie sa functioneze la parametri normali pentru a nu degaja mirosuri neplacute si pentru a putea deversa apa rezultata pe pamant (evident ca intre cele doua de mai sus, cea mai buna este statia de epurare, dar voi explica in alt post cum si de ce).

Ca statia ta de epurare sau fosa septica sa functioneze fara probleme, sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respecti iar una dintre cele mai importante este sa folosesti detergenti biodegradabili. Acest lucru se datoreaza faptului ca statiile de epurare cat si fosele septice au nevoie de colonii de bacterii care se hranesc cu materia organica din apa. Dar aceste bacterii pur si simplu mor daca in apa exista detergenti chimici. Daca bacteriile mor, statia de epurare sau fosa septica nu mai functioneaza corect, rezultand mirosuri neplacute, apa murdara (procesul biologic nu se mai realizeaza corect).

Deci, ai tot interesul ca statia de epurare sau fosa septica sa functioneze la parametrii optimi. Pentru acest lucru ai nevoie de detergenti biodegradabili.

Ce sunt detergentii biodegradabili?

Detergentii biodegradabili sunt compusi din enzime alimentare si bacterii nepatogene. Nu exista riscuri pentru sanatate in folosirea lor si nu au impact negativ asupra mediului, de aceea se spune ca sunt si detergenti ecologici. Daca in cazul detergentilor chimici, bacteriile din namolul activ sunt omorate, in cazul detergentilor biodegradabili lucrurile stau invers. Acesti detergenti ecologici degradeaza si transforma grasimea si mizeria in componenti nepericulosi, producand un gaz netoxic. Acesti componenti sunt la randul lor consumati de bacteriile din namolul activ, aflat in fosta septica sau statie de epurare.

Care sunt avantajele detergentilor biodegradabili:
– Elimina mirosurile neplacute
– Previne infundarea instalatiilor sanitare
– Previne infundarea foselor septice, a statiiloe de epurare si a separatoarelor de grasimi
– Evitam poluarea chimica a solului si a panzei freatice
– Scad costurile de mentenanta cu statie de epurare sau fosa septica.

Unde se pot utiliza detergentii biodegradabili?
– In primul rand in casa ta
– In hoteluri si pensiuni
– In restaurante
– In colectivitati (scoala, spitale etc)
– In zona industriala (fabrici)

Unde gasim detergenti biodegradabili sau ecologici?

Sunt mai multe magazine online prin care poti achizitiona acesti detergenti ecologiti. Va recomand si eu un magazin online cu derergenti ecologici de calitate. Mai jos poti vedea recomandarea mea:

Clik pe detergenti ecologici sau biodegradabili

Aici poti vedea si gama premium de detergenti ecologici

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Ecologie, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *