CUM POT VERIFICA DURITATEA APEI?

TEST_DURITATE_APAUna dintre cele mai uzuale probleme ale apei de foraj/put este duritatea acesteia. Despre neajunsurile apei dure am scris intr-un alt post numit APA DURA SI EFECTELE SALE COSTISITOARE. Despre solutia tehnica pentru eliminarea duritatii din apa, am scris mai multe posturi:

1. PERICOLE IN ALEGEREA UNUI DEDURIZATOR
2
CE ESTE UN DEDURIZATOR SI CUM FUNCTIONEAZA?
3
CE ESTE UN DEDURIZATOR DUPLEX SI CUM FUNCTIONEAZA?

Primele intrebari pe care le primesc cei ce doresc sa elimine duritatea din apa, sunt: Ce duritate are apa? Aveti buletin de analiza a apei? Care este duritatea ei? Aceste intrebari sunt puse, evident de cei ca mine care lucreaza in tratarea apei. Pornind de la aceasta informatie, specialistul in tratarea apei va alege statia de dedurizare potrivita (mai sunt necesare si alte informatii: consum zilnic, debit orar etc)

Mai jos puteti vedea un scurt filmulet in care aflam duritatea apei cu o solutie de titrare. In acest caz apa testata este de la reteaua publica si de aceea duritatea apei nu este prea mare (dar nu este o regula pentru toate localitatile). In unele cazuri duritatea apei poate fi mai mare de 70 grade germane (in cazul apei de foraj).

Daca vrei sa afli gratuit ce duritatea are apa ta, contacteaza-ma prin moleculahoh@gmail.com. Nu solicit nicio taxa pentru acest test, trebuie doar sa primesc putina apa pentru a o putea testa.

Poti achizitiona un test de apa de aici: TEST DURITATE APA GRADE GERMANE

 

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Analize apa, Apa dura, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la CUM POT VERIFICA DURITATEA APEI?

 1. Radan Mircea spune:

  Buna ziua. Multumesc ptr informatiile postate, sunt foarte concludente si detaliate. Am inteles foarte clar ca orice tip de alimentare cu apa as avea (mai ales hidrofor) este de preferat sa folosesc dedurizator. Am o intrebare concreta ptr dvs. O sa ma mut intr-o casa noua la Joita, Giurgiu, dotata cu hidrofor si fosa ecologica. Din calculele dvs a reiesit ca un dedurizator elimina solutie salina in ciclul de regenerare intre 150 si 250 l. Intrebarea este daca aleg un dedurizator de volum care este volumul maxim ce-l pot seta (100, 200, 300 mc)? Daca aveam evacuare la sistemul de canalizare centralizat nu ar fi fost o problema dar sa introduci intr-o fosa ecologica chiar si 150l (pe zi?) mi se pare foarte mult. Totodata solutia deversarii direct pe pamant nu cred ca poate fi ado[ptata datorita gradului mare de salinitate al apei deversate.
  Va multumesc pentru rabdare si va doresc o zi frumoasa.

  • MOLECULA H2O spune:

   Buna seara,

   Calculul mc intre doua regenerari se face in functie de duritatea apei, deci nu va pot raspunde pana cand nu am o duritate a apei. in niciun caz o statie de dedurizare nu are cum sa dedurizeze in volum de apa de aprox 100 / 200 / 300 mc. Sunt de acord ca nu este o solutie tehnica buna sa deversezi intro fosa 150 l/zi. De aceea exista solutii tehnice ecologice ce trateaza apa impotriva apei dure si cu eficienta foarte buna. Va voi trimite un email in acest sens.

   Toate xele bune!

 2. George spune:

  Buna ziua. Doresc sa stiu daca dedurizatorul este util pentru o instalatie de apa potabila de la un bloc din Bucuresti. Pe buletinul de analiza de la apa nova apare duritatea apei este de 5,86 grade germane.

  • H2O Molecula spune:

   Buna ziua,

   In mod normal la 5,86 grade germane nu aveti nevoie de dedurizator. Daca vreti sa utilizati totusi un dispozitiv anticalcar, nu utilizati un dedurizator clasic cu rasina schimbatoare de ioni (cu sare). Utilizati dedurizatorul fara sare TAC sau tehnologia electromagnetica anticalcar Scalewatcher.

   Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *