UN TRAINING DE EXCEPTIE, UN MEDIU CURAT, SANATATE PENTRU COPIII NOSTRI

Cu trei saptamani in urma am solicitat unui producator de statii epurare industriale, documentatie pentru a ma pune la punct si a invata mai multe despre epurarea apelor uzate si in special despre epurarea apelor industriale. Acest producator este unul din cei mai mari si cei mai importanti, la nivel global. A produs si pus in functiune statii de epurare pe toate continentele. Sute de sisteme de epurare functioneaza la ora actuala in toata lumea si curata apa in functie de restrictiile impuse de lege. In Romania functioneaza zeci de sisteme de epurare, puse in functiune de aceasta companie. Si chiar functioneaza, chiar epureaza apa iar clientii sunt foarte multumiti.

Imagine

Ieri am primit mai mult decat ma asteptam. M-au invitat la sediul lor si timp de trei ore am fost invatat cum functioneaza aceste statii de epurare, ce echipamente implica si in ce faza se elimina din apa anumiti contaminanti.

Pot spune ca a fost cel mai bun training primit de mine in privinta epurarii apei. Aveam deja la activ patru training-uri, doua pe potabilizare si tratarea apei brute si inca doua pe epurarea apei. Dar nici unul ca acesta. Am stat fata in fata cu un specialist in epurarea apei, care are mai mult de 10 ani de activitate in acest domeniu. M-au ajutat si training-urile mele mai vechi, pentru ca am inteles despre ce vorbeste si am intuit ce intrebari sa-i pun. Sunt foarte incantat, de training, de faptulul ca exista specialisti in epurarea apelor, de faptul ca ei activeaza si in Romania.

Avem nevoie de astfel de companii si de specialisti in epurarea apei?

Raspunsul este evident: DA! In Romania, chiar daca lucrurile nu merg foarte bine, exista o industrie alimentara destul de dezvoltata. Avem fabrici de mezeluri, de procesare carne, avem abatoare, avem fabrici de lapte si de inghetata, avem ferme.

Toate aceste activitati produc o apa uzata care nu trebuie sa ajunga in natura si in apele noastre (rauri si lacuri) asa cum rezulta in urma activitatiilor. Statiile de epurare sunt solutia pentru aceste probleme de mediu.

Din pacate exista si firme care nu tin cont de necesitatea epurarii, chiar daca exista legi in acest sens, chiar daca exista garda de mediu care amendeaza aceasta practica. Inteleg ca acesti oameni (care  conduc aceste firme) se gandesc la profit si ca nu le pasa de mediu, dar poluarea apelor afecteaza nu numai sanatatea celorlalti ci si sanatatea lor, a celor care polueaza. In plus, ce mostenire lasam copiilor nostri daca nu ne pasa? In ce tara si pe ce planeta vor trai copiii nostri si urmasii nostri? La ce le folosesc banii daca din cauza mediului si a apei poluate, vor fi bolnavi?

Apa schimba tot – asa cum suna sloganul acestei companii care mi-a oferit acest training fascinant. Si asa si este! Calitatea apei se reflecta in sanatatea noastra si nu avem cum sa schimbam asta decat daca ne montam si cumparam diferite filtre pentru potabilizare. Dar apa ajunge si in alimentele pe care le mancam, in peste, in legume si fructe (pentru ca folosim la irigatii aceasta apa). Deci nu ai cum sa eviti efectul poluarii apelor.

Multumesc acestei companii pentru training-ul primit.

In cazul in care ai o activitate, ai o fabrica in orice domeniu sau un abator, o ferma, sau mai stiu eu ce, ori faci parte din staff-ul tehnic la o astfel de companie si te intereseaza o statie de epurare industriala, pentru o activitate specifica, scrie-mi te rog pe adresa moleculahoh@gmail.com. Te pun in legatura absolut  GRATUIT cu producatorul pentru o oferta tehnico-comerciala. Iti garantez ca nu poti face o alegere mai buna!

Apa schimba orice – asa ca sa ar fi bine sa incepem sa devenim responsabili in privinta apei!

Ce semanam aia culegem!

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Ecologie, Epurare apa uzata, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *