CUM ARATA IN INTERIOR UN FILTRU CERAMIC DE APA?

Am luat un cartus filtrant ceramic si l-am taiat cu un flex. Ulterior l-am spart (doar partea ceramica). De cand doresc sa fac asta 🙂 si sa postez fotografiile aici pe blog. Sunt sigur ca multi dintre voi aveti aceasta curiozitate, de a vedea dincolo de partea exterioara a filtrului ceramic.

Acest cartus filtrant facut bucati este chiar tipul de filtru pe care il folosesc eu pentru filtrarea si potabilizarea apei de la reteaua publica. Mai jos poti vedea partea exterioara alba care este construita din ceramica, si partea interioara, neagra, care este construita din carbune activat bloc si care are in interior argint impregnat (pentru efectul bacteriostatic).

Un astfel de filtru elimina din apa sedimente in suspensie (mizerie), giardia si criptosporidium, clor, E coli, holera, salmonela, trihalomentani, substante organice, cloroform, atrazina, metale grele (in special plumb) si multe, multe alte susbstane chimice. Elimina si acel miros si gus oribil de clor, nu se mai simte absolut deloc.

Imaginea nr. 1 reprezinta doua filtre ceramice, unul nou si unul folosit timp de doi ani. dar cel folosit a fost demontat si curatat la fiecare sase luni de zile. Curatat inseamna spalat sub jet de apa rece si cu laveta aspra de bucatarie.

Imagine

Imaginea nr. 2 reprezinta un filtru ceramic folosit sase luni si curatat partial:

Imagine

De la imaginea nr. trei incolo avem filtrul ceramic de care v-am povestit mai sus, cel taiat si spart. Acest filtru ceramic a fost folosit timp de doi ani de mine pentru a avea apa potabila la bucatarie pentru baut, gatit, cafea, ceai, spalat fructe si legume etc. A venit timpul sa-l schimb si am hotarat sa-l fac bucati 🙂

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Retineti! Nu orice filtru ceramic are performanta celui prezentat in imaginile de mai sus. Unele din ele nu au miez din carbune activat, altele nu au argint impregnat iar altele sunt produse de producatori care incearca sa copieze tehnologia acestuia dar nu prea reusesc acest lucru. Ce avem in fotografiile de mai sus este un filtru ceramic produs in Anglia de un producator serios, cu renume mondial.

Va astept cu intrebari mai jos sau direct pe adresa de email: moleculahoh@gmail.com

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Toate posturile despre apa și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la CUM ARATA IN INTERIOR UN FILTRU CERAMIC DE APA?

  1. Péter spune:

    Bună ziua. A-și dori să aflu numele filtrului ceramic sus menționat și de unde pot să cumpăr.multumesc

  2. Gabriela spune:

    AS DORI SA PUN SI EU UN FILTRU PT.APA POTABILA.LOCUIESC IN TIMISOARA.VA ROG SA IMI SPUNETI CARE AR FI MAI BUN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *