11 SUBSTANTE CHIMICE CARE ITI DAU PESTE CAP HORMONII

11 substante chimice care iti dau peste cap hormonii

Lumea in care traim poate fi foarte toxica. Oricat de mult am incarca sa evitam, tot ne intalnim cu aditivi alimentar, pesticide si alte substante care interfereaza cu starea de sanatate.

Iata cele mai periculoase 11 substante chimice care iti dau peste cap hormonii, potrivit specialistilor site-ului Mindbodygreen.com.

BPA

Adica Bisfenol A, o substanta regasita in recipientele din plastic. Ea mai poate fi gasita in unele tipuri de hartie, precum si in conserve. Specialistii recomanda sa eviti recipientele din plastic care au inscriptionate cifrele 3 sau 7 pe ele.

Bioxid

Este o substanta extrem de toxica greu de evitat intrucat se regaseste atat in natura cat si in produsele procesate. Cea mai mare cantitate de bioxid o ingeram prin produsele de origine animala. Bioxidul creste nivelul hormonului de stres si afecteaza sistemul imunitar, ficatul si pielea.

Arsenic

Toata lumea stie ca arsenicul e otrava, nu? Si atunci de ce il gasim in apa si alimente? Arsenicul influenteaza capacitatea organismului de a procesa zaharul, asa ca specialistii recomanda utilizarea unui filtru de apa pentru a limita expunerea.

Atrazina

Atrazina este un pesticid foarte des utilizat. El patrunde in sol si contamineaza panza freatica. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica duce la pierderea fertilitatii la broaste, iar efectul poate varia in intensitate la celelalte vertebrate.

Ftalati

Aceasta toxina este des intalnita in produsele de infrumusetare si in recipientele din plastic. Ftalatii contribuie la degradarea sistemului imunitar.

Plumb

Iata o alta substanta despre care toata lumea stie ca este otravitoare. Si totusi, in unele case inca exista vopsea care contine plumb. Este recomandat sa scapi de vechile zugraveli si sa indepartezi cu grija straturile pentru a nu te intoxica.

Mercur

Mercurul a fost recunoscut ca o neurotoxina foarte periculoasa si autoritatile au luat toate masurile pentru limitarea poluarii cu aceasta substanta. Este indicat sa reduci consumul de pesti mari (ton) pentru a limita expunerea la mercur.

PFC

Este vorba de perfluorocarburi folosite la tratarea vaselor de gatit ca sa devina antiaderente. Specialistii spun ca aceste substante sunt rezistente si ca pot duce la o greutate scazuta la nastere a copiilor.

Pesticide cu organosfosfati

Desi nu s-au facut foarte multe studii in legatura cu aceste substante, se pare ca organosfosfatii pot fi foarte periculosi pentru copii, avand efecte neurotoxice.

Glycol ether

O casa proaspat renovata este incantatoare, dar poate reduce motilitatea spermatozoizilor. Un studiu din 2008 releva faptul ca aceasta sustanta, folosita ca diluant in vopseluri, precum si in unele produse de curatenie contribuie la scaderea numarului de spermatozoizi. Specialistii recomanda evitarea unor produse care au la lista ingredientelor 2-butoxietanol (EGBE) si metoxidiglicol (DEGME).

Perclorati

Aceste substante chimice nu se gasesc doar in combustibilul pentru rachete, ci si in fertilizatori si in panza freatica. Ele afecteaza tiroida si implicit metabolismul.

Sursa: Ecomagazin

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Contaminanti apa, Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *