Daca locuiesti la casa si nu esti racordat la reteaua de canalizare publica, ai nevoie de o fosa septica sau statie de epurare. Daca deja ai o fosa septica inseamna ca ai nevoie si de bioactivatori.
Fara acesti bioactivatori, fosta septica nu va functiona in parametrii normali, apa uzata nu va fi curatata corespunzator, iar mirosul degajat va fi foarte neplacut. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca in mod normal statia de epurare este cea care trebuie folosita pentru apa uzata, fiind dotata cu compresor pentru aerare. In prezenta aerului, bacteriile traiesc si se hranesc cu materia organica si in acest fel apa ajunge sa se incadreze in normele de poluare NTPA 001. Dar cum statia de epurare are un pret mult mai mare, se ajunge de obicei la achizitia unei fose septice.
Ce sunt bioactivatorii?
Bioactivatorii sunt compusi din bacterii nepatogene si enzime alimentare (proteaze, lipaze, amilaze, celulaze).
Unde utilizam bioactivatori:
– in primul rand in fosa septica;
– in statii de epurare, acolo unde din diferite motive (utilizare defectuoasa) nu functioneaza in parametrii normali;
– in haznale;
– in separatoare de grasimi ce se utilizeza la restaurante si bucatarii;
– in separatoare de hidrocarburi (parcari auto, service-uri, spalatorii auto);
– bazine colectoare pentru apa de ploaie;
– desfundarea instalatiilor, eliminarea depunerilor de pe instalatii, eliminarea mirosurilor neplacute.
Cum actioneaza bioactivatorii?
In prima faza enzimele din bioactivatori descompun materia organica dupa care bacteriile digera continutul fosei septice. Apa rezultata este ecoogica.
Avantajele bioactivatorilor sunt clare: vidanjare mult mai rara, elimina mirosurile neplacute, elimina posibilitatea de a se infunda instalatia sanitara, reduce poluarea.
Poti vedea preturi mai jos prin click pe link:
– bioactivatori pentru fose septice
– bioactivatori pentru separatoare de garsimi si instalatii
– bioactivatori pentru instalatii sanitare
– bioactivatori pentru bazine cu apa de ploaie
– bioactivatori pentru separatoarele de hidrocarburi
Buna ziua,
Gasesc site-ul dvs. excelent si de aceea am incredere sa va solicit cateva informatii. Caut o solutie ecologica si nu foarte scumpa pentru alimentare cu apa si canalizare , pentru o locuinta individuala (casa) , cu putini traitori :). Am o fantana de suprafata (cam 7 m adancime) in curte, vecinii sunt apropape, la fel si grajdurile, toaletele( 20-50m). O statie de epurare e prea mare pentru 3-4 persoane, si scumpa. Mai trebuie sa stai si cu ochii pe ea tot timpul, sa o controlezi. O fosa septica nu este eficienta pt. tratarea apei menajere, se vidanjeaza des si se pierd bani si asa.
M-am gandit fie sa forez un nou put, la adancime mai mare (din vecini am aflat ca exista apa pe la 25m adancime) si sa raman la idea unei fose septice mai performante, fie sa introduc o multime de filtre pe conducta de apa (oricum ma gandesc ca vor fi necesare.) Si nu in ultimul rand, sa trec pe detergent organici, biodegradabili, etc.Daca aveti o solutie, bazata pe experienta dvs., o astept cu mare interes. Puteti sa-mi sugerati la ce firme sa apelez pt. produsele recomandate ?Va multumesc mult.
Buna ziua,
Va multumesc pentru apreciere. Asa cum v-am raspuns la un alt articol, totul incepe cu un buletin de analiza apei. In functie de ce gasim in apa, putem spune ce tehnologii de filtrare va sunt necesare. Altfel, este imposibil sa alegem corect, ne dam doar cu parerea (iar eu nu faca asta), iar alegerile pot fi gresite. Cum va spuneam si in celalalt raspund, un foraj mai adanc este teroetic mai sigur dar nu garanteaza nimic, nu garanteaza ca veti avea apa potabila. De buletin de analiza nu scapati nici la apa din noul foraj.
Va pot recomanda o firma pentru tratarea si filtrare apei, va pot recomanda firma pentru detergenti organici si biodegradabili, chiar si pentru bioactivatori (veti avea nevoie la fosa septica). La momentul actual nu va pot recomanda firma pentru foraj si firma pentru achizitia fosei septice.
Toate cele bune!
Bună ziua,
Doresc să îmi montez o fosă septică la o căsuță de vacanță pentru 2-4 persoane. Casa este practic nelocuită între lunile octombrie și aprilie, perioadă în care instalația este golită de apă, ca să nu înghețe. Și în sezonul cald locuim mai mult în weekend-uri sau în concediu. M-am consultat cu un inginer de instalații, care mi-a zis că nu se recomandă fosele septice pentru utilizare ocazională, întrucât bacteriile produse de bioactiovatori se ”hrănesc” cu fecale și alte materiale solide provenite din apa menajeră, iar în cazul meu, nelocuind prea mult acolo, apa se va înnegri și va deveni și se va îngroșa, din cauza nealimentării bacteriilor. Vă rog mult să mă lămuriți și pe mine, ca să știu cum să procedez.
Cu stimă
Buna seara,
Aveti deja un raspuns avizat de la acel domn inginer de intalatii. Ce alte lamuriri mai doriti?
Oricum, conform legii, ceva trebuie sa va instalati. Fie fosa septica sau mini statie de epurare.
Toate cele bune!