CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR?

Am revenit cu un post pentru ca am primit de la un prieten rugamintea sa-i recomand un filtru de apa.

Ce trebuie precizat din start este ca mai intai trebuie sa cunosti ce posibilitati de filtrare exista si care sunt acestea. In functie de asta iti alegi, in cunostinta de cauza un filtru de apa.

Ce vei gasi in acest post?

1. Ce tipuri de filtre de apa prezint in acest post?
2. Care este tipul de aplicatie in acest caz?
3. Ce posibilitati de filtrare exista?
4. Osmoza inversa sau purificatorul (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
5. Filtrarea prin membrane capilare sau ultrafiltrare (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
6. Filtrarea prin ceramica (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
7. Filtrarea prin membrana de nanofiltrare
8. Care este cea mai buna apa de baut?
9. Ce poti face tu?

1. Ce tipuri de filtre de apa prezint in acest post?

Foarte important, in acest post vorbim doar de filtre de apa care se pot monta la un punct de consum (de exemplu la chiuveta) si inca ceva important, luam in calcul doar apa de retea publica. Apa de retea publica este dezinfectata in mare parte in Romania prin clorinare (dozare controlata de clor in apa cu pompe speciale). O dezinfectie a apei este absolut necesara si este bine ca se intampla cu toate ca exista si alte tehnologii mai avansate care ar putea fi folosite, de exemplu ultravioletele. Dar, suntem aici unde suntem si discutam despre ce putem face ca sa ne protejam sanatatea in conditiile pe care le avem.

2. Care este tipul de aplicatie in acest caz?

Deci, datele aplicatiei sunt urmatoarele:

– apa de retea
– filtrare la un singur punct de consum
– rezultatul dorit, apa potabila, fara gust, miros, fara clor, fara metale grele, fara chisturi precum criptosporidium si giardia etc

3. Ce posibilitati de filtrare exista?

Posibilitatile pe care le avem sunt urmatoarele:

a. osmoza inversa sau purificatoarele
b. filtrare prin membrana capilara (ultrafiltrare)
c. filtrare prin filtru ceramic (microfiltrare)

d. filtru cu nanofiltrare (update articol in data de 06.07.2015, am adaugat si nanofiltrarea in articol)

toate cele de mai sus obligatoriu insotite de filtru din carbune activ.

Nota: nu voi analiza in acest post si acele cani filtrante de care internetul este plin si pe care le vedem cateodata si pe TV in spoturi publicitare. Este simplu de ce, acele cani se bazeaza doar pe tehnologia carbunelui activ si pe eliminarea clorului si a chimicalelor din apa, lasand nerezolvata filtrarea fina de sedimente, eliminarea giardia si cryptosporidium si eliminarea metalelor grele. Deci, din punctul meu de vedere este o filtrare insuficienta. Totusi, pentru un buget redus este o solutie. Decat sa bei apa direct de la chiuveta sau apa imbuteliata, mai bine o filtrezi prin pat de carbune activat, in acest fel eliminand clorul, trihalometani si substante organice (eliminare partiala pentru ca din pacate cantitatea de carbune activat din aceste cani filtrante este foarte mica).

Sa le luam pe rand:

4. OSMOZA INVERSA SAU PURIFICATORUL DE APA

Sunt multe branduri pe piata, toate functionand pe acelasi principiu (nu o sa intru aici in detalii foarte amauntite).

Un purificator este compus in mare parte din:

1. Filtru sedimente polipropilena  5 microni  – are rolul de a filtra elemente in suspensie (mizeria din apa)
2. Carbune granular activat – are rolul de a retine pana la 98% din substantele organice prezente in apa cum ar fi: clorul, THM (trihalometani), DBCP, Lindan, TCE (tricloretilena), PCE (tetracloretilena), tetraclorura de carbon etc. Membrana de osmoza inversa este sensibila la clor si poate fi distrusa foarte repede de acesta. Filtrul cu carbune activat are dublu rol: de a proteja membrana si de a eliminta din apa acele chimicale care fac rau corpului si care ofera un gust oribil apei.
3. Filtru sedimente polipropilena  1 micron – are rolul de a filtra elemente in suspensie (mizeria din apa)
4. Membrana de osmoza inversa care filtreaza la 0.0001 microni (aproximativ de 1000 de ori mai mic decat un fir de par).
5. Postfiltru din carbune granular  activat  – tot cu rolul de a imbunatatii gustul apei.

In unele cazuri se adauga la cererea clientului sau standard, filtru de remineralizare (adauga in apa minerale) si lampa cu ultraviolete (din punctul meu de vedere nu este nevoie). Am explicat in alt post de ce.

Avantajul acestui sistem este ca filtreaza foarte bine dar asta este si un dezavantaj. Dezavantajul este ca elimina pana si mineralele benefice corpului uman si din aceasta cauza osmoza inversa este controversata. Exista sustinatori si impotrivitori de ambele parti. Parerea mea este ca atat timp cat nu este absolut nevoie de osmoza inversa (pentru ca exista contaminanti care nu pot fi eliminati decat cu osmoza inversa, dar nu este cazul acum), ea trebuie evitata. Pentru o apa de retea controlata si clorinata (declarata potabila) nu este absolut necesar sa folosim filtru de apa cu osmoza inversa.

Montaj osmoza inversa:

Se monteaza sub chiuveta iar deasupra chiuvetei se monteaza doar un robinet suplimentar prin care se consuma apa filtrata.

Aspect osmoza inversa:

*aspectul poate diferi, in functie de dotari dar si de brand.

Kitul de instalare contine si un vas de stocare apa, pentru ca osmoza inversa opreste presiunea apei datorita filtrarii foarte fine iar apa se strange treptat in acest vas dupa care ajunge la consum atunci cand utilizatorul deschide robinetul de apa special montat deasupra chiuvetei.

Exista o conditie minima de functionare  a osmozei inverse si anume ca in retea sa existe minim 2,5 bar presiune. Daca aceasta presiune nu exista, este bine sa cumperi un purificator dotat cu pompa de presiune.

Cam atat despre osmoza inversa casnica, exista un post special dedicat acestui echipament.

Inca un aspect,  randamentul acestui tip de filtrare este undeva intre 10 – 25%. Cu alte cuvinte din cantitatea de apa care intra in filtru, doar un procent intre 10 – 25% ajunge la consum. Restul apei este rejectata (aruncata la canalizare print-un furtun special). Daca nu esti ecologist nu cred ca te va deranja asta. Dar m-am gandit ca este bine sa fii informat. Procentul de permeat (apa care ajunge la consum) depinde in mod special de presiunea apei, de temperatura acesteia si de contaminantii din apa. Cu cat presiunea este mai mare cu atat procentul de permeat va fi mai mare. Din aceasta cauza, unele purificatoare sunt dotate cu pompa de presiune (care ridica presiunea apei).

5. A doua tehnologie mentionata de mine este FILTRAREA PRIN MEMBRANE CAPILARE. Filtrarea prin membrane capilare se mai numeste si ultrafiltrare.

Si aici ca si la purificatoarele de apa, exista mai multe modele in functie de brand.

Finetea de filtrare este undeva la 0,02 – 0,2 microni ceea ce este foarte bine. Aceasta finete de filtrare elimina din apa cam tot ce ar putea sa ne faca rau (va aduc aminte ca vorbim de apa de retea ci nu de apa de fantana sau de put).

Un flltru cu membrane capilare este compus in mare parte din (in functie si de model):

1. filtru de sedimente de 5 care va indeparta din apa mizeria, rugina, nisipul, malul etc.
2. un filtru special cu rasina schimbatoare de ioni sau cu KDF ce  elimina elimina metalele grele din apa (plumb, cupru, aluminiu) din apa.
3. filtru cu carbune activat – se elimina 99% chimicalele organice, pesticide, ierbicide, clorul si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman. Imbunatateste culoare, gustul si mirosul apei.
4. ULTRAFILTRARE – cu ajutorul membranei capilare se elimina toti contaminantii din pana la 0,01 – 0,03 microni, bacterii, fungi, spori si virusuri.

Avantajele sunt:

– nu elimina mineralele din apa si apa si pastreaza pH-ul
– nu elimina apa la drenaj (la canalizare)

Montaj filtru cu membrane capilare:

Se monteaza sub chiveta iar deasupra chiuvetei se monteaza doar un robinet suplimentar prin care se consuma apa filtrata.

Aspect filtru cu membrane capilare:

 

 

 

 

 

 

 

Desigur, ceea ce am prezentat mai sus este doar un model de filtru cu membrane capilare, dar aceeasi tehnologie poate arata si altfel, functie de producator.

Un astfel de filtru de apa prezentat in imaginea de mai sus are avantajul ca in acele carcase poti pune de tip de filtre doresti. Sunt diferite tehnologii de filtrare dar toate create dupa aceleasi dimensiuni si se potrivesc in aceste carcase prezentate mai sus.

De exemplu, poti opta ca in loc de filtru cu carbune activ sa pui un filtru cu carbune activ si KDF sau argint care este bacteriostatic. Poti opta ca in loc de filtru din polipropilena de 5 microni sa pui unul de 1 micron, pentru o filtrare mai avansata. Ce nu poate fi schimbat este filtrul cu membrane capilare.

Este un filtru care imi place pentru ca nu te leaga de un anumit furnizor de consumabile.

Pe de alta parte, daca nu te deranjeaza prea tare sa fi legat de un furnizor de consumabile (pana la urma de undeva tot trebuie sa cumperi) poti opta pentru o ultrafiltrare cu cartuse schimbabile ce le schimbi in maxim 5 minute, fara cheie fara batai de cap. Oricine poate schimba aceste filtre pentru ca doar desurubezi si insurubezi la loc noile cartuse filtrante.

Astfel de exemple poti vedea mai jos:

Montajul in ambele cazuri de mai sus se face sub chiuveta iar consumul se face ca si in celelalte cazuri printr-un robinet de apa montat deasupra chiuvetei care poate arata cam asa:

Desigur, aspectul robinetului difera de la brand la brand dar in general sunt doar doua sau trei modele folosite de toti producatorii.

Evident ca mai sunt si alte modele de filtre disponibile pe piata din Romania si care au alt aspect dar care filtreaza tot prin tehnologia de membrane capilare.

6. Am ajuns la tehnologia de FILTRARE CU CERAMICA

Filtrele de apa din ceramica sunt mai accesibile si pentru orice buzunar. Asta pentru ca un cartus din ceramica se poate spala sub jet de apa si refolosi (evident, un timp limitat). Cu niciun filtru de apa din cele prezentate mai sus nu poti face asta. Acest lucru te ajuta sa-l poti folosi pana la 2 ani  iar in unele cazuri si mai mult. Dar intr-o limita a litrilor de apa filtrati si anume undeva la 7500 – 8000 litri apa.

Finetea de filtrare nu este cea mai buna in comparatie cu celelalte tehnologii de filtrare prezentate mai sus si anume undeva la 0,3 – 0,5 microni dar este suficient  cat sa elimine giardia si cryptosporidium din apa de retea. Nu filtreaza, este adevarat ca membrana capilara si osmoza inversa dar este un filtru bun si de dorit. Din punctul meu de vedere, este suficient pentru o apa de retea. Daca vrei totusi si filtrare mai buna, poti opta pentru ultrafiltrare (nici ultrafiltrarea si nici ceramica nu elimina sarurile de calciu si magneziu din apa).

Filtrele confectionate din ceramica sunt de doua feluri, simple, doar din ceramica si cu miez de carbune activat bloc sau incarcate cu carbune activat granular. Unele din ele au si o rasina speciala numita zeolit, pentru eliminarea metalelor grele (este indicat sa aiba asa ceva). In apa de retea publuca este posibil sa intalnim plumb, in  general de la retelele vechi de apa. Asa ca acea rasina speciala sau zeolit cum i se mai spune, este binevenita.

Pe noi ne intereseaza un filtrul complet de aceea voi prezenta acel filtru din ceramica care sa elimine si metalele grele dar si chimicalele din apa.

Ce anume elimina aceste filtre de apa?

– elimina din apa sedimentele, bacteriile, metalele grele si multi alti contaminanti chimici precum chimicalele organice, pesticide, erbicide, clorul, trihalometanii si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman. Imbunatateste culoarea, gustul si mirosul apei.

In functie de model si producator cartusul ceramic este compus dintr-un invelis ceramic iar incorporat  areargint pur pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor, un miez de carbune activat sau carbune activat granular (ambele la fel de bune) pentru inlaturarea clorului, pesticidelor si a altor substante care afecteaza gustul si mirosul apei, si rasini schimbatoare de ioni (zeolit) pentru eliminarea plumbului si a altor metale grele.

Montaj si aspect:

Sunt unele filtre ceramice care se monteaza deasupra chiuvetei si se pozitioneaza chiar pe chiuveta sau pe un blat de bucatarie (daca conducta de apa din kitul de instalare este destul de lunga).

Practic o conducta de apa flexibila se monteaza cu ajutorul unui divertor chiar la bateria actuala de la chiuveta. Acest divertor este de fapt un robinet care schimba cursul apei si o trece prin filtru. Se monteaza foarte simplu.

Imagini filtre cu ceramica:

 

 

 

 

 

Ce vezi mai sus este de fapt aspectul complet al filtrului dar este foarte important ca in interior sa existe acel cartus filtrant din ceramica de care am mentionat mai sus. Asa ca atentie ce cumperi! Nu orice filtru ceramic are incorporate tehnologii de eliminare a metalelor grele si a clorului, compusilor organici etc.

Aceste modele au avantajul ca se pot demonta usor si la fel de usor se pot spala si monta la loc (cu referire doar la cartusul filtrant ceramic). Dezavantajul este ca iti ocupa loc pe chiuveta si ca sunt conectate la bateria chiuvetei ceea ce creaza un usor disconfort la manipularea pozitiei bateriei (mai ales cand speli vase). Un alt dezavantaj este ca din greseala poti introduce in filtrul apa fierbinte ceea ce este interzis. Filtrul trebuie conectat doar la apa rece.

Alt model (preferat de mine) este cel ce se monteaza sub chiuveta.

Avantajele sunt:

– nu te mai incurca pe chiuveta si nu exista riscul sa il alimentezi cu apa fierbinte.
– contine prefiltrare, ceea ce face ca filtrul ceramic sa poata fi utilizat chiar si doua ani (cu referire doar la carusul filtrant ceramic).

Aspect filtru ce se monteaza sub chiuveta:

 

 

 

 

 

 

 

 

Consumul de apa de face prin baterie separata ce se monteaza pe chiuveta:

Cam acestea sunt cele mai bune si viabile posibilitati de a avea apa potabila la tine acasa. Scapi de apa carata din magazine, de depozitare etc. In plus ai siguranta ca apa pe care o bei este curata si ca nu a stat in nu stiu ce depozit cateva luni si eventual in conditii improprii de depozitare.

7. Filtrarea prin membrana de nanofiltrare  – update articol in data de 06.07.2015.

Am adaugat in acest post si tehnologia cu nanofiltrare. Nanofiltrarea este o tehnologie de filtrare asemanatoare cu osmoza inversa. De fapt, echipamentul arata exact la fel, numai in ca in carcasa ce in mod normal gazduieste membrana de osmoza inversa, se afla membrana de nanofiltrare.

Tehnologia cu nanofiltrare se poate utiliza cu succes pe orice apa de retea publica, controlata. Nanofiltrarea nu elimina aproape complet sarurile de calciu si magneziu ci elimina in proportie de aproximativ 70%. Deci, este o varianta buna de a diminua apa de minerale si de a reduce duritatea acesteia, dar fara a le elimina complet. Exista cazuri in care este necesara, mai ales pentru persoanele ce doresc sa consume o apa cu putine minerale.

8. Dar care este cea mai buna apa de baut?

Exista o apa terapeutica si anume apa alcalina ionizata. Aceasta apa alcalina se obtine cu un ionizator de apa. Din pacate pretul nu este chiar la indemana oricui.

Un alt aspect este ca din punctul meu de vedere aceste ionizatoare de apa au nevoie de o filtrare suplimentara. Ele au un filtru incorporat, un filtru performant din carbune activ cu argint incorporat dar finetea de filtrare este intre 1 –  5 microni ceea ce este destul de mare ( 1 micron este relativ bine, 5 microni este prea mare).

Deci, daca optezi sa cumperi un ionizator de apa ca sa ai la indemana intotdeauna aceasta apa terapeutica, este bine sa montezi inainte de ionizator, un filtru din cele prezentate mai sus si anume ori cel cu ceramica, ori cel cu membrana capilara. In niciun caz sa nu montezi purificator (cu osmoza inversa) pentru ca ionizarea apei nu mai este posibila.

In cazul in care doresti un ionizator de apa cu prefiltrare asa cum am aratat mai sus, te rog sa ma contactezi pe moleculahoh@gmail.com

Stiu ca nu am atins in acest post aspecte importante precum durata de viata a filtrelor si eventual costul aproximativ al lor. Poate o voi face curand intr-un alt post.

Sper ca te-au ajutat explicatiile mele si ca am fost cat mai clar si cat mai putin tehnic. Pentru orice intrebare aveti e-mail-ul meu. Ai la dispozitie si formularul de comentarii. Te astept sa-mi spui ce apa bei, daca ai filtru si daca ti-ai cumpara asa ceva.

8. Ce poti face tu?

– daca nu ai un filtru de apa, achizitioneaza si monteaza-ti unul; ai numai avantaje, esti sigur ca apa este buna de baut si ca-ti face bine ci nu rau, in plus nu mai cari saptamanal baxuri sau bidoane de apa;
– fii atent la ce filtru de apa iti cumperi si nu ma refer in special la brand (care poate fi important dar nu intr-o mare masura) ci ma refer la tehnologia de filtrare de care ai nevoie. Daca ai intrebari suplimentare, da-mi un email pe moleculahoh@gmail.com. Cand iti cumperi un filtru de apa, iar comerciantul pretinde ca filtreaza una sau alta (metale grele, chisturi, giardia, criptosporidium, clor si chimicale) intreaba-l care dintre componentele filtrului sau care filtru (cartus filtrant) face una sau alta din cele spuse. Vei vedea daca stie sa iti explice sau daca ezita. Intreaba-l cum anume acel filtru elimina un anumit contaminat al apei, cum functioneaza cu alte cuvinte… vezi daca stie sa-ti spuna fara ezitare. Daca nu esti sigur, da-mi un email…
– daca ai deja un filtru de apa montat, schimba-ti cartusele filtrante la timp, asa cum spune producatorul sau cartea tehnica. Este important ca aceste cartuse filtrante sa functioneze la  randamentul maxim pentru ca tu sa ai garantia unei ape bune;
– daca ai posibilitatea financiara, monteaza-ti pe langa o filtrare buna (filtru cu membrane capilare sau filtru ceramic, prezentate in acest post) si un ionizator de apa; sanatatea este importanta pentru toti.

Si nu in ultimul rand:

– lasa-i si pe altii sa afle aceste informatii, nu pastra doar pentru tine. Deci SHARE pe Facebook, Google+, Twitter.  Multumesc!

PS: imaginile din acest post au fost preluate cu acordul https://azura.ro/

Despre H2O Molecula

Primul si singurul blog din Romania, specializat pe filtrarea si tratarea apei.
Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Filtre cu osmoza inversa și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

687 de răspunsuri la CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR?

  1. Pingback: CE SUNT SI CUM FUNCTIONEAZA FILTRELE CU OSMOZA INVERSA? | MOLECULA H2O

  2. Maria G. spune:

    Mi-am montat un filtru cerazura 5 uc si sunt foarte multumita. Nu mai simt acel gust de clor la apa. Acum apa este foarte clara in pahar si este foarte gustoasa. Am scapat si de cumparatul si caratul sticlelor cu apa. Asta era o problema pentru ca locuiesc la etajul 3 si nu am lift. Multumesc mult pentru recomandare! Am sa recomand si eu mai departe la cunoscutii mei.

    • MOLECULA H2O spune:

      Cu mare placere! Cand veti avea ocazia sau posibilitatea sa va ganditi si la achizitionarea unui ionizator de apa. Se poate monta dupa filtru de apa ceraruza. Acum aveti o apa de calitate, o apa filtrata foarte bine. Dar daca va montati si un ionizator de apa, veti avea o apa filtrata, alcalinizata, ionizata, adica o apa terapeutica. La stilul nostru de viata in care stresul este la ordinea zilei, hrana este plina de chimicale, sucurile numai naturale nu sunt, poluarea din aer etc, este bine sa beti apa alcalina ionizata. Va astept daca va hotarati. Multa sananate!

  3. Super interesanta informatia prezentata aici.

  4. Mioara Voinea spune:

    As dori sa-mi recomandati un filtru de apa bun. Cel mai mult ma deranjeaza mirosul si gustul clorului din apa. Multumesc

  5. ana costea spune:

    Ce pret are acel ionizator cu prefiltrare despre care vorbiti?

  6. Bianca i. spune:

    Buna ziua,
    Detin un ozonificator deja, insa stiu ca nu este inca apa pe care mi-o doresc pt bebelusul meu din toate punctele de vedere.
    Sunt bune acele cani de filtrare a apei? Mi-ati putea recomanda un model bun?
    Sau alt tip de filtrare a apei de la robinet, care este plina de calcar printre altele.
    Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Nu va recomand cana filtranta mai ales pentru un bebelus. Daca ati citit postul meu cu atentie ati vazut ca am scris despre aceste cani filtrante si anume ca filtrarea nu este cea mai buna. Filtreaza clorul (o parte din el). o parte din trihalometani, apa rezultata este fara gust si miros dar nu este o filtrare corespunzatoare. De exemplu giardia si criptosporidium raman in apa. Aceste protozoane si chisturi pot fi filtrare printr-un filtru de calitate sau pot fi distruse (ADN-ul lor este distruse) prin lampa cu ultraviolete. Cel mai bine este sa fie filtrate. Am sa va contactez prin email si am sa va ofer sugestia mea de filtru pentru dvs. Zi frumoasa!

  7. Pingback: VALOAREA ADMISA PENTRU DURITATEA APEI | MOLECULA H2O

  8. Raluka Tifrea spune:

    :Buna ziua! Foarte interesant ce scrieti dumneavoastra. Am achizitionat un filtru cu 3 etape: Etape filtrare: prefiltrare cu cartus PP de precizie 5 microni; CTO carbune extrudat bloc activ,
    membrana biceramica cu porozitate 0,1 microni. In cartusul bi ceramic sunt introduse:
    KDF ,GAC activ cu ioni de argint. Plus am cumparat si un cartus ,mineralizant, alcalinizant si ionizant, cu turmalina, mainfanit, granule ceramice FIR. Stau in Zalau si aici apa de la robinet are foarte mult clor si nu se poate bea. Problema este ca si dupa filtrare eu tot simt clor in apa. Nu asa mult cum era dar cred ca 10% tot se simte. Ma gandeam sa schimb filtrul PP cu un filtru cu carbune activ. Ar ameliora situatia?Sau ce ma sfatuiti sa fac? Se poate ca gustul apei sa fie dat nu de clor ci de cartusul de mineralizare? Adresa mea de mail e yyyyyyyyyyyyyy@yahoo.com. Va multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Cunosc filtrul pe care l-ati achizitionat si stiu chiar si de unde l-ati achizitionat. Exista doua posibilitati pentru care simtiti inca gustul de clor: 1. In Zalau se introduce prea mult clor in apa sau sunteti locata cu casa mai aproape de statie de tratate a apei; 2. Filtrele din carbune activat pe care le aveti nu au putere mare de adsorbtie. Nu toate filtrele din carbune activat au aceesi calitate, depinde de producator.

      Solutia tehnica: Nu va recomand sa schimbati filtrul din PP cu unul din carbune activ. Prefiltrarea este foarte importanta. Puteti face altceva, solicitati furnizorului sa va ofere inca un filtru cu carbune activat granular. Se numeste post filtru si il montati ca si ultima treapta de filtrare. Practic, mariti cantitatea de carbune activat. Ar trebuie sa functioneze. Daca nici asa nu functioneaza si inca veti simti gust de clor, va rog sa ma contactati si va voi oferi un cartus filtrant care sa va rezolve problema. Acest cartus filtrant poate fi folosit in carcasele pe are deja le aveti, deci nu trebuie sa schimbati tot filtrul.

      Acum 10 ani cand am luat prima oara contact cu filtrele de apa, am cumparat ca si dvs un filtru, fara sa cunosc prea multe. Am avut aceeasi problema si am ajuns sa schimb cu totul filtrul („made in USA”, dar mai mult ca sigur facut in China). Nu spun ca asta trebuie sa faceti dvs. ci spun doar ca exista filtre cu carbune activat mai bune si mai slabe. In cazul meu, calitatea a fost reflectata in pret.

      Va doresc o zi senina!

      • Raluka Tifrea spune:

        Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Cat ar costa acel filtru oferit de dumneavoastra si la ce interval trebuie schimbat?

        • MOLECULA H2O spune:

          Cartusul filtrant trebuie schimbat la 8000 l apa, aproximativ doi ani. Filtreaza: clor, trihalometani, substante organice, atrazina, cloroform, metale grele in special plumbul de pe tevile vechi de instalatii, bacterii patogene (E Coli, holera, salmonela si altele, Cryptosporidium si Giardia Lambia). Elimina din apa gustul si mirosul in proportie de 100%.

          Pretul pentru acest cartus filtrant vi-l trimit prin email. Verificati va rog email-ul dvs si in spam pentru ca nu stiu daca va ajunge in inbox.

    • MOLECULA H2O spune:

      V-am sters adresa de email din textul dvs ca sa nu primiti o multime de emailuri cu oferte de filtre 🙂

    • MOLECULA H2O spune:

      In legatura cu cartusul de remineralizare, eliminati-l din schema de filtrare (il scoateti si montati furtunele fara el). Vedeti dupa aceea daca din cauza lui aveti inca gust de clor. Eu nu cred asta dar este bine sa incercati inainte sa cumparati acel post filtru din carbune activat granular de care v-am spus mai devreme.

      Zi senina!

  9. Gabriela Ciobotar spune:

    Buna ziua,
    As vrea sa stiu daca filtrul de apa „farabrandvarog” produs de firma „farabrandvarog” este performant. Multumesc

  10. draguta ilie spune:

    D-le Molecula, m-ai dat gata si ai dreptate, gura ta adevar graieste.Daca as avea pensia cum trebuie (dupa merit), sigur v-as contacta, SIGUR.Din pacate…si ca mine sunt multi, multi.Degeaba ai vrea sanatate, daca nu poti investi in sanatate…si n-ai pe nimeni sa te-ajute.Pacat ca mor oameni cu zile, cand altii nu mai stiu de numarul banilor stransi si adunati.Dar, intr-o zi…se va trage o linie (vezi pilda saracului si a bogatului din Biblie).Sanatate.

    • MOLECULA H2O spune:

      Domnule draga,

      Aveti dreptate, este dureros ce se intampla in Romania. Este si o durere a mea. De multe ori ma gandesc profund cum mi-as putea ajuta semenii. Important este ca fiecare din noi sa facem ce putem in dreptul nostru si sa ajutam cu ce putem. Daca fiecare din noi face ce poate, atunci cand are ocazia sa o faca, am credinta si speranta ca lucrurile se vor intrepta in directia buna. Poate prea incet pentru multi dintre noi dar eu cred ca trebuie sa facem ceea ce putem, asa cum spuneam, fiecare din noi. Cunosc pilda bogatului si a saracului si cred ca si dvs, ca intr-o zi vom fi judecati. As incheia prin a spune ca in afara de eforturile noastre de a avea un trai mai bun si de a avea o Romanie mai buna, ar trebui sa ne punem cu totii increderea un bunul Dumnezeu. Doamne ajuta!

      • draguta ilie spune:

        Subscriu la raspunsul dvs.Mai vb.Va salut cu PASTE fericit! Si anticipat:HRISTOS A INVIAT! O recomadare de ionizator, pina la 500 ron? Doamne ajuta!

        • MOLECULA H2O spune:

          ADEVARAT A INVIAT!

          In privinta unui ionizator de apa pana in 500 lei, imi pare rau dar nu am nicio recomandare. Ar mai exista pe piata un ionizator de apa cam cu 1000 – 1100 lei cu trei placi si fara filtrare incorportata (deci mai trebuie si un filtru de apa), dar si acela are un rezultat destul de slab asupra apei pentru ca are doar trei placi in loc de minim 5 (pentru un rezultat optim iar pentru un rezutat foarte bun ar trebuie sa aiba 7 placi). Din pacate nu am o recomandare pentru dvs. Daca va mai pot ajuta cu ceva va rog sa-mi spuneti.

          Doamne ajuta!

  11. draguta ilie spune:

    Draga H2O-o sa ne mai auzim, daca a vroi DUMNEZU! H2O, ce ionizator promovezi, si-mi recomanzi si ce pret, te rog.

  12. Cristina spune:

    filtrul Cerazura scoate fluorul din apa?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      CERAZURA nu scoate fluorul din apa. Dar de unde aveti asa ceva in apa? Aveti buletin de analiza si exista asa ceva in apa? In mod normal, in apa de retea publica, in Romania, nu ar trebuie sa existe asa ceva. Fluorul se adauga in apa in SUA nu in Romania. Pentru eliminarea fluorului din apa este necesara tehnologia de filtare cu osmoza inversa. Daca doriti o recomandare in acest sens, va pot face (un sistem bun de osmoza inversa, eventual cu un filtru bun de remineralizare).

      Toate cele bune!

  13. mari spune:

    Buna! Ce filtru imi recomandati sa cumpar pana in 500-600 lei? Si daca se merita sau trebuie neaparat ionizator…

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua, pentru o recomandare va rog sa-mi scrieti pe moleculahoh@gmail.com. Evident ca nu filtru de apa merita banii pentru ca nu mai cumperi apa din magazin, faci economie de bani, nu te mai strezezi cu caratul bidoanelor, bei apa proaspata si eventual fara bisfenol A ce se poate gasi in apa imbuteliata din PET-uri. Cu ionizatorul este alta poveste, apa alcalina ionizata este o apa imbogatita cu ioni negativi ce ofera organismului antioxidanti. Deci, ca sa concluzionez, apa alcalina ionizata este o apa terapeutica si ce ofera multe beneficii pe cand apa filtrata este apa curata si buna de baut. Acum, depinde de ce anume isi doreste fiecare, unele persoane se multumesc cu o apa curata adica cu un filtru de apa, altele vor mai mult. In functie de dorinta dar si de disponibilitatea financiara, fiecare se indreapta ori catre ionizator ori catre filtru de apa. Nu putine sunt cazurile cand destule persoane le prefera pe amandoua: ionizator + filtru de apa.

      Toate cele bune!

  14. Cata spune:

    Utile articole, mersi.
    Tocmai mi-am schimat si eu cartusule (pt borcane de 10″) si m-am trezit cu o surpriza: am luat cartus de carbune cu granule marunte pt prima data si vad ca nu curge mai deloc prin el, desi am dat la maxim robinetii de alimentare si presiunea e maaare (am avut carbune tip bloc pana acum).
    Are cumva alta destinatie cartusul asta cu granule marunte? Am varsat toate granulele intr-o cana… nu-i nimic altceva in el care ar putea impiedica, doar doi bureti foarte densi la capetele cilindrului.
    Intre timp am spalat si pus cartusul vechi – nu e prea util sa stai 20 secunde pt un pahar cu apa… la bucatarie.
    Mersi pt un raspuns util.

    • MOLECULA H2O spune:

      Salut!

      Ce se intampla la dvs. nu este normal. Nu are de ce sa impiedice acel cartus filtrant fluxul si presiunea apei. Fata de cartusul din carbune activat bloc, cel cu carbune activat granular ar trebui sa permita apei un flux mult mai bun. Nu sunt convins ca acest cartus filtrant este de vina pentru presiunea slaba. Pentru a elimina cauza faceti un test fara noul cartus filtrant pe care il banuiti ca ar face probleme. Vedeti daca sistemul de filtrare are presiune si debit fara acel cartus filtrant. Eventual, doar pentru test, puneti inapoi vechiul cartus filtrant.

      Daca doriti ma puteti tine la curent cu cele intamplate.

      • Cata spune:

        – da, asa mi-au zis si amicii care au mai avut acelasi model, ar trebui sa treaca apa fara probleme.
        – da, am pus intre timp cartusul vechi la loc.
        Singurul test pe care nu l-am facut cu cartusul nou ar fi sa scot buretii de la capete, sau macar de la capatul pe unde intra apa… imi par extrem de densi, nici macar sa suflu nu prea pot prin ei. Poate imi fac chef seara asta sa fac acest test, macar asa „de amorul artei”, ieri eram prea ofuscat dupa ce am pierdut tot weekendul pe sub chiuveta.
        Mersi.

      • Cata spune:

        Gata! Am identificat si indepartat „veriga slaba”: buretele de la baza!
        Este atat de dens incat nu pot nici inspira nici expira prin el. Actiona mai degraba ca un dop… Probabil am nimerit eu singurul burete „defect”. Si cel din partea de sus e foarte dens, dar macar e „respirabil”.
        Am gasit si comparat cu buretele de la un cartus uzat, porii lui sunt gigantici pe langa al meu. Va trimit poza sa aveti la arhiva 🙂
        PS: Mai am un filtru de „bumbac” inaintea carbunelui asa ca nu ar trebui sa afecteze prea mult lipsa primului burete.

  15. VIO spune:

    Buna ziua,
    Intentionez sa-mi achizitionez un sistem de filtrare si as avea nevoie de ajutorul dvs.
    Eu m-am gandit la urmatoarea varianta:
    -prefiltrare de 5-10 microni la intrare;
    -filtru in 3+1 trepte +unitate de alcalinizare cu turmalina
    -polipropilena 5 microni;
    -carbon activ granular
    -carbon activ granular
    -unitate de filtru capilar cu orificii de 0,02 microni
    la pretul de ~ 650roni
    Am insa urmatoarea problema : din ce am citit alcalinizarea apei depinde foarte mult de nivelul TDS, iar daca acesta este foarte mare (precizez ca la mine apa contine foarte mult calcar) rezulta o apa cu un PH foarte mare (spre 10) apa care nu este potabila, nemaivorbind de faptul ca in aceasta solutie nu ai control asupra nivelului PH al apei. Unii furnizori de ionizatoare precizeaza chiar ca nici ionizatoarele nu functioneaza foarte bine daca TDS din apa este prea mare. Mi-am zis ca solutia ar fi o unitate de dedurizare, dar la pretul accesibil mie nu am gasit decat aparate cu camp electromagnetic care dupa parerea mea modifica structura apei si nu in bine.
    Ce ma sfatuiti sa fac? Varianta mea este o alegere buna?Exista vreo solutie de de durizare la un pret mai bun?
    Ati putea sa-mi recomandati dvs (pe adresa de e-mail) un filtru bun la un pret accesibil?
    Multumesc anticipat. O zi buna va doresc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Inteleg ca vreti un filtru bun de apa cu membrane capilare la un pret maxim de 650 lei. Se rezolva, va trimit prin email recomandarea mea, este chiar la un pret mult mai bun decat ati gasit dvs. in plus, in afara de filtrare sedimente, filtrare prin pat de carbune activat si filtrare prin memnbrane capilare, contine si KDF ceea ce este foarte important pentru ca are efect bacteriostatic, filtreaza metalele grele, creste considerabil capacitatea de adsorbtie a carbunelui activat, reduce semnificativ hidrogenul sulfurat.

      Ce nu inteleg este, ce treaba aveti cu acea unitate de alcalinizare ce contine turmalina. Pur si simplu in acest caz nu este necesara pentru ca deja aveti suficiente saruri de calciu si magneziu in apa (calcar). Acea unitate de alcalinizare cu turmalina se utilizeaza in general cand apa este filtrata prin osmoza inversa si apa nu mai are minerale. In acest caz turmalina este binevenita. Dar altfel, ce rost are? Lasati apa asa cum este in privinta calcarului. Asta in cazul in care are o duritate medie. Apa dura nu face rau sanatatii (cu o exceptie) dar face rau instalatiilor sanitare. Din ce observ nu instalatiile sanitare va preocupa pe dvs ci calitatea apei de baut. Intr-un singur caz trebuie eliminat calcarul din apa de baut, atunci cand exista predispozitie catre pietre la rinichi sau cand medicul recomanda asta. Altfel, apa cu calcar este foarte buna de baut, chiar mai sanatoasa dupa multe opinii avizate decat apa careia i-a fost eliminat calcarul.

      In lumina noilor explicatii, mai are rost sa vorbim si despre dedurizare la pret bun? Da, exista asa ceva si va pot recomanda daca doriti.Exista chiar filtre mici cu rasina cationica pentru elimarea duritatii si sunt destul de accesibile la pret, numai ca necesita schimbare destul de des. In cazul in are veti folosi un dedurizator, obligatoriu trebuie sa folositi si osmoza inversa.

      Ar mai fi o varianta pentru eliminarea partiala si nu totala a duritatii apei, se numeste nanofiltrare. Si osmoza inversa functioneaza pentru eliminarea duritate dar in acest caz este necesara o unitate de alcalinizare.

      V-am explicat toate aceste lucruri ca sa va faceti o parere, totusi, cel mai bine este sa imi spuneti ce sursa de apa aveti, din ce localitate, apa este de la reteaua publica sau apa de put (daca este apa de put am nevoie de buletin de analiza a apei). Dupa ce am toate informatiile necesare, va pot da un raspuns avizat si va pot indruma catre o alegere corecta. Un filtru de apa se alege in primul rand pornind de la sursa de apa disponibila.

      Toate cele bune!

      • VIO spune:

        Buna ziua din nou,
        Multumesc mult pentru raspuns si pentru recomandare filtru. Intr-adevar filtru recomandat de dvs este mult mai bun.
        Aprecierea referitoare la calcarul din apa de la robinet am facut-o neavind la baza analize ci constatand depunerile de pe chiuveta de la bucatarie (daca nu o sterg imediat se albeste) si din chivecele cu flori.Din ce am citit in articolele dvs nu ar trebui sa fie asa deoarece apa este din reteau publica Bucuresti.. zona sos Giurgiului. Nu stiu de la ce statie de tratare, din cele trei existente, este aprovizionata cu apa aceasta zona.La unitatea cu turmalina m-am gandit in ideea ca neputand sa-mi iau un ionizator sa incerc o alcalinizare cu aceasta unitate. De curand am citit cartea lui Mencinicovschi -„Crezi ca stii ce bei” si am vazut ca el recomanda mai degraba apa plata imbuteliata, Bine, eu cred ca (adica sigur) a fost sponsorizat de firma care imbuteliaza apa Carpatica si probanil ca de fapt face o reclama mascata pentru aceasta apa. Dar daca stai sa te gandesti ca apa din reteaua publica este tratata cu sulfat de aluminu, lapte de var, acid sulfuric, clor si cu cine mai stie ce e clar ca atit compozitia cat si structura apei este total modificata si probabil ca are dreptate.Din tot ce am citit eu despre apa am inteles ca cel mai important este sa nu-i modifici structura. Dar pentru cine insa nu-si poate permite sa achizitioneze permanent apa naturala imbuteliata varianta cu filtrarea apei de la robinet cred ca este singura solutie. Asa ca eu voi merge pe unul din filtrele de pe site-ul recomndat de dvs, fara dedurizator daca dvs spuneti ca apa din reteaua publica este ok pentru baut din acest punct de vedere. As mai vrea sa montez un filtru de dus.si un filtru de sedimente la intrare pentru a proteja cele doua filtre. Credeti ca filtru de sedimente este suficient de 10 microni? Multumesc inca o data pentru raspuns si recomandari. Va doresc numai bine .Cu stima.

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna seara,

          Voi raspunde punctual:

          1. Este normal sa apara pete albe pe chiuveta pentru ca apa din Bucuresti are o anumita duritate dar nu este mare. O apa cu duritate mare are mult mai multe neajunsuri decat cateva pete albe care se pot sterge destul de usor. Putem deduriza si aceasta apa cu duritate relativ medie spre mica dar nu cu scop de potabilizare ci cu scop de protectie pentru centrala termica, masina de spalat etc.

          2. Turmalina nu face decat sa alcalinizeze apa ci nu sa o ionizeze, adica sa o desparta in apa alcalina ionizata si apa acida ionizata. Apa cu turmalina nu are acelasi efect pentru sanatate ca apa ionizata. Nu este acelasi lucru. Va rog sa cititi acest articol pentru lamuriri suplimentare http://azura.ro/93-ce-este-apa-alcalina-ionizata-si-de-ce-ar-trebui-sa-o

          3. Nu cunosc ce interese particulare are d-nul Mencinicovschi sau daca are asa ceva. Nu as vrea sa ma exprim in necunostinta de cauza. Ceea ce pot observa este ca ignora faptul ca apa imbuletiala este de obicei imbuteliata in proportie de 90 si ceva % in Pet-uri. Aceste Pet-uri, datorita modului de transport si depozitare pot contamina apa cu o substanta numita Bisfenol A ce este cancerigena. Va rog sa citit cele doua articole de mai jos.

          http://azura.ro/103-ce-spune-dr-jonathan-wright-despre-apa-imbuteliata
          http://moleculah2o.wordpress.com/2013/08/09/mare-atentie-la-transportul-si-depozitarea-apelor-imbuteliate/

          Observati va rog recomandarea d-nului doctor Jonathan Wright ce recomanda un filtru de apa bun in loc de apa imbuteliata (primul articol).

          3. Toate substantele pe care dvs. le mentionati nu ajung la consum catre populatie. Ele sunt utilizate doar in statiile de tratare pentru a putea avea o decantare si o filtrare corespunzatoare. Doar clorul ajunge la consum si este normal asa pentru ca este necesar ca in apa sa existe permanent un agent de dezinfectie. Clorul il putem filtra fiecare din noi la punctul de consum. (la chiuveta noastra).

          4. Un filtru de 10 microni ca filtrare pentru toata casa este bun. Va pot recomanda ceva mai bun cu capacitate mai mare de filtrare la 5 microni. Avand capacitatea mai care, veti schimba mai rar cartusul filtrant.

          5. Va voi face recomandare pentru filtru de dus si pentru filtre de sedimente.

          Toate cele bune!

  16. VIO spune:

    Buna ziua,
    Multumesc din nou pentru sfaturi si explicatii. Referitor la Bisfenol A si Mencinicovschi face referiri la acesta si sigur recomanda , daca se poate, apa imbuteliata in recipiente din sticla, desi eu nu am vazut decat la restaurant apa la sticle. Dar din cate am citit eu BPA contamineaza apa doar daca recipientul este expus la temperaturi inalte. Mi se pare ca pe sticlele de Borsec scrie chiar sa nu fie expuse la soare. Si din cate stiu exista o interdictie Europeana asupra folosirii de BPA deocamdata (din pacate) doar pentru recipientele din plastic folosite de copii.Referitor la apa ionizata as vrea sa va intreb daca ionizatorul cu trei placi (cam la ~1500 roni) este bun de ceva si ce filtre ar mai trebui inaintea lui.
    Astept , pe adresa de e-mail, recomandarile dvs referitor la filtru de dus si filtru de sedimente. Am vazut ca exista filtre de sedimente cu purjare, dar parca nu am vazut cu finete de filtrare de 5 microni. Mie mi-ar trebui pentru racord de 3/4″. Va multumesc mult pentru toate informatiile si va doresc multa sanatate.

  17. Dana spune:

    Buna ziua,
    As dori sa achizitionez un ionizator cu prefiltrare buna pentru consum casnic.
    Ma puteti ajuta cu o recomandare?
    Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Va ajut cu placere. Va voi trimite recomandarile mele prin email. Un singur lucru mai trebuie sa stiu, sursa de apa. Cu alte cuvinte trebuie sa stiu daca apa este de la reteaua publica si din ce localitate sau daca apa este din sursa proprie, adica foraj/put. In cazul in care apa este din sursa proprie atunci este absolut necesar un buletin de analiza a apei. Doar asa va pot face o recomandare corecta.

      Toate cele bune!

  18. Valentin spune:

    Buna seara
    Va rog sa ma ajutati in achizitionarea unui sistem de purificare a apei forte bun si la un pret situat undeva pana la 1000 lei. Un pret informativ si pentru un ionizator.
    Multumesc !

  19. Valentin spune:

    Buna dimineata
    Va rugasem sa ma ajutati in achizitionarea unui purificator de apa foarte bun,la un pret situat undeva intre 800-1000 lei ( daca s-ar putea si in rate, eu fiind pensionar ) si v-am ramas dator cu un raspuns in legatura cu sursa de apa – reteaua publica Bucuresti ,sector 5 .
    Ce stiti despre purificatorul de apa Standard Water /?
    Cum pot obtine o apa ionizata ? Ce imi recomandati ?
    Astept cu nerabdare un raspuns .
    Stima !

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Astazi va trimit recomandarea mea prin email pentru filtrarea apei din reteaua publica Bucuresti. Cat despre acel purificator mentionat de dvs., nici macar nu am auzit de el pana acum. L-am cautat pe internet dar din descrierea tehnica nu mi se pare cu nimic deosebit sau ca ar avea performante prea bune.

    • MOLECULA H2O spune:

      Inca ceva, apa ionizata o puteti obtine doar cu un ionizator de apa. Am sa va fac o recomandare tot prin email.

  20. Cristi spune:

    Buna seara,

    As dori si eu o recomandare pentru un purificator bun (am copii mici) si un ionizator. Mentionez ca sursa de apa este de la reteaua publica si locuiesc in Bucuresti, zona Salajan.

    Cu stima,

  21. Ameli spune:

    Buna seara.Multumim ptr toate informatiile pe care ni le dati,fiti binecuvantat!Ce bine ar fi insa daca am putea cumpara aceste ionizatoare in rate,sigur ar fii multi interesati.E si o propunere ptr distribuitori.Avem carduri prin care putem achizitiona produse in rate fara dobanda…ar fii ceva sa putem cumpara si aceste minunate ionizatoare scumpe ptr romanul de rand.Ma gandesc sa achizitionez un filtru bun,am sa va cer sfatul cand ma decid.Multa sanatate!

  22. traian spune:

    Excelent site! Felicitari! E mare lucru sa iti furnizeze cineva informatii pertinente despre apa noastra cea de toate zilele!Eu locuiesc in Sibiu, oras despre care se spune ca are o apa buna, ” la robinet” . Va rog sa imi recomandati 2 sau 3 sisteme de filtrare si de ionizare a apei in functie de performante si pret. Va multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Va multumesc pentru apreciere! Inseamna mult pentru mine pentru ca in acest fel vad clar ca efortul meu este apreciat. Va trimit prin email recomandari pentru filtre de apa si pentru ionizatoare de apa.

      Toate cele bune!

  23. Violeta spune:

    As dori o recomandare pentru un filtru si un ionizator de apa, pentru o sursa de apa de suprafata (fantana la 6-8 m adancime)., jud. Suceava. Ce recomandati : mai multe filtre sau un foraj la adancime mare? 🙂 La ce adancime de forare se poate ignora existenta fosei septice cu drenaj ?Va multumesc anticipat!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Personal nu recomand niciodata filtre de apa sau ionizatoare fara sa cunosc ce contine apa, adica am nevoie de un buletin de analiza a apei. Daca veti alege filtre sau ionizatoare fara un buletin de analiza si fara sfatul unui profesionist (nu orice vanzator de filtre cunoaste meseria asta), veti avea mari sanse sa nu functioneze, apa sa nu fie buna de baut iar echipamentele sa le distrugeti. Primul pas in alegerea filtrelor de apa si a echipamentelor de tratare a apei este buletinul de analiza a apei. Al doilea pas este gasirea unui profesionit in tratarea apei. Eu sunt aici, daca vreti sa apelati la mine: moleculahoh@gmail.com

      Nu am nicio idee daca sa va recomand foraj de mare adancime. In teorie este mai bun, in practica, s-a intamplat sa nu ajute la nimic. Depinde foarte mult de permeabilitatea solului, de cat de ploios este un an, de mai multe aspecte. Au fost cazuri cand persoane ca dvs. au forat mai adanc ca sa scape de o problema a apei si au dat de alta sau nu au scapat de problema initiala. Este greu de dat un sfat aici.

      Raspunsul pentru intrebarea cu fosa septica: depinde de permeabilitatea solului, de cat de mult ploua, deci nu va pot raspunde. Evident ca este bine sa fie cat mai adanc forajul si cat mai departe de fosa. Pentru acest lucru exista specialisti. Cred ca intrebarea asta trebuie sa o adresati catre o firma serioasa care se ocupa de foraje. Poate ca ei sunt in masura sa va raspunda. Eu ma ocup de tratare apei care este cu totul altceva.

      Toate cele bune!

      • Violeta spune:

        Multumesc.
        Teoretic, la munte, in Suceava, ploua.
        Practic, îl întrebăm pe Dumnezeu.
        Totul e ştiinţific calculat acolo sus 🙂 Şi cu cât forajul e mai adânc , cu atât se filtrează mai bine dejectiile foselor prin stratul mare de sol de deasupra. Sper să nu găsim petrol sau uraniu, sau sare. Ştiinţă,sau noroc? După ce-aruncăm cu banul (să găsim locul potrivit) facem şi buletin:) Abia acum începe stiinta.
        S-avem noroc!

  24. Gabi spune:

    va rog, pentru bucuresti, ce tipuri de filtre sunt recomandate multumesc mult

  25. Gabi spune:

    incepand cu cele mai ieftine, ca la ce salarii avem….

  26. Mihai spune:

    Salut,

    am gasit dedurizatorul acesta de OLX, pare ok pentru duritatea apei de la mine, 29, proprietarul mi-a spus ca i-a fost recomandat pentru duritate 40, este un pret bun, n-am auzit insa de producator. Ma poti ajuta te rog cu un sfat?
    http://olx.ro/oferta/statie-de-dedurizare-cel-mai-mic-pret-rezervor-50l-dedurizator-ID28Rul.html#28922ef7ed
    Multumesc,
    Mihai

    • MOLECULA H2O spune:

      Salut,

      Nu scrie nimic in anunt de producator si nici ce brand este. Nici eu nu am auzit de el, dar la cum arata este posibil sa fie China. Sa iti spuna de unde la cumparat, sa-ti de-a site-ul vanzatorului chiar daca este din Franta si arunca o privire acolo. Eu unu nu as cumpara asa ceva. Nu ai nicio garantie ca rasina din el mai este buna sau ca mai functioneaza corect.

      Toate cele bune!

  27. Mihai spune:

    Salut,

    am reusit sa deslusesc pe eticheta Fleck 5600 si am gasit si un site, par intr-adevar francezi:
    http://www.euraqua.com/products/fleck-5600
    insa nu stiu cat de uzat este, el a zis ca este putin folosit. Nu exista nici o posibiltate de verificare, asa e?

    Multumesc de raspuns,
    Mihai

    • MOLECULA H2O spune:

      Valva Fleck este de origine SUA si in acest caz valva este una ok. Nu aveti cum sa testati. Presupunand ca racordati dedurizatorul la apa pentru test si vedeti ca dedurizeaza testand apa cu un tester de duritate ca asta: http://azura.ro/teste-apa/150-test-duritate-apa-grade-germane.html tot nu aveti garantia ca valva de comanda functioneaza corect si ca rasina se regenereaza. Vedeti ca o rasina cationica care nu a fost folosita aproximativ 6 luni de zile nu mai este buna de nimic. Imi pare rau ca nu am cum sa va ajut mai mult.

  28. Mihai spune:

    multumesc mult oricum!

  29. Buna seara, a-și dori sa mi recomandati si mie un filtru de apa pt rețeaua de apa distribuită de Apa Nova , Bucuresti. Menționez ca avem copii care or sa fie consumatori 🙂

  30. Crisa spune:

    Buna ziua! cautand detalii despre canile filtrante am descoperit acest blog. si bineinteles ca citind tot, am renuntat la ideea achizitionarii unei cani. Eu locuiesc in Buhusi, jud Bacau si as dori sa imi recomandati 2 sau 3 sisteme de filtrare a apei in functie de performanta si pret (incepand cu cele ieftine). Va multumesc si sa aveti o zi buna!

  31. valean spune:

    Buna seara. As dori un sfat pt un filtru cu osmoza inversa la un pret accesibil . Va multumesc

  32. ANGHEL Ona spune:

    Buna ziua. Gasesc site-ul dumneavoastra foarte util si explicit si va multumesc pentru asta. Suntem interesati de un filtru, eventual si un ionizator (am inteles ca exista un produs care este filtru si ionizator in acelasi timp – va spun prin e-mail marca) pentru orasul Iasi – locuinta conectata la reteaua de apa. Toate cele bune va doresc!

  33. Melinda spune:

    Buna ziua. Am citit o parte din blogul d-voastra si mi s-a parut ff interesant si util. Am ajuns aici cautand filtre de apa, pentru ca vrem sa renuntam la apa imbuteliata. As dori sa va cer sfatul, ce fel de filtru merita sa cumpar, ca sa-si faca treaba c lumea dar sa aiba un pret rezonabil ( max. 500) . Mentinez ca locuiesc in Targu Mures si apa provine de la reteaua locala. Va multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara. Va raspund cu placere prin email. Veti primi recomanadre pentru un filtru pana in 500 lei si pentru un filtru de apa putin peste 500 lei. Va sfatuiesc sa cititi cu atentie specificatiile tehnice si daca ulterior aveti intrebari, va astept prin intermediul email-ului.

      Toate cele bune!

  34. Melinda spune:

    Multumesc!

  35. ada spune:

    Bună ziua, o întrebare : despre purificarea apei cu ozon, ce parere aveti?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Purificarea apei cu ozon este foarte buna DAR nu in orice situatie. ” Purificarea cu ozon” este o expresie nu tocmai corecta. Ozonul se uitlizeaza pentru dezinfectie, acolo unde sunt bacterii, germeni, virusuri DAR nu elimina din apa alti contaminanti precum: fier, mangan, nitrit, nitrat, amoniu, hidrogen sulfurat, substante organice, trihalomentan etc. Deci, nu este o purificare a apei cu adevarat ci doar o dezinfectie a apei, dar si acest lucru trebuie facut corect, pentru ca ozonul are reactie de dezinfectie imediata dar nu pentru mult timp. Daca doriti sa „purificati apa cu ozon” in scop de a consuma aceasta apa, mai bine apelati la un filtru bun de apa care sa elimine si alti contaminanti, nu doar sa o dezinfecteze. Ozonul se mai utilizeaza si in scop de oxidare a anumitor contaminanti dar asta este o discutie pentru ingineri si pentru profesionisti in tratarea apei. Sunt cazuri in care ozonul se poate utiliza fara un filtru de apa: in cabinete medicale stomatologice, cand speli fructe, legume, carne, in gerenal cand iti trebuie o apa dezinfectata dar pe care nu esti nevoit sa o consumi. Daca mai aveti intrebari, va rog sa-mi scrieti.

      Toate cele bune!

  36. Florea Alexandru spune:

    Salutare,
    Se vede ca stau de vorba cu un profesionist,si as dorii sa-mi expun problema mea referitor la apa potabila.
    Locuiesc la curte , in Buc.si folosesc apa de la retea.Nu sunt multumit de loc de ea si pentru aceasta cumpa apa plata la bidoane stiind ca nici aceasta nu este chiar atat de buna,dar consumand numai pentru baut.Am inceput sa ma interesez de un sistem de filtrare si am avut norc ,cred sa dau peste acest ,post,cum il numiti,si din prima ma cucerit.
    As dorii sa fiu indrumat ce model de filtru sa folosesc,si cu ionizare ,tot tacamul ,caci sanatatea ,este mai presus de orice,si face toti banii. Eu sunt de meserie pensionar,am fost tehnic la viata mea ca ocupatie,si vreau sa am grija de familie asa cum se cuvine mai bine. In acelasi timp , am vazut ca se poate ,sa-mi spuneti si cam cat ar costa, sa ne incadram in pensiile enorme,
    de care a avut grija sistemul sa le ofere dupa 43 de ani de munca, adica salariu minim , ca imi este si rusine sa spun cat este .
    O alta problema, este ca am si put pentru apa ,dar este dura si calcaroasa ,iar pentru a proteja
    centrala, si bateriile, am cumparat un dedurizator, folosind o perioada buna acest sistem, dar apa nu are un gust asa bun si plus de asta am avut o problema cu putul si a trebuit sa-l denisipez si de atunci nu mai folosesc dedurizatorul, trecand pe consumul de apa de la retea. a fos o investitie nu prea buna si trebue sa ma gandesc sa vand dedurizatorul , o marca americana, cumparat de la o firma din acest domeniu.
    Mai mentionez ca apa de la put dupa ce l-am facut, am mers cu ea la analize , si a iesit buna de consum, dar dura .
    Rugamintea mea este, sa ma invatati, ce apa sa consum ,retea sau put, care este mai avantajat, ce sisteme de filtre sa folosesc, pentru apa de put si ce filtre pentru apa de la retea? Ce ati face in locul meu ?
    Cu speranta ca am fost inteles si ca vom avea o colaborare benefica de ambele parti ,va multimesc anticipat.
    Cu deosebit respect, Florea Alexandru

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Cred ca este mai bine ca dialogul nostru sa fie continuat prin email: moleculahoh@gmail.com

      Va pot recomanda fara probleme sistem de filtrare si de ionizare a apei. Cu filtrarea apei pentru potabilizare este mai simplu , exista mai multe modele de filtre la preturi absolut rezonabile. Ionizarea apei implica un ionizator bun si asta costa ceva. Dar am sa va recomand filtru cat si ionizator si dvs vedeti ce anume va permiteti si ce nu.

      In privinta apei de put, trebuie sa vad buletinul de analiza a apei. In functie de asta am sa va recomand daca este mai bine sa utilizati apa de la reteaua pulica sau apa de put. Datorita faptului ca apa de la put este dura, inclin spre utilizarea apei de la reteaua publica dar cu filtrele potrivite. Totusi, doresc sa vad buletinul de analiza si dupa acest lucru va spun ce este mai bine sa utilizati, apa de la retea sau apa de put.

      Toate cele bune!

  37. Cristina Awa spune:

    Buna seara,
    Incarcand sa gasesc niste raspunsuri privind solutia optima de obtinere a unei ape cu adevarat potabile am ajuns aici. Locuiesc in Iasi. De 20 de ani consum doar apa imbuteliata, momentan apa alcalina Perla Moldovei. Nu sunt convinsa ca are chiar calitatile expuse pe eticheta iar ambalarea in pet ma pune pe ganduri. La asta se adauga discomfortul aferent caratului bidoanelor. Neavand cunostinte de chimie, va cer sfatul pentru a face o alegere cat mai buna. As vrea o recomadare in ceea ce priveste filtrarea si apoi o varianta de ionizare a apei.
    Va multumesc.

  38. bogdan spune:

    Un aparat de apa ionizata mai are nevoie de un alt sistem de filtrare? Sau este suficient aparatul in sine. Filtreaza el ca si acele sisteme de filtrare prezentate de dumneavoastra?

    • MOLECULA H2O spune:

      Ionizatoarele de apa nu au in general performanta unui filtru de apa bun. Cel mai bun filtru incorporta in ioniztoare, filtreaza in general pana la 1 micron. Concluzia este ca daca doriti sa aveti apa cu adevarat filtrata, utilizati un filtru de apa.

  39. Cosmin spune:

    Vreau un ionizator bun si cit mai accesibil. Va rog sa-mi scrieti pe mail, eventual dati-mi un tel. sa va sun ca sa va spun mai multe lucruri despre ce vreau exact, va rog.
    Merci.

  40. Radu spune:

    As dori cateva recomandari, daca se poate si pretul, dvs il gasiti sigur mai bun, pentru un filtru/ionizator apa. Am 2 copii de 7 si 9 ani si apa, cateodata, mai vine murdara sau cu particule, deci un oarecare risc exista. M-am documentat doar pentru apa ionizata ‘intoarcere la origine’ in japoneza si pentru cana filtru verde + 3 cartuse + ceas: unul foarte scump, nu-mi permit atatea mii de euro, unul pare ieftin si bun, cred ca e o solutie de compromis, oricum mai bun decat nimic. Am mai gasit acum cateva luni cand am mai cercetat un inlocuitor romanesc la prima varianta de pana in 500 Ron parca. Bugetul momentan este de 100-1000 Ron, dar, in cateva luni, va creste la 2-3000 Ron. Cumpar acum varianta 2 sau mai astept pana in aprilie si cumpar ceva mult mai bun? E prea mult de cautat, prea multe date, timp nu prea am, pana ajung la un nivel acceptabil de intelegere al fenomenului de filtrare/ionizare al apei. Stiu doar ca vreau apa cat mai curata pentru intreaga familie si de-abia astept sa vad sfaturile si recomandarile dumneavoastra. Va multumesc si va urez, vorba dumneavoastra, un Craciun senin si fericit!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Iim este greu sa fac recomandari pe echipamente si filtre de apa netestate. La prima vedere multe din ele par a fi bune si de dorit, cand incepi sa le utilizezi vezi ca nu sunt tocmai bune. Am aceasta experienta si de aceea ceea ce recomand este in prealabil testat de mine. Asa ca am sa va recomand filtru si ionizator dar nu ceea ce ati gasit dvs si ceea ce stiu ca ca functioneaza si este bun.

      As vrea sa stiu ce sursa de apa aveti. Apa de la reteaua publica sau apa de foraj/put?

      Craciun fericit!

      • Radu spune:

        Apa de la reteaua publica, la robinet. As putea mari bugetul pana la 1000 euro, va rog sa imi recomandati ce e mai bun, sa nu regret dupa achizitie. Stiu ca nu tot ce e scump e si bun, doar doaream sa subliniez ca bugetul poate creste. Multumesc din nou si astept raspunsul cu nerabdare, cat mai complet, va stau la dispozitie cu orice informatie pot, o zi cat mai buna!

        • MOLECULA H2O spune:

          In regula, va trimit cateva recomandari prin email. Nu veti regreta nimic, tot ce trimit ca si recomandare este in prealabil utilizat sau testat de mine. Doar asa pot face recomandari foarte bune, prin testare si/sau utilizare.

          Sarbatori fericite!

  41. oana spune:

    Buna seara,

    Sunt interesata sa achizitionez un ionizator de apa de buna calitate pentru familia mea care include si copii mici. As dori sa-mi recomandati dvs un ionizator testat de dvs si cu un pret rezonabil in ceea ce priveste raportul beneficiu/cost/consumabile. Este nevoie sa cumpar si un filtru de apa in prealabil (si de care ?) daca achizitionez un ionizator bun sau ionizatorul include si filtrarea ?
    Sunt conectata la reteaua publica de apa din oras.
    Va multumesc anticipat.

    Oana

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va trimit recomandarile mele prin email, atat pentru ionizarea apei cat si pentru filtrare. Este bine si de dorit ca apa sa fie filtrata corespunzator inainte de a fi ionizata. Ideal este sa aveti un sistem de filtrare + ionizator dar nu este obligatoriu. Totusi, pentru copii este indicat sa existe un filtru bun care sa elimine chisturile precum criptosporidium si giardia. Dupa cum stim , copiii sunt predispusi la acesti paraziti (depinde evident de varsta lor). Pentru mai multe detalii, va trimit un emai. Sarbatori fericite!

  42. Viorel spune:

    V-as ruga sa-mi recomandati 2-3 oferte filtru apa si ionizator dar care sa fie compatibile si in tandem, deoarece ,in functie de bugetul disponibil ( 1000-1500 lei),voi vedea daca imi permit doar un filtru bun sau merita sa fac un efort in plus si pentru achizitionarea unui ionizator.
    As dori sa fie ceva de calitate, firma consacrata, fiabil, dar nu foarte sofisticat/dificil dpdv al instalarii si mentenantei.
    Va multumesc anticipat!

  43. constanta spune:

    Foarte interesant site-ul dvs. Doresc si eu niste informatii despre un sistem de filtrare rezonabil ca pret (se pare ca toata lumea pune conditia asta!) pentru apa din reteaua Bucuresti, cat si pentru apa de foraj (put) dintr-o comuna din sudul capitalei. Din cate am inteles, trebuie sa am un buletin de analiza pentru apa de put. Imi puteti recomanda un laborator? Multumesc!

  44. Anisoara spune:

    Buna ziua.
    Va rog sa-mi recomandati un sistem de filtrare a apei si un ionizator al acesteia. Mentionez ca sunt conectata la reteaua publica in botosani.
    Astept raspunsul dumneavoastra pe adresa de-mail , si daca vreti sa-mi dati si un numar de telefon pentru a va contacta telefonic. Va multumesc.

  45. Mihaela Tudor spune:

    buna seara,
    va rog sa-mi recomandati un filtru de apa bun, eventual si cu ionizator, ceva accesibil ca pret. locuiesc la bloc cu fiul meu si catelul.(Bucuresti).

    multumesc anticipat!

  46. Nicoleta Rosu spune:

    Buna ziua,

    Va rog sa-mi recomandati 2-3 filtre de apa si un ionizator, cat si un filtru de dus (baietelul cel mare are dermatita atopica). Mentionez ca locuim in Bucuresti in sectorul 4 la bloc.

    Numai bine

  47. Nicu spune:

    Mentionez ca stau in Bucuresti si locuiesc la bloc in sectorul 4.

  48. Vadim spune:

    Va rog sa-mi spuneti ce filtru de apa cu osmoza inversa sa-mi cumpar? Cica ala in 5 trepte produse „apa moarta”. Exista si ala cu 6 trepte – care chipurile adauga dupa aia si niste chestii bune in apa…

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Vreau sa stiu ce sursa de apa aveti, apa de la reteaua publica si din ce localitate sau apa de foraj/put. In functie de ceea ce imi raspundeti am sa va fac anumite recomandari.

      Toate cele bune!

  49. Adi spune:

    Buna seara. Va rog sa-mi r.ecomandati un filtru bun pt. tg jiu apa este de le retea si contine destul de mult clor, ceea ce. ati monta pt. dvs.Multumesc anticipat,

  50. Cornel spune:

    Felicitari pentru ajutorul pe care-l oferiti tuturor! Am o rugaminte…. sa-mi recomandati cateva variante de filtre de apa ( o varianta foarte buna care sa mearga cu un ionizator) si un ionizator (din ce am citit anterior minim 5 placi – pret/calitate foarte bun, cat si un filtru de dus. Precizez ca apa este de la reteaua publica Galati. Multumesc!

    • Mirela spune:

      Buna ziua. De foarte mult timp caut un filtru bun cei drept am gasit multe dar nu ma pot hotara care ar fi mai bun si mai accesibil ,,va rog sa-mi recomandati dv un filtru bun pt.bucuresti, apa este de le retea si contine destul de mult clor .. Multumesc !

  51. Cornel spune:

    In articolul de mai sus nu am vazut nimic despre tratarea apei cu UV, am vazut ceva pe internet…se poate utiliza, este mai eficienta decat ultrafiltrarea??? Scuze…am uitat sa mentionez mai sus. Multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Personal, prefer sa filtrez chituri de cirptosporidiuum si giardia (resistente la clor), decat sa le distrug prin UV pentru ca aceste chisturi raman in apa chiar daca nu mai pot face rau pentru ca ADN-ul lor a fost distrus de rezele cu ultraviolete. Este adevarat ca si UV-ul este o alternativa dar depinde de la caz la caz. UV-u nu functioneaza bine de exemplu daca apa este dura dar ultrafiltrarea funtioneaza. Depinde de la caz la caz. Eu prefer filtrarea atunci cand se poate din punct de vedere tehnic. Am sa scriu un articlo pe viitor si despre sterilizarea cu ultraviolete si in ce conditii poate functiona eficient.

      Toate cele bune!

  52. Lucia spune:

    Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca am ales un sistem de ultrafiltrare corect pentru sursa de apa de care dispun. Este reteaua publica dar are un dedurizator care face apa”moale”. Dispun si de un buletin de analiza, daca ajuta.Ultrafiltrarea este in 5 trepte. De asemenea va rog sa imi recomandati un ionizator in jurul pretului de 600euro. Va multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Daca aveti dedurizator clasic cu rasina schimbatoare de ioni, este mai bine sa utilizati ca si filtrare, osmoza inversa. Va spun acest lucru pentru ca dedurizatorul dvs. introduce in apa sodiu, iar daca in familie sunt persoane ce sufera de boli cardiovasculare, acest lucru poate fi o problema. Am sa va trimit prin email recomandarile mele.

      Toate cele bune!

  53. Zaharia spune:

    Buna seara ! As dori sa-mi recomandati si mie un filtru pentru un apartament din Hunedoara la et 1 racordat la reteaua publica .La un pret rezonabil si fitrele nu prea scumpe. m
    Multumesc!

  54. Alexandru Branzei spune:

    Buna seara ! As dori sa ma indrumati in alegerea celui mai bun filtru pentru apartament la et 4 racordat la raja , si aici ma refer la osmoza onversa vs ultrafiltrare vs microfiltrare.
    Va multumesc anticipat!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara. Am sa va trimit recomandarea mea prin email.

      Toate cele bune!

      • Marius Lucian spune:

        Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in alegerea unui filtru. Locuiesc intr-un sat unde am inteles ca apa are un anumit continut de nitriti. Nu posed un buget mare, va rog sa imi recomandati un filtru care sa filtreze pe langa nitriti si metalele grele. Va multumesc anticipat.

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna ziua,

          Ca sa va recomand corect, am nevoie de buletin de analiza a apei. Trebuie sa cunosc exact valorile nitritului din apa. In orice caz, nitritul se filtreaza greu si cateodata deloc. Este nevoie de mai multe echipamnete iar dvs spuneti ca bugetul nu este mare. In acest caz nu cred ca am cum sa va ajut (din pacate). Eu as vrea sa va ajut dar nu cred ca am cum.

          Toate cele bune!

  55. Gabriela Menghesi spune:

    Bună seara. Locuiesc într-un apartament de bloc din Mures racordat la rețeaua publica. Am mai citit de-a lungul timpului despre filtre, ionizatoare, apa alcalina. Dar cu cât citesc mai mult, cu atât mai greu e de luat o decizie. De aceea va cer ajutorul . Orice sugestie e buna și dacă se poate, argumentata pe scurt. Pretul pana in care m-as incumeta sa merg e 2500. Cunoasteti acest tip de filtru? Dacavda, ce parere aveti?
    Va multumesc!
    Cu respect,
    Gabi Menghesi

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va rog, fara link-uri catre siteuri comerciale in comantarii. Cititi „Termeni si Conditii”. Publicitatea se plateste, dar chiar si asa, nu accept sa promovez decat echipamente in prealabil testate de mine personal.

      Trecand la solicitarea dvs., echipamentul ales de dvs. este unul de care am o parere buna. Am avut ocazia sa-l testez. Totusi, va recomand sa lucrati cu o firma specializata in filtrarea si tratare apei si nu cu o firma specializata in Raw Vegan. Orice echipament tehnic, indiferent domeniu, poate avea la un moment dat probleme tehnice si cei care l-au vandut trebuie sa aiba capacitatea de interveni daca este cazul. Cred ca intelegeti ce vreau sa spun…

      Am sa va trimit prin email link cu acest echipament, dar am sa va mai trimit un link cu un sistem Nano, la fel de performant dar cu un pret mai bun. Dvs. decideti mai departe.

      Pentru argumente pro si contra sistemelor de filtrare argumentate pe scurt:
      – Nanofiltrarea elimina in pproportie de 50 – 70% din tot ceea ce exista in apa (chiar si din minerale)
      – Osmoza inversa elimina din apa 95 – 99% din tot ceea ce exista in apa, aceasta devenind apropiata ca si calitate de apa distilate
      – Ultrafiltrarea si microfiltrarea nu filtreaza substantele dizolvate adica TDS-ul dar in cele mai multe cazuri, cand vorbim de apa de la reteaua punlica nici nu este cazul de asa ceva.

      Mai sus aveti o incercare a mea foarte foarte succinta de a va explica cum stau lucrurile. De fapt, aspectele sunt mai complicate si fiecare caz in parte trebuie analizat cu atentie si luata decizia potrivita de la caz la caz.

      Toate cele bune!

      • Gabriela Menghesi spune:

        Imi cer scuze, n-am facut-o cu intentie. Era singura sursa pe care o cunoasteam de comercializare. Acesta a fost singurul considerent. Pentru celelalte informatii va multumesc mult.
        O zi rodnica!

  56. MAXIM spune:

    BUNA ZIUA ,
    am cumparat de curand o baterie de filtre din magazin ,l/am montat ,am testat apa cu TDS si ami da valori c/am mari 350 ,mai am si o cana cu carbune activ din care beau apa ,mai retine si ea ceva ,ajunge pe la TDS 320,dar nu este suficient
    am cumparat de curand un aparat de electroliza a apei am testat apa si ma pus pe ganduri ,filtrata si este oribila
    ce filtre recomandati ptr un buzunar decent ,cel cu membrana capilara ?
    apropo de ap de electroliza a apei ,a functionat 20 de sec si a luat foc ,de ce oare ??
    aprpopo felicitari ptr comentariile dvs
    daca ar sti populatia ce apa bea ,vai de noi
    cu respect MAXIM din GIURGIU

  57. Sonia spune:

    Buna seara,
    Ma intereseaza un purificator cu membrane capilare pt apartament racordat la reteaua de apa potabila, ce imi puteti recomanda?
    Multumesc.

  58. pestrea simona spune:

    Buna ziua, as dori sa achiitionez un filtru bun de apa potabila pentru a-l monta la bucataria apartamentului meu (retea publica de apa). Nu imi permit in ionizator, dar din ce am citit in articolele dvs cred ca optiunea cea mai eficienta si permisiva ca si cost pentru mine ar fi ultrafiltrarea cu membrane capilare. Totodata as vrea sa precizez ca apa lasa urme rosii pe chiuveta, poate informatia aceasta are relevanta (nu am facut un test al apei, dar daca considerati necesar inainte de a imi recomanda un filtru, va rog sa-mi spuneti). Totodata ce as putea sa fac pentru apa de la dus? Ce imi recomandati? un bebe de 1 luna si imi e greu sa fierb mereu apa. Mentionez ca apa respectiva nefiarta usuca mult pielea din ce am observat. Multumesc anticipat.

  59. laura spune:

    Buna ziua,

    va rog sa ma ajutati cu o informatie/ recomandare: doresc sa pun un sistem de filtrare al apei in toata casa (necesar pentru 3 bai, camera tehnica, apa gradina si bucatarie) si de asemenea unul special pentru apa de baut din bucatarie, racordate la reteaua de apa publica. Care dintre sistemele prezentate de dvs s-ar potrivi? Bugetul initial este 5000 ron.

    Multumesc!
    Numai bine!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Am nevoie sa stiu din ce localitate sunteti. Se intampla ca in unele cazuri sa mai stiu cate ceva despre apa din anumite localitati. In principiu ma intereseaza cat de dura este apa.

      – am sa va recomand filtrul de apa potrivit si fara consumabile pentru filtrare si pentru irigarea gradinii
      – am sa va recomand filtrul de apa potrivit pentru apa de baut (la bucatarie)
      – am sa va recomand un sistem anticalcar dar as vrea sa stiu localitatea de unde sunteti
      – este nevoie si de un sistem de filtrare a clorului din apa (apa fiind de la reteaua publica este clorinata), se poate face acest lucru pe toata casa sau la punctele de consum (dusuri, bucatarie).

      Va rog sa va verificati email-ul pentru ca va voi scrie acolo.

      Sarbatori cu bine!

      • laura spune:

        Multumesc pentru raspunsul rapid!

        Casa este in Cluj-Napoca si din pacate as prefera sa nu fie filtrata (declorinata) apa la punctele de consum (dusuri, chiuvete) din motive de spatiu si estetica, ci pe toata casa, chiar daca asta presupune costuri mai mari si chiar risipa apei filtrate (wc, incalzire).

        O zi minunata!

  60. Radu spune:

    Buna ziua, as dori sa achiitionez un filtru bun de apa potabila pentru a-l monta la bucataria apartamentului meu. Locuiesc într-un apartament in Ploiesti racordat la rețeaua publica.Multumesc anticipat.

  61. Simona spune:

    Buna ziua!
    Sunt interesata sa cumpar un filtru de apa pentru bucatarie si nu stiu inspre ce sa ma orientez. Locuiesc in Brasov si sunt racordata la reteaua publica de apa. Pretul filtrului as vrea sa fie pana in 400 lei, daca se poate. Multumesc si sanatate!

  62. Doru spune:

    Buna ziua.
    Sunt interesat sa-mi cumpar un filtru de apa . Blocul unde locuiesc este alimentat dintr-un put forat la destul de mare adancime iar calitatea este foarte buna(zic locatarii).Problema este ca tubulatura este foarte proasta, de foarte multe ori apa are culoarea vinetie, nu -ti vine sa te speli cu ea, daramite sa o consumi asa ca degeaba e apa buna in put, daca mie in apartament imi ajunge colorata. As vrea sa ma incadrez in 1500Lei. Am posibilitatea sa cumpar unul cu osmoza, de la o firma foarte cunoscuta insa ideea ca elimina tot , inclusiv minerale m-a cam dezamagit.
    Imi puteti recomanda ceva?

    Multumesc.
    Toate cele bune!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Achizitia si utilizarea unui filtru de apa fara buletin de analiza nu este o idee prea buna. In astfel de cazuri in care sursa de apa este un put forat (deci apa necontrolata) este indicat sa aveti un buletin de analiza. Altfel, fie ca vorbim de osmoza inversa sau de alta tehnologie de filtrare, exista riscul ca apa sa fie in continuare contaminata cu diferite substante, bacterii etc. Osmoza inversa, ca de altfel si alte tipuri de filtre, necesita destul de des pretratare (atunci cand vorbim de apa de foraj sau de apa de suprafata). Ca sa nu aruncati banii pe fereastra, va sfatuiesc sa incepeti cu un buletin de analiza. Verificati, poate exista deja acest buletin la administratorul blocului. Daca imi furnizati acest buletin de analiza, va spun ce este potrivit pentru dvs.

      Toate cele bune!

  63. Gavril Radulescu spune:

    Buna seara,
    Va multumesc pentru informatii publicate.
    Va rog sa-mi recomandati, daca se poate, o solutie pentru filtrarea apei. Locuiesc in Bucuresti, sect. 4, la etajul 7. Solutia ar tb sa tina cont de faptul ca am doi copii si unuia dintre ei i s-a recomandat consumul de apa cu putine minerale (o piatra la rinichi).
    Va multumesc anticipat!

  64. Muraretu spune:

    Buna ziua, as dori sa achiitionez un filtru de apa potabila pentru bucatarie pana in 1000 de lei . Locuiesc într-un apartament in Timisoara racordat la rețeaua publica.Multumesc anticipat.

  65. Corina poptean spune:

    Buna ziua,

    Am o chestiune pe care nu o pot elucida: de cand am auzit si citit despre apa filtrata prin osmoza inversa ma intreb cum este oare aceasta apa buna de consum? exista ea in natura? Adica ma gandesc ca apele care curg libere de la Dumnezeu in rauri si parauri nu au o astfel de osmoza. Ce ziceti?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Sunt de acord cu dvs. si cred ca ceea ce trebuie sa fie un punct de reper pentru noi, se gaseste in natura, asa cum a lasat-o Dumnezeu. Cred ca apa trebuie sa contina minerale in ea si sa fie cat mai mai aproape de ceea ce gasim in natura.

      Daca cautam pe internet informatie, vom gasi sustinatori ai ambelor teorii, cum ca apa trebuie sa contina minerale si cum ca nu este necesar ca apa sa contina minerale. De ambele parti vom gasi oameni eruditi care afirma si sustin ambele variante. Deci, dupa ce sa ne ghidam? Dupa natura, asa cum ati ganditi si dvs.

      Problema reala apare atunci cand nu avem acces la o apa pe care sa o putem filtra cu alte tehnologii decat cea cu osmoza inversa. Exista filtre de apa foarte bune cu ultrafiltrare, ceramice, nanofiltrare, carbune activat, argint, KDF, zeolit pentru pentru metale grele. Intr-un procent foarte insemnat, aceste tehnologii (daca sunt fabricate corect si cu anumite stanarde de calitate) rezolva majoritatea problemelor care se gasesc in apa. Sunt cazuri totusi, cand nu avem acces la o apa care sa poata fi filtrata cu tehnologiile de mai sus. In aceste cazuri, intervine osmoza inversa. Personal nu sunt un sustinator al acestei tehnologii dar ea este necesara si am avut multe cazuri in viata profesionala cand am filtrat anumiti contaminanti cu osmoza inversa pentru ca altfel nu se putea. Este de preferat sa avem acces la o apa curata, chiar filtrata cu osmoza inversa si cu un filtru de remineralizare, decat sa nu avem apa de baut sau sa cumparam apa in sticle de plastic care poate fi mult mai rea.

      Dr. Mercola afirma ca cea mai buna apa este cea de izvor, adica de la izvor, si nu apa care ajunge imbuteliata la noi in sticle de plastic. El recomanda utilizarea filtrelor de apa, in cazul in care nu avem acces la apa de izvor (evident, apa nepoluata).

      La fel recomanda si Viktor Schauberger (1885 – 1958), un padurar austriac ce a trait in stransa legatura cu natura si a inteles fenomenele din ea. El recomanda apa de izvor. El condamna autoritatile din acea vreme, prin articole de specialitate, publicate intr-o anumita revista, si prin scrisori adresate autoritatilor: REGULARIZAREA RAURILOR si TAIEREA PADURILOR, cauza, spune el a dezastrelor naturale, a inundatiilor, a coborarii panzei freatice, a bolilor de timp cancer etc. Toate sunt in stransa legatura cu felul in are noi oamenii, exploatam natura fara discernamant. Acest lucru ne costa pe noi si generatiile viitoare. Deci, acest Viktor Schauberger, spune in articolele sale ca cea mai buna apa este cea de izvor.

      Dac ce ne facem, ca apa de izvor a ajuns sa fie contaminata, prin industrie si prin agricultura cu chimicale. Prin faptul ca raurile au fost regularizate cu ziduri de beton, apa nu se mai misca natural si nu mai poate fi plina de viata, asa ca este expusa „bolilor”, in ea dezvoltandu-se bacterii patogene. Avem de-a face cu „omorarea apei”, „omorarea solului”, distrugerea padurilor si aparitia blolilor de tot felul, la om, animale, plante.

      Asa ca, fie ca vrem fie ca nu, prin felul in care exploatam natura, o distrugem si implicit ne distrugem pe noi. Vrem nu vrem, am plecat pe un drum, aparent fara intoarcere, in care ce ne ramane este sa inventam si sa utilizam tehnologii care sa ne scape de ceea ce tot noi am creat prin distrugere, asa cum este osmoza inversa de exemplu.

      Ca si cum nu ar fi deajuns, exista cazuri, in care tot noi, prin faptul ca ne consideram „destepti” introducem in apa contaminanti care nu au ce cauta acolo. De exemplu se intampla in cea mai mare parte a statelor din SUA, sa se dozeze in apa, pe langa un dezinfectant (clor sau altceva) si fluor (bine ca nu se intampa si la noi in Romania asa ceva). Fluorul poate fi eliminat din apa doar cu osmoza inversa (exista o companie in Europa (Fairey Industrial Ceramics) care a dezvoltat un cartus filtrant special pentru eliminarea fluorului din apa. Dar in principiu, osmoza inversa este cea utilizata pentru a elimina acest fluor.

      Ce sa va spun, sunt cazuri in care osmoza inversa este necesara. Un alt exemplu este cel cand avem apa dura si vrem sa o dedurizam cu o statie de dedurizare. In acest caz se intampla un schimb ionic, sarurile de calciu si magneziu sunt extrase din apa si se introduce sodiu. Acest sodiu trebuie eliminat din apa, mai ales daca exista oameni cu probleme cardiovasculare. Ajungem tot la osmoza inversa pentru ca este singura tehnologie care poate elimina din apa sodiul.

      Ca sa concluzionez as putea spune asa: rau cu rau dar mai rau fara rau!

      Toate cele bune!

      PS: am scris toate aceste lucruri pentru ca sunt multe persoane care au aceasta intebare (ca si dvs) si sper sa gaseasca si sa citeasca aceste lucruri. As mai adaugat un lucru de care suntem aproape toti constienti: protejati apa, protejati padurile, consumati alimente cat mai naturale, daca este posibil organice si nemodificate genetic. Protejati apa si nu aruncati in rauri si lacuri gunoaie si PET-uri. NU aruncati ulei in chiuveta, strangeti-l in sticle. Exista centre de colectare pentru acest ulei.

      • Corina poptean spune:

        Va multumesc, pentru un raspuns mai mult decat elaborat. Ma onoreaza faptul ca v-ati rapit din timp sa mi-l acordati mie. Apreciez PS-ul, eu sunt unul dintre cei care colecteaza deja uleiul in colaborare cu centrul de colectare “Uleiosul”.
        Vad ca va pasioneaza tot ce tine de apa, as mai avea o intrebare: dvs. vindeti/montati filtre. Raspunsul ma intereseaza deoarece vreau sa imi montez si eu.

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna ziua,

          Pentru filtru de apa va pot recomanda prin email un model sau chiar doua. Mai intai as vrea sa stiu sursa dvs. de apa. Este de la reteaua publica a unei localitati sau este de foraj/put?

          Toate cele bune!

      • Corina poptean spune:

        Judetul Ilfov, Comuna Chiajna, sat Rosu – put. Am citit comentariile dvs. anterioare si mai intai o sa fac un buletin de analiza a apei (nu am facut niciodata) si apoi revin cu rezultatele.

        Multumesc anticipat

  66. Tavi Constantin spune:

    Buna ziua.Un filtru pentru pentru apa la bucatarie de calitate in limita a 3000 lei.Apa retea publica Iasi.Multumesc anticipat

  67. Timea spune:

    Bună ziua, aş dori să achiziţionez un filtru bun de apă potabilă pentru a-l monta în bucătărie. Locuiesc într-un apartament din Tg. Mureş racordat la rețeaua publică. Vă multumesc anticipat.

  68. Marius spune:

    Buna seara,
    doresc sa-mi recomandati cateva modele de filtre cu ceramica . Locuiesc la bloc in Bucuresti,sector 1 si folosesc reteaua publica.
    Multumesc !

  69. Ionut Fiscu spune:

    Îmi puteți recomanda un filtru pentru localitatea Agigea, Constanta? Sursa e reteaua publica.Va multumesc!

  70. Roxana Tanase spune:

    Buna dimineata,
    va rog sa ma ajutati cu o informatie/recomandare as dori sa-mi achzitionez un filtru foarte bun de apa potabila,pt bucatarie,retea publica de apa,locuiesc in Bucuresti sector 2 dar nu stiu inspre ce sa ma orientez,
    1. osmoza inversa sau
    2.filtrare prin membrana capilara (ultrafiltrare) ?
    3.filtrare prin filtru ceramic (microfiltrare) ???
    Mentionez ca pretul nu conteaza.Ce imi recomandati?
    Multumesc anticipat.

  71. Irina spune:

    Buna seara,

    As dori sa-mi recomandati cateva modele de filtre pentru bucatarie. Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti, sectorul 2. Multumesc frumos!

  72. Iulian spune:

    Buna ziua
    Locuiesc in Suceava, apa este oarecum ok la retea dar as vrea sa montez un filtru pentru clor si Giardia, etc… eventual de dimensiuni si usor de demontat si remontat in alta locatie.
    multumesc mult

  73. Florin spune:

    Buna ziua,
    Foarte util si plin de informatii articolul, l-am citit in intregime si am inteles ce filtru de apa potabila sa-mi cumpar. L-am instalat singur sub chiuveta :). Am distribuit link-ul si altor colegi. Acum ma gandesc sa rezolv si cu filtrarea apei de la dus.
    Multumesc,
    Florin.

  74. Cristina spune:

    Buna ziua,

    M-am mutat de curand in Popest Leordeni si am avut surpriza neplacuta sa constat ca apa de la reteaua publica are o calitate net inferioara apei din Bucuresti. I-am contactat pe cei de la La Fantana pentru o oferta si dupa ce au facut o analiza a apei mi-au raspuns ca nu ma pot ajuta cu un sistem de purificare pe care il comercializeaza dansii pt ca nu ar fi eficient. Am primit un fisier cu rezultatul de la analiza apei pe care vi-l pot trimite prin e-mail. I-am intrebat pe cei din zona daca folosesc sisteme de filtrare si mi-au raspuns ca apa e mult prea rea si ca toti cara apa cu bidoanele. Imi puteti da un sfat? Doresc sa instalez un sistem pt ca suntem 4 membrii in familie, deci se consumam multa apa.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      M-am uitat pe buletinul de analiza a apei trimis de dvs. prin email si apa nu este chiar asa de rea. Probleme sunt cu amoniul si cu bacteriile. In rest apa este destul de buna. V-am trimis prin email recomandare pentru un sistem de purificare a apei. Rezultatul este garantat!

      Toate cele bune!

  75. CristiX spune:

    Bună seara,
    O sa mă mut în curând în sectorul 4, la bloc, etaj 2, conectat la rețeaua de apa a bucureștiului. As dori ce sistem pot folosi pentru a rezolva 2 probleme.
    1. Apa potabila pentru întreaga familie (inclusiv un bebe de 1 an)
    2. Apa pentru aparatele casnice (umidificator, mașina calcat, Expresor, etc)
    Bugetul este în jurul sumei de 1500 lei (nu as vrea sa depășesc suma, dar dacă este necesar mă voi stradui).
    Mulțumesc anticipat.
    P.S. Am scris acum câteva zile și la rubrica de contact fără sa citesc în prealabil regulile blog ului și am folosit un link. Mulțumesc pentru îndepărtarea acestuia.

  76. Liviu spune:

    Buna ziua ! Va multumesc pentru informatiile oferite. Daca ar exista oameni ca Dvs. in cat mai multe domenii, am fii mai informati. Va rog frumos, intentionez sa montez un sistem de filtrare a apei la intrarea in casa. Localitate Valea Lupului, Buzau, apa retea. Nu am un buletin de analiza a apei. Apa este trasa dintr-un put aflat langa râul Buzau, pompata într-un rezervor, de unde vine prin cadere la consumatori. Este cam tulbure. O folosesc la baie, la spalat vase la bucatarie, la udat, nu la baut sau prepararea hranei. Ce solutie ma sfatuiti sa aleg, và rog. Và multumesc anticipat ! Và doresc sànàtate.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Aceasta aplicatie pare simpla dar de fapt nu este deloc. In mod normal, trebuie instalat un filtru (sau mai multe in cascada) de sediment, mal, nisip etc. Dar problema este ca nu stim cat de fine sunt sedimentele din apa care creaza turbiditatea apei. In acest caz, rezultatul filtrarii nu poate fi garantat, in sensul in care, putem reduce turbiditatea dar nu avem garantia ca apa va fi limpede precum cea de izvor.

      O alta problema, este ca daca instalati filtre de sediment cu cartus filtrant, posibil sa aveti de schimbat destul de des aceste cartuse, ceea ce inseamna costuri. Din pacate nu va pot spune cat de des, acest lucru trebuie testat. Exista si varianta, recomandata in cazul dvs., in care sa instalati un filtru atomat, ce se curata singur. Evident ca investitia este mult mai mare. Dar nu mai schimbati cartuse filtrante. Totusi, si aceasta varianta are problema ei, este nevoie de o anumita presiune in retea (depinde de ce mediu filtrant alegem). Dvs. ati spus ca apa vine prin cadere. As vrea sa stiu: ce presiunea aveti in retea? (presiune masurata in bar).

      In functie de presiunea din retea si de bugetul pe care il puteti aloca, va voi recomanda sistemul de filtrare potrivit.

      Toate cele bune!

  77. FANEL spune:

    Salutare!
    Va rog frumos am si eu nevoie de profesionalismul dvs,sunt din Baicoi Ph apa folosesc de la retea.As vrea sa imi recomandati si mie doua filtre ptr apa potabila unul vreau sa il montez la intrarea principala acolo unde am montat apometrul deoarece am un filtru din bumbac dar nu retine decat pietrele,si imi este mila si de saracele aparate electrocasnice.Si unul as vrea sa il pun ptr baut si pregatirea hranei ptr toata familia prieteni si dusmani…Inca odata va multumesc pentru ca existati si va astept pe email cu raspunsuri Pertinente si Profesionale.Chao

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      La intrarea in casa puteti pune un filtru de sedimentecu filtrare fina, pentru a avea rezultate mai bune. Am sa va recomand ceva prin email Tot prin email am sa va recomand si un filtru pentru obtinerea apei potabile.

      Ideea cu electrocasnicele este ca un filtru de sediment elimina, asa cum ii este si numele, doar mizerie, mal, nisip, cu alte cuvinte particule in suspensie vizibile sau invizibile pentru ochiul uman. Electocasnicele, centrala, boilerul, sunt sensibile si pot fi avariate si de calcar. Depunerile de calcar sunt de fapt in mare parte saruri de calciu si magneziu. Aceste saruri nu pot fi filtrare si doar eliminate cu ajutorul unei statii de dedurizare sau conditionate sa nu se depuna, cu ajutorul altor tehnologii: filtru cu magneti bioceramici sau un sistem anticalcar foarte bun (verificat/consacrat).

      Va voi trimite prin email diferite recomandari si daca aveti intrebari, va voi raspunde.

      Toate cele bune!

  78. STEFAN spune:

    BUNA SEARA!
    VA ROG FRUMOS AM SI EU NEVOIE DE SFATURILE DVS, VREAU SA IMI CUMPAR UN FILTRU PTR APA POTABILA, AS DORI SA IL MONTEZ LA INTRAREA PRINCIPALA ACOLO IN CAMIN UNDE AM PUS SI APOMETRUL. AM FILTRU MONTAT DIN ACELA DE BUMBAC INFASURAT, DAR DPMDV ESTE O GLUMA PROASTA DEOARECE NU ISI FACE TREABA.FITI AMABIL SA IMI SPUNETI DE CATI MICRONI TREBUIE SA FIE SITA FILTRULUI DE APA POTABILA DE LA INTRAREA PRINCIPALA.APA VINE DE LA RETEAUA ORASULUI BAICOI.VREAU SA IMI RECOMANDATI DACA SE POATE UN FILTRU DE CALITATE CU PURJARE SI SITA DIN INOX DEOARECE AS VREA SA MA TINA TOATA VIATA,NU VREAU SA SCHIMB SITE SI FILTRE IN FIECARE AN.MERCI,CU RESPECT STEFAN

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Vedeti ca deja v-am raspuns si v-am trimis un email. Verificati email-ul dvs.

      Voi raspunde si aici punctual:

      – filtru la intrarea un casa pe conducta principala de apa si care sa potabilizeze apa, asa ceva nu se poate. Nu se poate cu un singur filtru. Filtrele de sedimente, mizerie, mal, nisip, nu potabilizeaza apa ci doar o filtreaza la un anumit grad, in functie de cartusul filtrant. Dar asta nu inseamna ca apa este potabila! Se pot instala mai multe filtre la intrarea in casa, inclusiv sterilizator cu ultraviolete sau filtru ceramic pentru toata casa cu filtrare submicronica si care sa elimine chisturile de criptosporidium si giardia rezistente la clor dar si o multime de bacterii. Totusi, potabilizarea este bine sa se faca la punctul de consum, atunci cand este posibil, adica la chiuveta de la bucatarie. Pentru acest lucru, va este necesar un filtru de apa instalat la bucatarie.

      – sunt de acord ca acele filtre din bumbac cu fir infasurat sunt o gluma proasta. Capacitatea lor de filtrare este foarte mica, in plus exista scadere de presiune si de debit.

      – filtru cu sita din inox care sa va filtreze apa bine, NU EXISTA!. In cel mai bun caz, veti gasi filtre cu sita din inox la 20 microni dar nu va sfatuiesc sa le utilizati din cauza caderii de presiune si de debit. Nici filtrarea nu este prea buna, este mai proasta decat la filtrele cu bumbac! Aceste filtre cu sita din inox se utilizeaza ca prefiltrare, urmate de filtre „serioase” care sa filtreze apa corespunzator. V-am recomandat asa ceva prin email.

      – mai exista si filtre automate, cu diferite medii filtrante care se pot instala la intrarea in casa. Dar pretul pentru un astfel de filtru automat este de la cateva sute de euro in sus (depinde de capacitatea lui, de automatizare si de mediul filtrant incorporat).

      Daca va mai pot ajuta cu ceva, sa-mi spuneti!

      Toate cele bune!

  79. Vio Draga spune:

    Buna ziua,
    As dori sa stiu cu ce tip de filtre poate fi eliminat florul?
    Multumesc anticipat. Toate cele bune!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Osmoza inversa poate elimina fluorul. Nu avem aceasta problema in Romania. Nu se dozeaza in apa fluor! Acest lucru se intampla in SUA, in mai multe state, nu si in Romania.

      Toate cele bune!

  80. Boabes Lucia spune:

    Buna seara, va rog daca se poate sa-mi recomandati si mie un filtru pentru un apartament in Sibiu, apa din retea. Va multumesc!

  81. mihaela cujba spune:

    buna ziua
    ne vom muta in curand la casa, in radauti, conectati la retaua municipala.
    intentionam sa folosim o statie de dedurizare in camin (mai mult pt electrocasnice si centrala), filtre de clor la dusuri iar pt bucatarie am luat in calcul varianta unui filtru „farabrandvarog” – bloc carbon plus lampa uv. costurile ar fi destul de mari din pacate. ce parere aveti? ce variante decente ca pret am avea?
    va multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Pentru potabilizare, am sa va recomand un filtru mult mai bun decat acel filtru cu carbon plus UV. Incomparabil mai bun.

      Pentru dedurizarea apei, am sa va recomand un aparat anticalcar, nr. 1 in lume. Daca doriti totusi statie de dedurizare clasica, va voi ajuta in alegere si dimensionare corecta.

      Va voi trimite si pentru filtre de dus, o recomandare.

      Toate in variante de excelente dar decente la pret! Va rog sa va verificati email-ul inclusiv in Spam sa nu cumva sa ajunga acolo email-ul meu).

      Toate cele bune!

  82. Mihai Balan spune:

    Buna ziua,
    Va multumesc pentru informatiile prezentate.
    Locuiesc in zona Dr. Lister, Cotroceni, sector 5 si as dori un filtru pentru apa de bucatarie, un filtru anticalcar pentru centrala termica si un filtru pentru dus (declorinare). Ma gandesc inclusiv la o varianta care sa includa dedurizarea cu declorinarea. Pentru filtru de bucatarie ma orientasem la un filtru cu ultrafiltrare(cel cu ioni de Ag).
    Ce parere aveti? Ar fi ok?
    Va multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Am sa va trimit ceva recomandari prin email. Dedurizarea este bine sa fie separata fata de declorinare. Fiecare filtru sa fie dedicat pentru ceea ce face.

      Toate cele bune!

  83. sive spune:

    Bună seara,

    Aș dori o recomandare pentru alegerea unui sistem de filtrare la apa de bucătărie, care să îmi facă apa bună de băut, gătit. Dacă se poate o variantă ieftină/medie din punct de vedere al instalării (în principiu sub chiuvetă) și filtrelor.
    Momentan am niște depuneri pe pahare dacă las apa mai multe zile, de asemenea la duș sunt niște depuneri roșiatice, alunecoase (dar cel puțin deocamdată nu mi-e importantă apa de la baie/ duș).
    Locuiesc în Cluj Napoca, dacă are vre-o importanță.
    Mulțumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va recomand filtre pentru potabilizare cat si filtru pentru dus. Ce am sa va recomand sunt filtre foarte bune, cu performanta foarte buna in purificarea apei. Nu stiu ce inseamna pentru dvs. variata ieftina sau medie, eu va recomand filtre in care am incredere si pe care am avut ocazia sa le testez personal. Ieftin/mediu/scump, asta decideti dvs.

      Toate cele bune!

  84. Marius Pacurar spune:

    Este minunat atunci cand gasesti un OM care este binevoitor cu cei din jur, tot respectul pentru munca si efortul pe care le depuneți. Eu am consumat apa de izvor câțiva ani de zile, de la izvorul 15 Someșeni din Cluj Napoca, pana am inceput sa am mici probleme datorită contaminarii acesteia cu materiale fecale de provenienta animală. De atunci am cochetat cu alte surse naturale (numai izvoare din imprejurimea orașului)’ dar paradoxal, calitatea apei parca scade de la an la an, pe lângă asta este si problema timpului care ma obliga câteodată sa cumpar apa in recipiente de plastic, (apa inferioară in plastic cancerigen-părere personală) . Prin conectarea la rețeaua publica, oare am posibilitatea sa achizitionez un aparat care sa aducă apa cat mai aproape de apa hrănitoare de izvor? Cred ca as fi curios sa încerc pentru inceput un filtru bunicel, mai apoi daca rezultatul ma multumeste, as merge pana la un sistem complet si complex de filtrare si ionizare cu tot tacâmuri, pt ca apa e viata, si Viata e Sănătate, si acestea merita orice investiție. Pe scurt, o varianta simpla si buna, si o varianta complexa si buna. Cu mii de mulțumirile si considerate, Dumnezeu sa va dea putere si rasplata!

  85. Diana Muresan spune:

    Buna, imi puteti trimite o recomandare de filtru pt. apa de bucatarie, cu un pret intre 300-500 euro? Multumesc anticipat pentru amabilitate.

  86. Laurentiu spune:

    Buna ziua,
    As dori o recomandare pentru alegerea unui sistem de filtrare la apa de bucatarie, al carui rezultat sa fie cat mai apropiat de calitatile apei de izvor; Apartament, etaj 1, racordat la reteaua de apa, in Pitesti. Multumesc anticipat!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buns ziua,

      Va voi face o recomandare de filtru prin email. Cu privire la calitatea apei. Scopul unui filtru este sa elimine din apa substantele nocive. Calitatea apei de izvor nu deriva din calitatea filtrului si din sursa dvs. de apa. Filtrele pe care vi le recomand, au ca scop sa elimine din apa tot ce ar putea fi nociv. Pentru o calitatea apei mai buna, cu efect antioxidant (mai buna ca cea de izvor care oricum este o sursa necontrolata si poate fi poluata) va recomand sa achizitionati un ionizator bun).

      Toate cele bune!

  87. Silviu spune:

    Bună ziua, vă rog frumos să-mi recomandați un sistem performant de filtrare a apei din Bucătărie. Locuiesc în Constanța la bloc, etaj 4, racordat la rețeaua publică. Eventual și un ionizator bun. Mulțumesc anticipat.

  88. Silviu spune:

    Bună ziua, îmi puteți recomanda vă rog un sistem performant pentru filtrarea apei de la Bucătărie și eventual un ionizator bun. Sunt din Constanta, locuiesc la bloc, etaj 4, racordat la rețeaua publică de apă. Mulțumesc anticipat.

  89. Silviu spune:

    Bună ziua,
    Îmi puteți recomanda vă rog un sistem de filtrare performant pentru apa de la bucătărie și un ionizator. Locuiesc în Constanța la bloc racordat la sistemul public de apă. Mulțumesc anticipat.

  90. buna ziua !…felictari..am primit un aparat de filtrare compus din filtru de sedimentare 5 mic .,filtru de carbune activ si lampa uv . as dori sa stiu daca pot adauga altceva, si eventual dozator apa gazoasa!!!!!…

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Daca filtrul dvs. este standard ca si dimensiune (de 10″) va recoamand prin email un cartus filtrant ceramic, foarte bun, care are in plus argint si zeolit pentru metale grele. In plus, carbunele activat este de mare putere de adsorbtie. Cartsul respectiv este testat NSF dupa clasa 1 (cea mai riguroasa clasa de testare). Pentru apa gazoasa, momentan nu va pot recomanda ceva anume. Exista, evident aparate de racire cu butelie de CO2 pentru apa gazoaza. Variantele de care stiu eu sunt profesionale si costa destul de mult. Daca pretul nu este o problema, va rog sa-mi spuneti si va indrum catre o anumita firma. Ca sa va pot recomanda cele de mai sus, va rog sa-mi trimiteti un email la: moleculahoh@gmail.com

      Toate cele bune!

  91. ionut spune:

    Buna seara ! As dori sa ma indrumati in alegerea celui mai bun filtru,la un pret accesibil, fiind racordat la o retea publica(locuiesc la bloc) si avand in familie si un copil de 2 ani.
    Va multumesc anticipat.

  92. ionut spune:

    Am uitat sa precizez ca sunt din Piatra Neamt si din auzite(nu sunt surse sigure) apa la noi ar fi o apa dura.

  93. dan spune:

    Buna ziua, imi refac instalatia sanitara complet, si aveam in plan instalarea de filtre de particule inca de la intrarea in casa a apei, in cascada si anume un filtru Y(am vazut ca tipic sunt la 800 microni), un filtru cu sita inox si purjare (tipic 100 microni), filtru particule cu cartus (tipic 5 microni).
    Din comentrariile de mai sus am putut trage concluzia ca aceste filtre reduc considerabil debitul/presiunea si ca pentru a face apa potabila ar fi necesara o investitie de minim 500 poate 1000 euro ( la care cred ca se mai adauga si consumabile, lunar).
    Intrebarea mea este daca doar un filtru Y ar fi suficient pentru centrala/instalatie, tinand cont ca nu pot ajunge la un nivel bun de tratare a apei pentru consum?
    Va multumesc si astept raspunsul si recomandarile dumneavoastra.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Articolul „Ce filtru de apa sa-mi cumpa?” trateaza subiectul filtrelor mici, pentru potabilizarea apei, ce se utilizeaza la un singur punct de consum, respectiv la bucatarie (cel mai uzual). Dvs. nu aveti treaba cu acest subiect si ce ati citit nu va ajuta cu nimic. Filtrarea apei pentru toata casa se face altfel, cu filtre de capacitate mult mai mare, ce nu reduc debitul, decat partial si doar in momentul in care sunt colmatate, adica cand ar trebui sa le schimbati.

      Filtrul Y este o inventie nefolositoare. Puteti eventual sa filtrati cu acest filtru, „caramizi”. Este poate bun pentru filtrarea ceaiului dar nici de asta nu sunt sigur. Am sa va recomand prin email filtrele necesare pentru dvs.

      Toate cele bune!

      • dan spune:

        Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
        Totusi as avea inca o intrebare in urma recomandarilor facute si anume daca imi puteti spune de ce recomandati un filtru cu discuri fata de unul cu sita de inox. Cel de inox ar fi mai slab ca performanta fata de cel cu discuri de plastic? Daca da, de ce?
        Va multumesc.

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna ziua,

          Nu v-am recomandat filtrul disc, cu prioritate fata de unul cu inox. V-am recomandat doua filtre pentru ca cel cu discuri are conexiune pe 1″ fata de cel cu sita care are conexiune 3/4″, deci debit mai mare si chiar durata mai mare pana la curatare, deoarece suprafata de filtrare a discurilor este de doua ori mai mare decat a filtrului cu sita. In functie de marimea casei, de numarul bailor si bucatariilor, de numarul persoanelor ce locuiesc in casa, alegeti un filtru sau altul. Pentru un debit mai mare si interventii mai rare il alegeti pe cel cu discuri.

          Toate cele bune!

  94. dan spune:

    Va multumesc, m-ati ajuitat in a lua o decizie.
    Informativ, filtrul cu sita inox se poate gasi in mai multe variante si anume de : 1/2″, 3/4″, 1″ si chiar si de 2″.
    O zi buna in continuare.

    • MOLECULA H2O spune:

      Asa este, vedeti si gradul de filtrare, cu cat este mmai fin cu atat este mai bun dar in acelasi timp necesita si curatare mai rapida. Ce v-am recomandat eu, contine sita din inox lavabil, cu grad de filtrare 40 microni si cu robinet de purjare. Este un filtru foarte bun.

      Pe o casa se instaleaza de obicei filtre cu conexiune pe 1″ sau pe 3/4″. Nu aveti nevoie de 2″.

      Acest filtru recomanat de mine „filtru retea lavabil, 40 microni” are filete metalice, cartus cu plasa din inox, carcasa rezistenta la 10 bar. Deci, v-am recomandat un produs de calitate superioara.

      Toate cele bune!

  95. Mihai spune:

    Buna ziua,
    ma intereseaza si pe mine un sfat in achizitionarea unui sistem de filtrare al apei, locuiesc in Bucuresti sectorul 2. Daca ma puteti ajuta cu o recomandare sau doua 🙂
    Toate cele bune!

  96. Andrei Muraru spune:

    Buna seara,

    Pt o casa din zona M-rea Humorului, Suceava, cu retea de tip cadere libera de la un bazin pe dealul vecin ce recomandati?Din acel bazin vine conducta din pvc pana intr un camin in gradina unde se imparte pt ceilalti vecini si pt casa mea. Se poate pune filtru in acel camin doar pt coloana de apa a mea?? Apa este folosita si pt instalatie centralei si pt irigat gradina.
    Din ce am citit, cred ca as opta pt filtru ceramic. DV ce recomadati si cat ar fi un pret aproximativ.

    Multumesc mult,

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Am nevoie sa stiu urmatoarele:

      1. apa din bazin de unde este captata? Foraj? Apa de suprafara? Apa de ploaie?
      2. apa este clorinata in acel bazin?
      3. apa este declarata potabila sau nepotabila?
      4. ce presiune aveti in retea? Aveti minim 2 bar?
      5. daca apa nu este clorinata si nici declarata potabila, aveti un buletin de analiza pe care as putea sa-l vad?

      In functie de raspunsurile dvs. am sa va recomand ce consider ca fiind potrivit.

      Toate cele bune!

      • Andrei Muraru spune:

        Apa din bazin este dintr un izvor subteran, de munte. Nu are nici un fel de clor sau alte chimicale adaugate, probabil cele din natura. Doar sedimemnte, nisip poate si ceva mal. Bazinul e din lespezi de piatra zidit. Nu mi amintesc ce are pe fund.
        Da, normal ca este potabila.
        Nu stiu ce presiune ar avea,dar ganditi-va ca bazinul este la inaltime de aproximativ 30-40 metri inaltime fata de camin, sau poate mai mult. Da, e presiune mare.
        Apa se utilizeaza pt baut, pt irigat, pt centrala, pt masina de spalat, mai bine zis pt toate.

        Multumesc,

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna ziua,

          In regula, am sa va recomand prin email un filtru de retea pe care sa-l puteti pune in camin si un filtru ceramic pe care sa-l instalati in casa, la bucatarie, pentru apa de baut.

          Toate cele bune!

  97. CORNEL spune:

    Buna ziua . In urma citirii acestui articol ( multumesc profesionalismului) , m-am hotarat sa cumpar un sistem prin ultrafiltrare cu membrana care cred ca este cel mai rentabil din punct de vedere al rezultatul calitatii apei . Va rog sa ma ajutati in a lua o hotarare pentru achizitionarea unei sistem . Mentionez ca locuiesc in Bucuresti, la bloc si sunt racordat la reteaua publica. Va multumesc anticipat !

  98. Nicoleta Vlad spune:

    Buna ziua,
    Sunt din Satu Mare si ,stand la casa ,dar utilizand reteaua publica m-ar interesa ce fel de filtru de apa ,la un pret bun ,ati putea sa imi recomandati.
    Multumesc frumos.
    Nicoleta Vlad

  99. dani spune:

    Buna ziua,sunt din arad, am o cunostinta care lucreaza la centrul de testare a apei, si mi-a spus ca apa vine din izvor si este destul de buna de baut, totusi as vrea sa scap de mirosul si gustul urat printr-o solutie avantajoasa ca si pret si cat de cat sanatoasa. Ce credeti sedimentare si carbune activ ar fi suficient? Astept raspuns pe mail, multumesc anticipat.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Un filtru de apa cu carbune activat de mare adsorbtie, va scapa cu siguranta de gust si miros. Totul este ca filtrul de carbune activat sa fie bun pentru ca exista si filtre destul de slabe.

      In alta ordine de idei, chiar daca apa este buna, tot este posibil sa existe in apa chisturi de criptosporidium si giardia. Asa ca este indicat sa utilizati un filtru complet, care sa implicie si filtrare pentru aceste chisturi.

      Am sa va recomand prin un filtru de apa doar cu carbune activat dar un filtru complet, destinat retelelor publice de apa.

      Toate cele bune!

  100. claudiu spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu ce filtru as avea nevoie pentru un ap. din sectorul 3. Apa este calcaroasa si uneori murdara din cauza deselor opriri chiar cu rugina.

  101. laura spune:

    buna ziua ,avem apa de la retea si de multe ori se vede nisipul ,cateodata gust de clor as dori sa imi recomanzi un aparat de filtrare a apei ms

  102. Nicolescu Sanda spune:

    Buna seara!Vreau tare mult sa-mi achiziționez un filtru de apa si vroiam sa va rog sa-mi spuneti ce părere aveți despre filtrul „farabrandvarog”?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Ce mi-ati adus dvs. in atentie este ionizator de apa si nu filtru de apa. Chiar daca ionizatorul de apa are inclus si un filtru, este totusi o mare diferenta intre un ionizator si un filtru de apa.

      Filtrul de apa are rolul de a purifica apa, de a o filtra de anumiti contaminanti sau chiar de clorul ce este introdus un apa pentru dezinfectie.

      Ionizatorul de apa are rolul de a ioniza apa, de a produce apa alcalina (cu ORP negativ) si apa acida, in functie de cerinta consumatorului.

      Am sa va recomand prin email doua tipuri de ionizatoare pe care le-am testat si in care am incredere.

      Toate cele bune!

  103. Vlad spune:

    Buna ziua,
    Ce bogatie de informatii, am dat blogul dvs tuturor cunoscutilor mei!

    Eu locuiesc la bloc in Bucuresti si as dori sa nu mai iau apa plata (pentru ca oricum nu stiu de unde vine, si pentru e in plastic probabil tinut in soare si caldura).

    Caut deci un filtru, dar nu stiu daca nu cumva osmoza este „prea mult”. Nu imi pasa de mineralele din apa (incerc sa le iau prin alimentatie), doar incerc sa imi dau seama care e minimul necesar de facut ca sa am o apa cat mai curata (fara bacterii si fara virusuri posibile).

    Multa sanatate,
    Vlad

  104. cornelparvu spune:

    buna ziua !
    foarte interesant site-ul si va multumim pentru ajutorul acordat
    m-ar interesa o recomandare pentru un filtru si ionizator la reteaua publica a orasului Ploiesti.
    va multumesc!

  105. horia spune:

    Buna ziua, aceeasi recomandare o doresc si eu, dedurizare filtre si eventual ionizare , instalare in bucatarie . Multumesc anticipat.

  106. Pintilie Gabriel spune:

    Buna ziua !
    Foarte interesant site-ul si va multumesc pentru ajutorul acordat
    Ma interesa o recomandare pentru un filtru si ionizator la reteaua publica a orasului BACAU .
    Din cate am vazut filtrele ceramice ar fi mai bune si recomandate ca si FILTRU APA „farabrandvarog” (cititi TERMENI SI CONDITII)
    Astept raspuns pe mail.
    Va multumesc anticipat

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Aveti grija, nu orice filtru ceramic este bun, am intalnit filtre ceramice care blocau debitul apei chiar si dupa curatarea lor, sau filtre ceramice care nu erau fabricate bine si se dezlipeau la capete. Va pot recomanda un filtru ceramic bun si cu care sa nu intampinati probleme. Va rog sa va verificati email-ul in acest sens.

      Toate cele bune!

  107. gelu spune:

    Buna ziua as dori un filtru de apa care nu necesita montaj la reteaua de apa si care sa fie eficient.
    Multumesc

  108. Sandra Constantin spune:

    Bună ziua!
    Am decis să-mi schimb filtrul de apă și aș dori o recomandare de la dumneavoastră. Am avut de câțiva ani sistemul „farabrandvarog” de la „farafirmavarog” și am aflat că nu îndepărtează inclusiv fluorul din apă, pentru asta am citit că se recomandă filtrarea prin osmoză inversă. Ce sisteme puteți recomanda?
    Vă mulțumesc anticipat!

  109. Ene spune:

    Buna ziua. Ce tip de filtru trebuie sa iau daca apa de la chiuveta din bucatarie, unde este montata si masina de spalat este ruginita? Va multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Din ce inteleg va intereseaza doar sa eliminati rugina si nu sa potabilizati apa. In acest sens este nevoie de un filtru pentru sediment, mal. nisip, rugina, cu grad mic de filtrare. Am sa va trimit prin email recomandarea mea.

      Toate cele bune!

  110. Valentin Cocu spune:

    Vă salut și va felicit pentru informațiile astfel explicate.

    Locuiesc la bloc (etajul 1 din 4) în Galați și având copii mici (o bebelușa e pe drum) am început sa citesc despre variantele de filtre pentru apa aprecizând necesar ca va trebui sa fac un imprumut pentru a face o astfel de investiție.

    Sunt de acord ca nu este necesara osmoza inversa (înțeleg ca e buna ultrafiltrarea, fiind interesat ca apa sa își păstreze mineralele) insa in primul rand vreau ca filtrul sa aibe capacitatea de a alcaloniza si ioniza (am citit si despre filtrele de la „farabrandvarog” si cele de la „farabrandvarog”) și apelez cu rolugamintea de a mă îndruma în găsirea variantei optime atât din punct de vedere al costului de achiziție cât și al consumabilelor, ce sa ofere o apa căreia as prefera sa îi pot regla nivelul PH-ului, sa fie mineralizata dar și suficient de „curatata”.

    Va mulțumesc anticipat și aștept cu interes recomandările și clarificările dvs pe adresa

    Cu respect, Valentin Cocu

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Doua luccruri va rog:

      1 – nu mai scriti nume de branduri in comentarii. Daca vreti sa facetiu asta, imi scrieti un email direct pe modelculahoh@gmail.com.
      2 – nu oferiti in comentarii numar de telefon si adresa de email (in textul scris). Daca faceti asta, va puteti trezi cu zeci de telefoane sau email-uri de la diferite firme.

      Am sa va trimit prin email recomandarile mele, atat pentru ionizator, cat si pentru filtru de apa. In cazul dvs. va sunt necesare doua echipamente diferite (dar care sa lucreze impreuna), un filtru cu ultrafiltrare si un ionizator de apa. Sistemele de purificare a apei nu au posibilitatea de a regla pH-ul apei iar ionizatoarele de apa nu au sistem avansat de filtrare precum un filtru cu UF.

      Toate cele bune!

  111. Ciobanu Ana spune:

    Buna ziua,

    As dori si eu recomandare daca se poate de un filtru cu membrane capilare pentru bucatarie intr-un apartment din Bucuresti et 9. Nu stiu daca ar trebui sa va mai dau si alte detalii?

    Multumesc anticipat! O zi buba!

  112. Alexandru Poenaru spune:

    Buna Ziua,

    Sunt din Sibiu si as dori sa achizitionez un filtru pentru tot apartamentul . Am cumparat un capat de dus cu filtru in el dar apa a ramas la fel de calcaroasa ….

    Va rog frumos sa ma ajutati

    Cu respect,
    Alexandru Poenaru

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Filtrele de dus nu dedurizeaza apa. Stiu ca sunt comercianti care spun acest lucru, dar nu este adevarat.

      Ce doriti sa faca filtrul pentru toata casa? Sa filtreze mizeria din apa? Sa dedurizeze apa? Sa elimine clorul? Sa elimine metalul greu? Sa filtrele eventuale chisturi de criptosporidium si giardia? Sunt filtre diferite si fiecare are rolul sau. In functie de ce anume doriti, de buget, de spatiul de amplasare, va pot recomanda filtrele potrivite sau filtrele dorite. Va recomand sa-mi faceti o solicitare prin email: moleculahoh@gmail.com, in care sa-mi spuneti ce anume doriti sa faca aceste filtre. Mai am nevoie sa stiu: nr. de bai si bucatarii, nr. de persoane din casa.

      Toate cele bune!

  113. Mădălina spune:

    Bună ziua, stau la casa în sectorul 5 și suntem racordați la rețeaua de apa. Va rog sa îmi recomandați niște filtre sunt mai bune și cu un preț bun. Mulțumesc. Mădălina

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Am sa va trimit prin email o recomandare cu cateva filtre foarte bune pentru apa din Bucuresti. Va rog sa va verificati email-ul iar in cazul in care nu primiti recomandarea, sa reveniti cu un comentariu in acest sens.

      Toate cele bune!

  114. Livia spune:

    Buna ziua, as dori sa imi recomandati variante de filtre pt. 4membri, cu centrala, masini de spalat,care sa fie fie pt toata casa fie doar pt. bucatarie…bineinteles la un pret decent…localitatea raspunzatoare pt. o apa ingrozitoare: Buftea.
    Va multumesc .

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va trimit cateva variante de filtre, atat pentru toata casa cat si pentru un singur punct de consum, prin email. Va rog sa va verificati email-ul. Mai intai voi avea cateva intrebari.

      Toate cele bune!

  115. ANGHEL Ion spune:

    Buna ziua
    Am forat o fantana la 150m adancime in com Oarja jud Arges.Destul de scump pt o gospodarie .Dar la analiza mi-a comunicat ca este f dura , nu are gust bun, deci nu este potabila. Ce-mi recomandati?
    Va multumesc
    Ion ANGHEL

  116. Florin spune:

    Bună seara . Vreau sa pun un filtru la racordul principal de apa ( cu care se alimentează inclusiv centrala ) . Necesarul este pentru trei adulți și doi copii . Ce soluții îmi puteți recomanda . Locația este în București , sector 1n. Vă mulțumesc frumos , o seară liniștită !

  117. elena spune:

    Buna ziua!
    imi puteti recomanda o firma care vine acasa sa monteze un filtru pt apa? in Localitatea Iasi?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Doar daca filtrul este cumparat de la firma respectiva. Cunosc doua firme in Iasi dar instaleaza doar filtrele lor. Daca deja aveti filtrul, nu va pot ajuta. Care este situatia dvs?

      Toate cele bune!

  118. Alex spune:

    Buna ziua,
    Intr-adevar o comoara ce am gasit pe acest site. Locuiesc in bucuresti si as dori sa imi montez in bucatarie un sistem de ultrafiltrare(cred ca e suficient) si un ionizator de apa. Va rog mult daca puteti sa imi recomandati ceva.

    O zi buna!

  119. Diana Stanciu spune:

    Buna ziua,

    Am si eu nevoie de cateva sugestii pentru un sistem de ultrafiltrare( cat mai ultra 🙂 ) care sa elimine mizeria si rugina, metalele grele, bacterii si virusi, Un factor deasemenea important este usurinta cu care se schimba consumabilele si costul acestora.

    O zi buna!

  120. Cristi spune:

    Buna ziua.Pagina dvs este de mare ajutor si f interesanta, dar lipseste sau nu am vazut eu , filtrarea apei din put.Locuiesc la casa si am un put de 27 m adancime.Am o „baterie „de filtre dupa cum urmeaza 50microni, 20microni si filtru cu carbune activ.Ma intereseaza cee sau cum as putea face sa consum apa din acest put? Testele de laborator sun bune comparate cu apa bucovina si carpatica , dar as vrea sa fiu sigur ca prin filtrare imi pazesc sanatea mea si a familiei . Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Filtrarea si tratarea apei de put nu se poate explica intr-un articol, pe blog. Este mai complicat. Pe baza unui buletin de analiza, un specialist in tratarea apei va poate spune ce anume aveti nevoie. Daca doriti, imi puteti scrie un email in care sa atasati buletinul de analiza, la adresa: moleculahoh@gmail.com

      Toate cele bune!

  121. Ciotea Traian spune:

    Buna ziua, suntem o familie de pensionari din Bucuresti si ne dorim sa consumam o apa sanatoasa. deaceea apelam la amabilitatea dumneavoastra pentru a ne sfatui ce fel de filtru sa cumparam(peformant), care sa purifice apa eventual sa o ionizeze, tinand cont de raportul calitate pret. Va multumim

  122. Adrian spune:

    Buna ziua,

    am apa de la reteaua orasului si am captat un izvor si am facut un bazin de acumulare. Problema este ca in filtrul de la masina de spalat(filtru pentru calcar) apar niste larve micute si cand ploua tare mai e nisip in apa. Folosesc mai mult apa din bazin pentru ca apa din reteaua orasului are gust de clor si statia de epurare nu funtioneaza. Va rog sa imi recomandati o solutie pentru apa de izvor. Va multumesc

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va recomand filtre pentru eliminarea acelor larve cu mentiunea ca apa nu va fi potabila. Pentru potabilizare este necesar sa vad un buletin de analiza a apei. Veti primi prin email recomandarea mea.

      Toate cele bune!

  123. Brad spune:

    Salutare, sunt interesat de un filtru mediu ca preț. Ultrafiltrare, nano sau osmoză. Mulțumesc.

  124. Catalin spune:

    Buna ziua !
    Foarte interesant și foarte complex site-ul dvs., este de mare ajutor. L-am mai recomandat la câțiva prieteni de-ai mei interesați de același subiect.
    Insa eu locuiesc în Municipiul Iași și doresc sa achiziționez un filtru, dar nu vreau sa arunc banii pe lucruri pe care nu sunt sigur (de la nu știu ce firme), dacă tot iau ceva sa iau ceva bun și util. De aceea va rog sa-mi recomandați cea mai buna alegere pe care as putea sa o fac pentru nevoile mele.
    Cum am spus sunt din Iași, stau la bloc, am doi copii (3 ani și respectiv 2 luni, vreau sa le ofer ce e mai bun) avem apa de la rețea și de multe ori se simte gustul puternic de clor. Când desfac sita de la robinet ca sa o curat, este plina de pietriș(cine știe cât nisip am mai băut) și elemente metalice. Acum o luna am fost internat cu piatra la rinichi și nici acum nu am scăpat în totalitate.
    Menționez ca aceste filtre intenționez sa le montez la bucătărie și vor fi folosite doar pentru apa de băut (nu pentru mașina de spălat sau pentru dus).
    Pentru alte detalii ce ar trebui sa le ofer, este adresa mea de mail.
    Va mulțumesc.

  125. axlebain spune:

    Buna seara,

    recunosc ca nu am citit toate informatiile dumneavoastra insa imi inspirati foarte multa incredere.
    Doresc, daca se poate, o recomandare pentru un filtru/instalatie ca sa declorifice apa si sa o dedurizeze (bucatarie si masina de spalat). De asemenea am nevoie de ceva similar pentu baie/dus (doa incaperi separate).

    Va multumesc si astept indicatiile dumneavoastra.

  126. Andrei Dorina spune:

    Buna ziua!

    As dori sa-mi recomandati un filtru pt. apa si dus cu kdf si turmalina.

    Multumesc!

    Dorina Andrei

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va pot recomanda filtru de dus foarte bun cu KDF si carbune activat. Este ceea ce am testat si stiu ca functioneaza. Cu turmalina nu va pot recomanda in momentul de fata, nu am avit ocazia (nici nu m-a interesat) sa vad sau sa testez eficienta filtrelor de dus cu turmalina.

      Toate cele bune!

  127. Buna seara
    Locuiesc in Brasov ,la bloc si de un timp nu se mai poate consuma apa de la robinet pentru ca are foarte mult clor.
    Imi puteti recomanda un sistem de filtrare pentru apa de la robinet si pret daca se poate?
    Nu ma pricep deloc la asa ceva si un sfat de specialitate mi-ar veni foarte bine.
    Multumesc frumos

  128. Buna seara
    Locuiesc la bloc ,in Brasov si de un timp nu se mai poate bea apa de la robinet pentru ca are o concentratie mare de clor.
    Va rog frumos sa-mi recomandati un aparat de filtrat si un pret,
    Nu cunosc din acest domeniu si un sfat de specialitate m-ar ajuta foarte mult.
    Multumesc frumos.

  129. Pruteanu Dan spune:

    Bună ziua,

    Am rugămintea sa îmi recomandați variante de filtre pentru: apa potabila bucătărie (aici va rog sa fie ceva complet și f bun dpdv calitativ), apa fără impuritati pentru electrocasnice (mașini de spălat rufe și vase), apa curata pentru centrala (care ajunge la dusuri).

    Va mulțumesc anticipat.

  130. marcelino spune:

    Buna ziua,

    Pentru Constanta zona Faleza Nord, daca nu ma insel apa este din puturi de mare adancime din zona Ciusmea(la intrarea in Constanta) nu din canalul Dunare – Marea Neagra ca cealalta parte a Constantei. Ce tip de filtru ati recomanda pentru o familie compusa din doi adulti si doi copilasi. Locuim la etajul 9 si cred ca apa trece printr-un vas de colectare in subsolul blocului.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Nu stiu cat de dura este apa si ce TDS are, asa ca am sa ca recomand nanofiltrare sau osmoza inversa (ca sa-l reduca). Am sa va trimit prin email ceva recomandari.

      Toate cele bune!

  131. Florentin spune:

    Buna Seara,

    Interesul pentru un filtru cu osmoza inversa m-a facut sa citesc aproape in intregime blog-ul Dvs.
    Totusi,cateva idei consider ca nu se leaga si as fi recunoscator daca m-ati lamari:
    1. Spuneati mai sus intr-un raspuns ca oin osmoza inversa nu trebuie sa intre bacterii. Eu traiam cu impresia ca bacteriile, nitritii, nitratii sunt principalele motive pentru care investim intr-un astfel de filtru. Daca ma inselam va rog sa ma lamuriti pentru ce motive punem acest filtru (osmoza inversa). Am citit din alte surse ca apa dura este clar neindicata pentru filtrul de osmoza pentru ca il distruge (nu am remarcat sa fi subliniat acest aspect…).
    2. Daca osmoza inversa este contraindicata ionizarii, asa cum sustineti, care este solutia prin care ionizarea este totusi posibila dupa osmoza? Intreb acest lucru pentru ca stiu ca ionizarea este optionala si ulterioara osmozei (la toate filtrele cu osmoza inversa din oferte filtrele de reminelarizare si ionizare sunt dupa osmoza si optionale).
    3. Promiteati ca prezentati si principiul care sta la baza reminelarizarii. Nu am reusit sa localizez acest subiect… Ma intereseaza daca reminelarizarea se face prin adaos de substante chimice sintetizate in laborator sau luate din natura. Din ce am citit pe blog-ul Dvs. inteleg ca ionizarea nu are la baza nici un adaus de substante chimice, ci doar un procedeu de procesare a apei care urmeaza a fi filtrata.

    Nu ma pricep la chimie si sunt nou in acest domeniu, asa ca va rog sa fiti intelegator in cazul in care am afirmat chestiuni contradictorii. Doresc doar sa ma asigur ca procedeul de purificare a apei de la put (aplicatia pe care mi-am propus-o) nu ma face sa consum „prostii” care sa ma afecteze mai tarziu doar pentru faptul ca vor unii sa faca mai multi bani.

    Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul Dvs.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      1. Da, apa cu bacterii nu are ce sa caute intr-un filtru cu osmoza inversa. Exista alti contaminanti (sau motive) pentru care osmoza inversa este utilizata: reducerea TDS-ului, eliminare/reducere amoniu, fier, mangan, nitrat, plumb, aluminiu, arsenic, chituri de criptosporidum si giardia etc. Nu bacterii! Cu nitritul, si aici este o intreaba poveste. Multe companii recomanda osmoza inversa pentru eliminarea nitritului, dar de fapt mitritul nu se afla pe lista de filtrare cu osmoza inversa. Unele companii spun cu au rezultare bune de filtrare impotriva nitritului. Am scris un post special pentru acest lucru, il gasiti pe blog.

      2. Filtru de reminalizare dupa osmoza. Dar cu mentiunea ca acest filtru de remineralizare sa va ofere minim 40 PPM in apa. Ideal ar fi 70 – 80 ppm. Daca doriti un astfel de sistem de filtrare cu osmoza inversa si cu un filtru bun de remineralizare, imi puteti scrie pe moleculahoh@gmail.com

      3. Remineralizarea si ionizarea apei cu un iozator de apa sunt doua lucruri total diferite:
      – remineralizarea apei inseamna introducerea un apa a anumitor minerale (de obicei naturale dar nu am de unde sa stiu ce vinde fiecare comerciant in parte). Pot garanta doar pentru ceea ce am folosit si recomand.
      – ionizarea apei: in momentul in care apa are energie electrica, aceasta produce 2 forme de atomi de hidrogen. Una este hidrogen cu o sarcina electrica pozitiva (H+). Aceasta apa este ”acida”. A doua este hidrogenul care se combina cu un atom de oxigen si devine incarcat negativ (chimic se află sub forma OH-). Un atom de oxigen si un atom de hidrogen cu sarcina electrica negativa. Asta este apa ionizata. Acum are energie pe care doreste sa o doneze oricarui atom compatibil din corpul vostru. Aceata apa este denumita ”apa alcalina ionizata”.

      Va sugerez ca in cazul in care sursa dvs. de apa este de la foraj/put, sa apelati la o firma specializata in tratarea si filtrare apei. Dupa ce apa devinde potabila, va puteti ridica si problema ionizarii dar nu inainte de a fi potabila.

      Sper ca am raspuns la intrebarile dvs.

      Toate cele bune!

  132. Adriana spune:

    Suntem doi pensionari din Bucuresti si ne intereseaza un filtru de montat la bucatarie eficient locuim in sectorul 3

  133. Roxana spune:

    Buna ziua!
    Va rog sa-mi recomandati un aparat de filtrat (bucatarie), eventual o marca.
    (iasi)
    Multumesc!

  134. valentin spune:

    Buna ziua! Sursa de apa este rețeaua de apa a orașulu, iar localitatea este Baicoi (județul Prahova Va rog sa-mi recomandati un aparat de filtrat (bucatarie), eventual o marca.
    Mulțumesc pentru ajutor.!

  135. Urucu Alin spune:

    Bună seara, am rămas impresionat de bogăția informațiilor oferite! As dori o recomandare pentru un filtru de apa. Locuiesc la casă, în București. Familia este formata din cinci membri. Vă mulțumesc.

  136. Urucu Alin spune:

    Bună seara, am rămas impresionat de bogăția informațiilor oferite! As vrea sa îmi recomandați un filtru de apa. Locuiesc în București, la curte. Familia este formata din cinci membri. Vă mulțumesc.

  137. Gheorghe Cati spune:

    Buna seara, locuiesc la bloc, in Bucuresti si as dori sa achizitionez un filtru de apa insa nu stiu ce sa aleg. Va rog sa ma ajutati cu cateva recomandari.
    Multumesc!

  138. Tiberiu spune:

    Buna seara,

    Locuiesc la bloc, in Bucuresti si as dori sa achizitionez un filtru de apa pentru bucatarie insa nu stiu ce sa aleg. As fi interesat si de un ionizator. Va rog sa ma ajutati cu cateva recomandari.

    Multzumesc in avans,
    Tiberiu

  139. Berechet spune:

    Faceți o treabă fantastică, mai ales că ajutați oamenii într-o problemă stringentă – apa de zi cu zi.

    Aș dori o recomandare de filtru pentru apa potabilă cât mai ieftin posibil dar în același timp și bun. Locuiesc la țară în județul Tulcea, ne-am cam săturat să dăm bani pe apă îmbuteliată, mai ales că e și a naibii de scumpă. Apa pe care vreau să o filtrez este apă din rețeaua locală.

    Vă mulțumesc anticipat!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      As vrea sa va recomand un filtru care sa fie compatibil cu apa de la reteaua dvs, deci, ar trebui sa stiu cate ceva despre ea. Va rog ca prin email: moleculahoh@gmail.com sa-mi trimiteti localitatea. Voi cauta un buletin de analiza a apei pentru aceasta localitate, pentru a va recomanda un sistem de filtrare potrivit. Au fost cazuri (destul de putine) cand apa, chiar daca era de la retea, sa nu fie potabila. Am vazut ca se intampla acest lucru, in localitati mici, sate etc. Nu spun ca este o regula si chiar s-a intamplat de putine ori sa constat acest lucru, dar este mai bine sa fim precauti. Este usor sa va recomand un filtru dar este mai bine sa procedam asa cum am scris mai sus. Va astept cu localitatea prin email. Toate cele bune!

  140. alex spune:

    Buna ziua,

    As dori sa achizitionez un filtru de apa, dar tinand cont ca locuiesc in caminul studentesc o buna parte din an, ma gandeam la o cana filtranta sau la un filtru care se poate monta direct la gura robinetului. Ma puteti ajuta cu niste recomandari?
    Va multumesc

  141. Aschenbrenner Mos Mariana spune:

    Bună ziua. Super ce faceți.
    Aș dori si eu un filtru dar nu am reusit să mă hotărăsc. Mi-ar prinde foarte bine recomandarea d-voastra. Locuiesc in Arad si as dori filtrul pentru apa de la rețea ca nici in apa plată cumpărată nu prea avem încredere.
    Va mulțumesc din suflet si aștept răspunsul d-voastra.
    O zi frumoasă să aveți.
    Cu respect, Mariana

  142. Aschenbrenner Mos Mariana spune:

    Bună ziua.Super articol si ce faceți pentru noi.
    Aș dori si eu un filtru pentru apa de la rețea si aș avea nevoie de ajutorul d-stra sa mă pot hotărî care.
    Locuiesc in Arad.
    Nu am încredere nici in apa plată din comerț, este si foarte anevoios si destul de scump.
    Va multumesc din suflet.
    Va doresc o zi frumoasa.
    Cu respect, Mariana

  143. marian aradoaei spune:

    Buna seara
    Sunt pe cale de a achizitiona un filtru si mi se par foarte ok pentru necesarul din casa cele de la „farabrandvarog”, sau cele de „farabrandvarog”,.
    Vi se par niste traznai sau merita cumparate.
    am vrut sa iau o simpla cana, dar gasesc numai pareri foarte contra.
    in fine, …
    multumesc…numai bine

  144. luminita spune:

    Buna ziua locuiesc la bloc va rog sa mi spuneti parera d voastra de acest filtru cu 3 cartuse vreau un filtru bun sa pot da la copil sa bea multumesc

    http://www

  145. Grozav Alina spune:

    Buna ziua. M-ar ajuta mult o recomandare filtru de apa pt dus si pt bucatarie, nu am nevoie de ionizarea apei, doresc doar sa am siguranta ca toti compusii daunatori ai apei sunt eliminati. Locuiesc in Cluj Napoca. Va multumesc anticipat.

  146. Costi spune:

    Bună ziua. Stau la casă, la 8 km de centrul capitalei, și doresc să consum apa din puțul forat în curte. Am văzut că ați îndrumat un alt interlocutor să se adreseze unei firme specializate întrucât topicul are în vedere apa de rețea. Marea majoritate a reprezentanților firmelor doresc să-ți vândă produse fără a-i interesa dacă produsele sau serviciile pe care le oferă îți afectează sănătatea. Doresc să știu ce să-i cer reprezentantului firmei pe care o voi alege să-mi monteze un astfel de sistem astfel încât să pot beneficia de o apă pură . Știu că, în cazul apei de fântână, lucrurile se complică un pic, în sensul că este necesar a fi montate filtre suplimentare. La apa de rețea există avantajul că a fost supusă deja unei filtrări și clorinări, pe când la apa de fântână proprietarul face o singură filtrare și aceea trebuie să fie cât mai completă. Vă rog să – mi oferiți o recomandare în alegerea unui anumit tip de purificator. Din câte am citit pe net unul din cele mai performante ar fi cel cu 7 nivele de filtrare, cu o plajă de la 20 la 0,0001 microni, cu osmoză, care are și lampă UV, cărbune activat, pompă pentru ridicarea presiunii, filtru ceramic dar și minicalculator care indică gradul de saturație al unui filtru. În speranța că-mi veți oferi un sprijin, vă mulțumesc anticipat.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      1. sunt de acord ca marea majoritate vor doar sa vanda fara sa-i intereseze;
      2. daca solicitati ajutor la firma catre care va trimit, puteti avea siguranta ca veti primi ceea ce va trebuie. Nu isi permit sa greseasca, mai ales cand stiu ca recomandarea vine de la mine;
      3. din pacate nu conteaza cate trepte are un sistem de filtrare, poate funtiona bine sau poate face mai mult rau. PRIMUL PAS, atunci cand avem apa din surse de foraj/put/apa de izvor/apa de suprafata, necontrolate/netratate, este efectuarea unui buletin de analiza. Pe baza acestui buletin, se aleg sistemele de filtrare/tratare necesare.

      Eu stiu ca dvs, asteptati sa va indic exact un sistem de filtrare, dar acest lucru nu este posibil fara buletin de analiza. In tratarea apei este exact ca la medic.

      Toate cele bune!

  147. Gina spune:

    Buna ziua,
    Va rog o recomandare pentru un filtru de apa, uz casnic, Bucuresti, sector 3.

  148. Sasu Lucia spune:

    Buna ziua

    Va rog o recomandare filtru apa,uz casnic si filtru dus Bucuresti

    Multumesc

  149. Buna seara,

    Locuiesc in Bucuresti si nu sunt tocmai fan al apei imbuteliate din mai multe motive (este o afacere, apa sta in soare/caldure in PLASTIC etc. , dar problema apei de retea publica este gustul si tevile mizerabile). As dori sa-mi cumpar un filtru de apa pentru bucatarie (ultrafiltrare mi s-a parut cea mai ok). V-as ruga sa-mi dati o recomandare daca se poate si sa-mi spuneti va rog cam cat costa si cam la cate luni se schimba componentele consumabile.

  150. Silviu Mos spune:

    Buna ziua, locuim la casa in Oradea, Jud Bihor, 2 adulti si doi copii minori, cu venituri medii, consumam in medie cca 5-6 litri de apa pe zi, vrem sa renuntam la apa plata din magazine si va rugam sa ne sugerati un filtru bun, si sa ne spuneti si costurile(cu schimbatul filtrelor conform recomandarilor producatorului)

  151. Felicia david spune:

    Buna ziua.ma voi muta curînd la casa in iasi si vreau sa scap de corvoada apei plate din magazin.va rog sa mi recomandat suntem 3 persoane consum 2 …3 litri pe zi.va rog si preturi .Suntem bugetari.mulțumim anticipat

  152. Buna ziua,
    Locuiesc in Cta; la bloc si as dori sa instalez un sistem de filtrare si de ionizare a apei.
    Ce sisteme imi recomandati?
    va multumesc anticipat!

  153. Andru Fabian spune:

    Mi-am achizitionat un aparat de filtrare apa robinet pe principiul osmoza inversa.Am fost escrocat, datorita neinformariii despre acest aparat.Mi-ai dori sa -i atasez un filtru cu suport cu tot de mineralizare a apei si o lampa cu ultraviolete pentru distrugerea bacteriilor. Cat m-ar costa si daca puteti sa ma ajutati in acest sens. Multumesc..

  154. Radu spune:

    Buna ziua, ce parere aveti despre solutia celor de la „farabrandvarog” pentru reteaua de apa din Bucuresti (apa nova)?
    Cum s ar compara cu un filtru de ultrafiltrare de la „farabrandvarog”?
    In ce priveste filtrele de ultrafiltrare, obisnuiesc sa se incarce si sa scada radical presiunea daca se efectueaza schimbarile de filtre conform specif producatorului? Au nevoie de curatare intre intervalele de schimbare a filtrelor specificate? Daca da cam cat de des?
    Pe site ul celor de la „farabrandvarog” observ de exemplu 3 tipuri de filte cu ultrafiltrare la preturi diferite, exista diferente demne de luat in considerare intre ele?

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va rog, pentru comparatii intre filtre cititi cu atentie specificatiile tehnice, observati ce medii de fitrare au incluse, ce capacitate de filtrare au cartusele filtrante, cate cartuse sunt la numar, marimea cartuselor. Vezi observa cu usurinta care este mai bun.

      Pentru alte intrebari precum: curatarea, schimbul cartuselor, presiunea etc. sunati va rog la firmele respecte si intrebati (in cazul in care aceste informatii nu sunt deja afisate pe site-urile respective).

      Toate cele bune!

  155. Cristina spune:

    Buna ziua, in 2 saptamani ne mutam la casa, puteti sa imi recomandati un filtru de apa/ metoda de filtrare, va rog? Suntem o familie cu 2 copii, unul de 4 ani si unul de cateva luni, care in curand va fi diversificat, deci ii voi da si apa. Momentat am filtru de la „farabrandvarog”, dar nu cel cu osmoza inversa, doar cu carbune activ. E ok acela sau imi recomandati altceva si de ce?
    Multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Alegerea fitrului de apa incepe cu o analiza a apei, in cazul in care aceasta nu este din reteaua publica (controlata printr-o statie de tratare). Deci, pentru a va recomanda un sistem de filtrare a apei, trebuie sa stiu ce fel de apa aveti. Daca este de la reteaua publica, trebuie sa stiu localitatea. Daca este apa din foraj propriu, va sugerez sa faceti in buletin de analiza.

      PS: un filtru cu carbune activat este insuficient pentru o filtrare de calitate a apei, mai ales cand este vorba de copii mici.

      Daca aveti mai multe informatii despre apa, puteti sa-mi scrieti un email catre moleculahoh@gmail.com

      Toate cele buna!

      • Cristina spune:

        Buna ziua, apa provine de la reteaua publica, localitatea este Apahida, judetul cluj. Multumesc!

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna seara,

          Am gasiti acest link pentru dvs. cu privire la calitatea apei din Cluj http://www.casomes.ro/?page_id=1635 dar nu am gasit exact pentru localitatea Apahida. Eu va pot face o recomandare de sistem de filtrare pentru apa din Cluj daca doriti. Eu nu sunt sigur ca Apahida are aceeasi calitate a apei ca si Clujul. Ati putea sa sunati la Compania de Apa Somes si sa puneti o intrebare cu privire la acest lucuru, dupa care sa reveniti la mine cu raspunsul (public, prin comentariu sau prin email: moleculahoh@gmail.com)

          Toate cele bune!

  156. Eugenia spune:

    Buna ziua.
    Am folosit pana de curand o cana filtranta si intamplator am facut un test de Ph care m-a speriat, 5.75. As vrea sa achizitionez un sistem care sa-mi ofere pe langa filtrarea buna a apei si un Ph bun pentru organism. Sper ca ma puteti ajuta cu o recomandare. Multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara, sunt tare curios sa-mi spuneti ce sursa de apa aveti, din ce localitate? Cam mic acel pH. Ar fi bine sa faceti un test de pH si la sursa de ap nefiltrata. Am sa va trimit prin email cel putin doua varinate bune de filtre, la care se poate adauga si un filtru pentru cresterea pH-ului.

      Toate cele bune!

  157. Teodorescu Iustina spune:

    Buna ziua,

    As vrea sa achizitionez si eu un filtru pt.apa potabila dar nu stiu care anume.
    Va rog frumos sa-mi recomandati dvs. Mentionez ca locuiesc in Buzau.

    Va multumesc!

  158. NECOARA CONSTANTIN spune:

    Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti, cartier Vitan la bloc va rog sa-mi recomandati cateva filtre de apa.

  159. Monica spune:

    Buna ziua si multumiri pentru articolul detaliat!:)
    Vreau sa ma asigur ca articolul este potrivit apei din Bucuresti sector 1,retea Apanova.

    In ceea ce priveste apa alcalina si ionizata,acestea sunt 2 caracteristici diferite ale apei?Pentru ca apa alcalina este o apa terapeutica care se si administreaza in consecinta,nu e o apa potabila de larg consum,fiind indicata doar in anumite momente ale zilei..Eu tocmai ce m-am hotarat sa renunt la un astfel de filtru si sa achizitionez unul din cele prezentate de dumneavoastra(nu pe cel de osmoza inversa care demineralizeaza apa:).

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      Da, articolul este potrivit pentru apa de reta publica din Bucuresti.

      Se poate alcaliniza apa fara sa fie ionizata. Dar apa ionizata fara alcalinitate, mai greu. Daca aveti nevoie de o recomandare pentru un filtru de apa, imi puteti scrie prin email, catre moleciulahoh@gmail.com

      Toate cele bune

  160. monica spune:

    Dupa ce am recitit pe indelete articolul si pe cel despre apa alcalina ionizata am luat decizia (in primul rand financiar si apoi pana ma mai lamuresc cu curentele pro si contra privind apa alcalina:) sa achizitionez un filtru din acest articol,care se monteaza sub chiuveta si nu osmoza inversa pentru Sector 1,retea apanova.

    Dar nu stiu cat ar costa si care ar fi mai potrivit si ce firma are aparatele corecte:)
    Ma ajutati va rog cu niste propuneri/pareri?
    Multumesc

  161. mariana spune:

    Buna ziua, ma intereseaza un filtru de apa pt apartament in orasul Reghin, jud. Mures. Mi se pare f bun „farabrandvarog”, produs in Romania. Ce parere aveti? Multumesc

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Fara branduri va rog pe acest site. Cititi Termeni si conditii” de utilizare.

      Nu am o prarere asa buna ca a dvs. Au ajuns la mine oameni care mi-au cerut sa le recomand alt cartus filtrant care sa fie compatibil cu carcasa lor. Motivul? Au gasit in carcasa cartusul filtrant spart, probabil de la presiunea de inchidere a carcasei, ceea ce nu este normal pentru un filtru de calitate.

      Toate cele bune!

  162. Oana - Andreea Marta spune:

    Buna ziua,
    As dori sa achizitionez un filtru pentru apa potabila. Nu reusesc sa iau o decizie in privinta modelului si a caracteristicilor. Va rog sa ma ajutati. locuiesc in Constanta.
    va multumesc.

  163. Catalina Georgescu spune:

    Buna ziua.
    Sunt din Bucuresti, am decis sa imi cumpar un filtru de apa, dar nu ma pot hotari in privinta modelului si caracteristicilor ,dar si tinand cont de pret .Am reussit totusi sa exclud din optiuni Filetrele prin osmoza inversa ptr ca sunt sigura ca nu este un lucru bun sa bei apa demineralizata pe termen lung.
    Multumesc f mult.
    Catalina

  164. Catalina Georgescu spune:

    Buna ziua.
    Sunt si Bucuresti si as dori sa imi cumpar un filtru de apa cu membrana capilara.
    Nu cunosc nici un brand , dar ma intereseaza si pretul sa nu fie exorbitant.
    Sunt decisa sa cumpar intrucat ma ingrijoreaza f mult faptul ca vine vara si apa fierbe in sticlele de plastic si Dumnezeu stie cat rau ne face..

    Va multumes.
    Catalina

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va trimit recomandarile mele pentru filtre cu membrane capilare asa cum ati solicitat. In privinta osmozei inverse, sunt cazuri in care sunt absolut necesare. Este o tehnologie de filrare foarte buna dar de care din pacate s-a abuzat in sensul in care a fost si este inca utilizata si atunci cand nu este cazul. In privinta demineralizarii, sunt de acord cu dvs, dar daca sistemul de osmoza inversa contine si un filtru bun de remineralizare, atunci este in regula (cu conditia ca filtrul de remineralizare sa fie unul de calitate, care chiar sa adauge minerale si sa ridice pH-ul apei).

      Toate cele bune!

  165. Catalina Georgescu spune:

    BUNA ZIUA.

    Sunt din Bucuresti si as dori sa imi cumpar un filtru de apa cu membrana capilara .Nu cunosc nici un brand.As dori sa iau un filtru bun.

    Multumesc mult ptr ajutor.
    Catalina

  166. Ioana spune:

    Buna ziua

    Locuim in Oradea la bloc, deci suntem conectati la sistemul public de alimentare cu apa, si ne gandim sa ne instalam un sistem de filtrarea a apei intrucat in ultima perioada fetita noastra doreste sa bea apa de la robinet. Nu stim care aparat ar fi cel mai potrivit. Va rog sa ne ajutati cu o recomandare. Multumesc anticipat!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara.

      O filtrare bune bazata pe carbune activat (pentru eliminarea clorului, trihalometanului, erbicidelor, pestircidelor etc, filtrarea metalului greu si eliminarea din apa a chisturilor de criptosporiudium si giardia (rezistente la clor) este o solutie foarte buna. Am sa va trimit prin email ceva recomandari.

      Toate cele bune!

  167. Robert spune:

    Buna ziua, sunt din Oradea si as dori sa imi instalez un sistem de filtrare al apei. Locuiesc la bloc. Va rog sa imi faceti cateva recomandari.
    Toate cele bune!

  168. Bahrim Ana spune:

    Buna ziua,
    Ne puteti ajuta va rog cu un sfat in privinta alegerii unui filtu de apa, am dori ca apa sa fie buna pentru un bebelus de 10 luni si deoarece stam in chirie nu am vrea sa fie montata pe chiuveta ci un aparat separat.

    Multumesc,
    Ana

  169. Simona Sabau spune:

    Buna ziua,

    Doresc sa renunt la consumul de apa plata, vreau sa achizitionez un filtru pe care sa il montez la chiuveta, care sa imi filtreze apa de la reteaua publica. locuiesc in Constanta. Ma gandeam initial sa fac teste apei si astfel sa imi dau seama ce filtru este potrivit, dar din articol si comentarii imi dau seama ca nu este atat de important acest aspect. imi puteti recomanda un produs care sa ne ofere apa potabila buna?vreau sa ii dau si copilului de 2 ani. si inca un aspect, ma intereseaza sa avem si debit mare, sa nu asteptam mult pana se umple paharul, se bea multa apa la noi in casa.
    multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      Debit estimat este intre 1,2 – 2 l / minut, in functie de presiunea apei. Eu zic ca este suficient cat sa se umple repede paharul. Va voi trimite recomandari prin email. Toate cele bune!

  170. Marius spune:

    Buna ziua. Doresc sa cumpar un sistem de filtrare si nu stiu care ar fi cel mai indicat pentru zona in care locuiesc – Turda , jud CLuj , apa furnizată din rețeaua publică – Compania de apa Aires Turda. As dori ,daca ati putea , sa îmi recomdati si un sistem de filtrare prin membrane capilare si un sistem prin filtrare cu cartuș ceramic. Cartusele ar fi de preferat , daca se poate , sa nu fie conditionate de un anumit producator – asa cum ati mentionat si dvs in articol ca ar fi preferabil. Multumesc.

  171. Marius spune:

    Buna ziua. Doresc sa cumpar un filtru / sistem de filtrare apa si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie pentru zona / localitatea unde locuiesc – Turda , jud Cluj. Apa este furnizata prin / de reteaua publica – Compania de apa Aries Turda. Filtru cu membrane capilare sau filtrare prin ceramica ? Din specificatiile scrise mai sus de dvs. am observat ca sistemele de filtrare prin membrane capilare ar avea sau au o filtrare mai stricta , mai ales in ceea ce priveste micronii. Preferabil este , din ce am citit , sa nu fim conditionati de folosirea numai anumitor producatori de filtre si poate ar fi indicat sa ma indrept spre asa ceva. Mltumesc.

  172. Ioana spune:

    Buna ziua,

    Vreau sa cumpar un filtru pentru apa de la dus. Locuiesc in Bucuresti. Imi puteti recomanda ceva? Multumesc

  173. Andreea spune:

    Buna ziua,

    As dori sa ma ajutati cu o recomandare/recomandari in privinta alegerii unui filtru/sistem de filtrare a apei potabile potrivit pentru zona in care locuiesc, respectiv Bucuresti, sectorul 3. Mentionez ca apa provine din reteaua publica (Apa Nova Bucuresti). In prezent consum atat apa imbuteliata, cat si apa filtrata cu ajutorul unei cani filtrante, dar vreau sa aleg o solutie sigura si sanatoasa. Din cele citite mai sus, inclin sa cred ca cel mai potrivit ar fi un filtru cu membrane capilare, dar recomandarea dvs mi-ar fi de un real folos, cu atat mai mult cu cat intr-un viitor nu foarte indepartat imi doresc sa achizitionez si montez si un ionizator de apa.
    In alta ordine de idei, va multumesc pentru recomandarea facuta anul trecut in privinta filtrului de dus, de care sunt foarte multumita, precum si de relatia cu furnizorul acestuia, la care am revenit pentru consumabile.
    De asemenea, tin sa mentionez ca va urmaresc in continuare blogul si v-am recomandat si altor prieteni cu incredere.

    Multumesc anticipat!

    Numai bine!

  174. Andreea spune:

    Buna ziua,

    As dori sa ma ajutati cu o recomandare/recomandari in privinta alegerii unui filtru/sistem de filtrare a apei de la reteaua publica (Apa Nova Bucuresti) potrivit zonei in care locuiesc, respectiv sectorul 3, Bucuresti. In prezent consum atat apa imbuteliata, cat si apa filtrata cu ajutorul unei cani filtrante, dar as vrea sa aleg o solutie cat mai sigura si mai sanatoasa pe termen lung. Din cele de mai sus, inteleg ca ar fi mai potrivit un filtru cu membrane capilare, dar recomandarea dvs mi-ar fi de un real folos, cu atat mai mult cu cat intentionez sa achizitonez si un ionizator de apa intr-un viitor nu foarte indepartat.
    In alta ordine de idei, va multumesc foarte mult pentru recomandarea facuta anul trecut in privinta filtrului de dus, de care sunt foarte multumita, precum si de relatia cu furnizorul acestuia, de la care am achizitionat si consumabile.

    Blogul este foarte ok, il urmaresc cu atentie si v-am recomandat si altora.

    Astept cu interes recomandarea dvs.

    Numai bine!

    Andreea.

    P.S. Am incercat sa trimit comentariul si anterior, dar nu a fost afisat.

  175. Andreea Alexandru spune:

    Buna ziua,

    As dori sa ma ajutati cu o recomandare/recomandari in privinta alegerii unui filtru/sistem de filtrare a apei de la reteaua publica (Apa Nova Bucuresti) potrivit zonei in care locuiesc, respectiv sectorul 3, Bucuresti. In prezent consum atat apa imbuteliata, cat si apa filtrata cu ajutorul unei cani filtrante, dar as vrea sa aleg o solutie cat mai sigura si mai sanatoasa pe termen lung. Din cele de mai sus, inteleg ca ar fi mai potrivit un filtru cu membrane capilare, dar recomandarea dvs mi-ar fi de un real folos, cu atat mai mult cu cat intentionez sa achizitonez si un ionizator de apa intr-un viitor nu foarte indepartat.
    In alta ordine de idei, va multumesc foarte mult pentru recomandarea facuta anul trecut in privinta filtrului de dus, de care sunt foarte multumita, precum si de relatia cu furnizorul acestuia, de la care am achizitionat si consumabile.

    Blogul este foarte ok, il urmaresc cu atentie si v-am recomandat si altora.

    Astept cu interes recomandarea dvs.

    Numai bine!

    Andreea.

  176. catalin spune:

    Buna ziua..sunt din Slobozia , Jud Ialomita. M-ar interesa un sistem de filtrare plus ionizare. multumesc anticipat

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      As vrea sa ma asigur mai intai ca totul este in regula cu apa din Slobozia su va intreb: Nu cumva a aparut la TV acum aprox. doua saptamani stire cum ca apa din Slobozia nu este potabila si depaseste valorile pentru: amoniu, mangan, trihalometan? Daca este asa cum retin (sper sa ma insel) nu am cum sa va recomand un sistem de filtrare si de ionizare (fara buletin de analiza), pana cand apa nu este declarata potabila. Trebuie sa intelegeti ca: cu toate ca cei mai multi comercianti promit marea cu sarea si de multe ori nici nu stiu ce vad si de ce vand un anumit sistem de purificare/filtrare, aceste echipamente nu pot furniza apa potabila in orice conditii. Orice sistem de filtrare, elimina un anumit procent din contaminant, in functie de tehnologia cu care a fost construit, iar in unele cazuri nu se poate utiliza un sistem de filtrare sau nu se poate aduce un anumit parametru in limita de potabilizare. Am explicat un pic ca sa intelegeti si ma voi opri aici. Ce trebuie retinut este faptul ca: in general sistemele de filtrare se utilizeaza cu apa declarata potabila. In cazul in care nu este potabila, sunt cazuri cand se poate potabiliza apa dar cu mai multe echipamente si cu bugete mari (pentru o casa 3000 – 5000 eur) si sunt cazuri in care nu se poate potabiliza sau nu merita investitia.

      Va rog sa-mi raspundeti daca apa este declarata potabila in Slobozia. Dupa acest lucru, va voi recomanda sisteme de filtare / ionizare.

      Toate cele bune!

  177. Mona spune:

    Buna seara,

    As dori sa-mi recomandati doua filtre de apa – un filtru de apa performant, de calitate (nu prin osmoza inversa) si inca unul pentru apa de la bai (eventual care s-ar putea monta in centrala). In curand ne vom muta la casa racordata la reteaua publica (Oradea) – 2 adulti + 1 bebelus.

    Va multumesc anticipat!

  178. Eugen Dumitrescu spune:

    Buna ziua,
    Va rog sa imi recomandati un filtru apa pentru reteaua publica din orasul Craiova. As vrea macar doua branduri de buna calitate, pentru a le putea analiza dpdv raport pret/calitate.
    Suntem 2 adulti si 2 copii – pentru a va face o idee despre cantitatea zilnica de apa ce trebuie filtrata.
    Multumesc

  179. Marcel spune:

    Buna ziua
    As dori o recomandare pt. Un filtru pt dus si un filtru pentru bucatarie ( la un maxim de 1000 de Ron) .
    Precizez ca locuiesc in Timisoara la casa, 4 persoane si apa este de la reteaua publica a orasului.
    Multumesc anticipat.

  180. iancu Lucian spune:

    buna ziua.
    locuiesc la bloc,in bucuresti
    ce filtre de apa imi recomandati pentru apa potabila la bucatarie?
    consumam cam 3-4l pe zi.
    avem un buget de max 800ron.
    multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

  181. Florin P spune:

    Buna seara,
    Va rog sa imi recomandati un sistem de filtrare a apei de la reteaua publica, locuiesc in Sectorul 4, la bloc. Am nevoie de apa pentru baut si gatit , pentru 4 persoane, din care 2 au doar cateva zile. Acum fierb apa pentru laptele lor timp de 5 min. dar pe masura ce vor creste si va creste necesarul de apa, nu voi mai putea face asta mereu.
    Bugetul ar fi undeva intre 500 si 1500 lei. Un sistem mai performant, cu ionizare si alcalinizare, la cat costa, poate doar in rate daca vinde cineva.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Va voi trimite prin email cateva recomandari.

      Atentie: in timpul fierberii se distrug mineralele valoroase, creste concentraţia de nitrati, saruri, metale grele, iar calciul, sodiul, magneziul atat de necesare organismului se depun, apa devine „moarta”. in concluzie nu se recomanda a se folosi ca apa potabila decat in cazuri absolut necesare.

      Toate cele bune!

  182. Barbu Razvan spune:

    Buna seara,
    Mulțumesc pentru informațiile prezentate pe site-ul dvs. Am rugămintea sa ma ajutați cu o recomandare. Șefa mea m-a rugat sa ma ocup de achiziționarea unor filtre de apa pentru 2 sedii ale firmei la care lucrez (unul in Ploiești si al doilea in București, apa fiind de la rețeaua publică ). Bugetul alocat 1000-1500-Ron/filtru 

    De asemenea va rog sa ma ajutați cu o recomandare pentru un ionizator la un pret accesibil pentru a-l folosi acasa (Ploiești – retea de apa publică) si un sistem de filtrare. Mentionez ca am avut probleme cu niste pietre la rinichi si de atunci ma feresc sa beau apa de la chiuveta. Sursa de apa baubila este cea imbuteliata,  cumpărată din magazin. 

    Va mulțumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

  183. Otilia spune:

    Buna seara, mi-a fost de mare folos articolul si apreciez f. mult bunavointa dvs de a raspunde intrebarilor. Va rog frumos sa-mi recomandati o cana de filtrare cat mai buna, pt 2-3 l zilnic. Locuiesc in Bucuresti, sector 1. Toate cele bune !

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Din pacate nu va pot recomanda asa ceva. Toate canile filtrante, indiferent de producator, se bazeaza dora pe tehnologia de filtrare cu carbune activat granular, filtrare insuficienta in opinia mea. Daca doriti o recomandare pentru un sistem de filtrare complet pentru apa de retea din Bucuresti, va rog sa-mi comunicati.

      Toate cele bune!

      • Otilia spune:

        Va multumesc mult pt raspuns.
        Din pacate, bucataria mea este cam mica (2,75 x 1,5 m), am si masina de spalat racordata la aceeasi instalatie de apa si evacuare cu chiuveta, abia a incaput totul sub masca de chiuveta + cosul de gunoi fixat lateral in masca. Sincer, nu cred ca mai incape nimic acolo.
        Cred ca anul trecut am vazut pe net o cana filtranta, de fapt un recipient mai mare, in care se punea apa in partea sa superioara si ea se scurgea, in ceva timp, in partea inferioara, printr-un filtru de ceramica (daca nu ma insel). Ma gandeam ca daca dispozitivul e cam de marimea unui bidon de 8-10 l, atunci as avea unde sa-l tin in bucatarie, adica in locul in care tin si acum bidonul cu apa plata.
        Decat deloc … mai bine ceva, cat de cat. Hmmm ? Ce parere aveti ?
        Inca o data va multumesc mult pt amabilitate, mai rar asemenea oameni in ziua de azi.

        Numai bine !

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna seara,

          Stiu de ce filtru vorbiti, s-a vandut prin teleshopping. Foarte slab produsul, made in china. Am, sa va trimit prin email o recomandare de filtru ceramic foarte performant care ocupa putin spatiu si se instaleaza deasupra, pe blat sau chiuveta. Asta e tot ce pot face. Toate cele bune!

  184. Camelia Trandafir spune:

    Buna ziua,
    Ne-am mutat recent la casa, in Bucuresti, in sectorul 3. Apa este din rețeaua publica dar nu știu in ce măsura instalațiile locale realizate de constructor pot influența calitatea apei. Ce analize ar trebui sa fac pentru a putea decide ulterior pentru un sistem de filtrare?
    Mulțumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am scris un post in legatura cu analizele cele mai uzuale. Totusi, daca apa este de la reteaua publica, conductele au mai putina importanta, in conditiile in care acum exista materiale moderne din care se fabrica si este exclus sa fi utilzat conducte din plumb sau azbest, cu se fabricau cu mult timp in urma. Am sa va trimit cateva recoamandari de sisteme de filtrare iar daca tineti musai sa faceti buletin de analiza, va trimit si aceasta informatie.
      Toate cele bune!

      • Mihnea spune:

        Aceeasi intrebare/ rugaminte o am si eu – pentru o casa alimentata de la reteaua publica in sectorul 3.
        Am gasit set de filtre Big Blue cu carcasa albastra la pret dublu fata de cele transparente.
        Ma gandesc la un filtru de polipropilena 10 sau 20 u, apoi carbune activ cu KDF. Ar mai fi necesar in prealabil un filtru in Y pentru granulatii > 100-130?

        Va multumesc. Astept raspunsul Dvs.

  185. Georgiana Ciuclea spune:

    Buna ziua,
    Desi am citit articolul dvs legat de filtrele de apa, as vrea sa ma ajutati cu o recomandard in urmatorul caz: locuim in Sibiu, la bloc, si suntem conectati la reteaua de apa potabila urbana. As vrea sa achizitionez un filtru pentru apa de baut si gatit care sa ne permita sa beneficiem de o apa cat mai curata. Specific ca avem si un bebe de 5 luni care peste cateva saptamani va incepe diversificarea si este foarte important pentru mine sa ii ofer atat alimente cat si apa de calitate. Ce ma puteti sfatui sa achizitionez? Suntem 2 adulti si bebe, si avem un consum al apei de baut de circa 5 litri/2 zile. As vrea si niste costuri de intretinere si consumabile daca este posibil, nu doar investitia initiala.
    Multumesc mult de ajutor!

  186. Liliana fasie spune:

    intenționez sa cumpăr un filtru pentru apartament in Tulcea(consum pentru 2-3 persoane),fără osmoza inversa, cu ionizator si varianta ceramica mi-a plăcut, va rog sa ma ajutați cu o recomandare de produs. Va mulțumesc si apreciez sincer ajutorul pe care ni-l dați!
    Numai bine va doresc!

  187. Bună seara,
    Dati-mi, va rog, sfatul dvs pentru un sistem bun de filtrare si de îmbunătățire a calității apei pe care l-aș putea folosi în zona str.Petre Ispirescu/ parc Sebastian .
    Ș,i dacă nu vă cer prea mult, spuneti-mi, va rog, si niste mărci mai bune, precum și firmele de unde să – l cumpăr și care să mi- l monteze.
    Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs.

  188. Gyuri spune:

    Bună seara!
    As dori și eu sa instalez un filtru de apa în Braşov la reteaua de apă publică.
    Ma puteți ajuta cu niște oferte?
    Nu există un buget limitat pentru aceasta achiziție.
    Mulțumesc

  189. Victor spune:

    Salut,

    Ce filtre imi puteti recomanda pentru orasul Buzau?
    Daca presiunea in retea e mica, este necesara instalarea unei pompe la filtrul cu ultrafiltrare? Daca da, imi puteti recomanda niste pompe, va rog?

    Multumesc.

  190. Salut,

    imi puteti recomanda, va rog, niste filtre pentru orasul Buzau?
    In cazul in care presiunea in retea este mica, este necesara o pompa pentru un filtru cu ultrafiltrare? Daca da, imi puteti recomanda, va rog, cateva pompe?

    Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va trimit cateva recomandari de filtre cu UF. In privinta presiunii, pe astfel de sisteme nu se instaleaza pompe in general. Daca presiunea este mica, veti avea un debit mai mic la bateria de apa filtrara. De exemplu, in loc sa aveti 2 l/min sau 1,5 l/min, puteti avea 1 l /min, ceea ce este oricum bine/acceptabil.

      Toate cele bune!

  191. Alex spune:

    Buna seara,
    As avea si eu nevoie de o recomandare pentru filtrare apa de baut (2-3 persoane) in zona Bucurestii Noi din sectorul 1, la subsolul vilei in care este apartamentul avem montat un filtru pentru sedimente tip sita de 20Microni si unul de 5 Microni din PPR.
    Presiunea la apa nu este o problema, apa de la reteaua stradala (apa nova) este ridicata in cazul in care nu e deajuns cu o statie de pompare ce dispune de un tanc cu o rezerva de 1000 litri.
    Multumesc mult pentru ajutor.

  192. Iftimie Dumitru spune:

    Buna ziua,
    Am gasit din intamplare site-ul dv. si m-am bucurat ca raspundeti frumos si civilizat la intrebarile cititorilor.
    Va rog,daca puteti,sa-mi trimiteti si mie unele recomandari sau indrumari pentru a cumpara un filtru de apa fiabil,la un pret bun.
    Locuiesc in com.Stefan cel Mare,jud. Vaslui . Apa vine dintr-o fantana de la 18m adancime,prin hidrofor. Este apa foarte dura . Mie imi trebuie un filtru pentru 3-4 l zilnic.
    Multumesc anticipat pentru sfaturi!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Osmoza inversa si nanofiltrarea sunt tehnologii de filtrare care elimina total sau partiat duritatea apei. Totusi, aceste tehnologii de filtrare nu pot fi utilizate cu orice apa, pentru rezultate bune si nici nu functioneaza prea mult timp cu o apa foarte dura. Duritatea prea mare afecteaza membrana de osmoza si o colmateaza. In astfel de cazuri, apa trebuie mai intai dedurizata si dupa aceea filtrara prin osmoza inversa sau nanofiltrare. Nu spun ca nu puteti incerca dar cu rezultate nu foarte bune pe termen lung. Duritatea apei scade drastic durata de viata a membranei de osmoza sau de nano.

      O alta problema este ca apa nu trebuie sa contina bacterii, in cazul sistemelor de osmoza inversa si evident de nanofiltrare. Eu nu stiu cum este apa dvs. si de aceea imi este greu sa va trimit o recomandare de care sa fiu 100% ca veti fi multumit. Daca totusi vreti o recomandare in asemenea conditii, va rog sa-mi scrieti un email catre: moleculahoh@gmail.com

      Toate cele bune!

  193. Ionut spune:

    Buna ziua! Foarte bun articolul d- voastra! Doresc sa achizitionez si eu un sistem de filtrare si ionizare a apei si as avea nevoie de niste recomandari. Va multumesc anticipat!

  194. Adina spune:

    Buna ziua,

    Locuiesc in judetul Cluj, comuna Floresti. Folosesc de cativa ani o cana filtranta, insa consider ca nu este suficient, din motive lesne de inteles, asa cum ati explicat si dvs.

    Imi puteti trimite si mie un email cu recomandari? Cel mai mult mi-a starnit interesul filtrul ceramic.

    Multumesc!

  195. Violeta spune:

    Buna ziua.Ce filtre recomandati pentru Galati ? Teoretic avem apa din Vrancea,practic…Multumesc.

  196. Theona spune:

    Buna seara,

    In primul rand, dorim sa va multumim pentru toate informatiile valoroase pe care ni le impartasiti.
    As dori sa ne ajutati cu o recomandare/recomandari in privinta alegerii unui filtru/sistem de filtrare a apei potabile. In prezent consumam apa imbuteliata, apa la care dorim sa renuntam cat de repede posibil, cu atat mai mult ca avem si un copilas. Am fost sfatuiti sa achizitionam unul cu osmoza inversa.
    Recomandarea dvs ne-ar fi de un real folos.

    Multumim anticipat!

    Sa aveti o saptamana frumoasa si senina!

  197. Theona spune:

    Mentionez ca locuim in Jud .Arad

  198. Danciu costan spune:

    asează un fel de nămol galben dar dar am pus un magnet în apă și a atras din acea galbeneala în jurul lui așa am constatat că e metal.Consum zilnic cca 3-400 litri apă,suntem 3 persoane si fiecare facem duș cu cel puțin 100 litri apă.Va rog recomandați un filtru pt.cca 500 litri zinic.Pot fi contactat la 0770…… sau 0748…… aștept să fiu contactat !

  199. Danciu costan spune:

    Doresc să cumpăr un filtru de cca 500 litri zilnic care să filtreze această cantitate de apă dintr-un puț forat care conține foarte mult fier.Pot fi contactat telefonic la 077……. sau 074……. aștept cât de URGENT să fiu informat

  200. costea petru spune:

    folosesc de citiva ani filtru cu ozmoza inversa am citit ca nu este prea buna as putea sa folosesc acelasi filtru dar sa scot afara osmoza

    • MOLECULA H2O spune:

      Da, se poate. Totusi, nu faceti acest lucru fara sa va consultati cu cineva. Trebuie sa vedeti daca nu cumva osmoza inversa a fost absolut necesara in cazul dvs., ma refer la calitatea apei.

      Toate cele bune!

  201. Dumitrescu Ionut spune:

    Salut,multumesc pentru informatii.Te rog sa-mi spui, ce filtru recomanzi pentru curatarea apei in cazul simplei spalari de rufe?O zi frumoasa sa ai!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,
      In primul rand nu stiu nimic despre calitatea apei si sursa dvs. de apa. Ar trebui sa-mi oferiti mai multe detalii (apa de put / apa de la reteaua publica / din ce localitate etc).

      Ca si ideee, pentru apa utilizata la spalat de rufe, puteti utiliza:
      – filtrare mecanica – adica filtrare de sediment, mal, nisip
      – dedurizarea apei sau aparat anticalcar (Nano, 3 STAR sau 4 STAR)
      – eventual, filtrarea apei prin carbune activat, pentru eliminarea clorului (doar in cazul apei din retele publice controlate). Clorul are efect de distrugere (in timp) asupra hainelor.

      Toate cele bune!

      • Dumitrescu Ionut spune:

        Salut,stii cum este apa in Bucuresti la bloc,din cand in cand murdara …deci cazul cel mai simplu…multumesc pentru recomandare!

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna seara,
          Din pacate nu am inteles ce doriti din acest comentariu. Calitatea apei din Bucuresti, este afisata prin buletine de analiza, de catre Apa Nova, prin website-ul lor.
          Toate cele bune!

  202. Marilena spune:

    Buna ziua,
    As dori si eu o recomandare pentru un filtru de apa la un apartament la et.3 in Ploiesti,pentru o familie de 4 persoane va rog.

    Multumesc!

  203. Huszar Adrian spune:

    salut,
    locuiesc la casa in bucuresti , zona salaj-ferentari .
    Te rog sa mi recomanzi un sistem de filtrare al apei de la retea .
    Apa o folosesc pentru baut si gatit (capii si adulti).

    Multumesc

  204. Buna ziua ,

    Va rog sa ma indrumati catre cateva modele de filtre, pe care sa le pot utiliza pentru filtrarea apei de la retea, in Bucuresti , la casa , zona Ferentari -Salaj, pentru o familie formata din doi adulti si doi copii cu varsta sub 4 ani. Bineinteles apa o vom folosi pentru baut si gatit .

    Multumesc

  205. Dumitrescu Ionut spune:

    Va salut,doream sa-mi recomandati un model de pentru filtrarea apei de retea in Bucuresti, zona Drumul Taberei la apartament . Vreau sa-l folosesc decat pentru curatarea apei in cazul spalarii rufelor. Va multumesc .

  206. Nunu Svetlana spune:

    Buna ziua, am citit articolul dvs si sunt in cautarea unui filtru cat mai bun pentru un apartament, in Bacau, 4 persoane. Eram pe cale sa il iau pe cel de la Zepter, cu osmoza inversa, dar acum am dubii si este si foarte scump: 4800 Ron. Astept recomandarea dvs, va multumesc

  207. Daniel H spune:

    Buna ziua !
    Va felicit pentru munca depusa.
    Doresc un filtru pentru apa rezultata de la ploaia colectata de pe acoperisul casei.Daca se poate sa-mi trimiteti mai multe tipuri de filtru din care sa-mi pot alege. Normal si–n functie de bani.
    Pe de alta parte sunt interesat si daca pot sa gasesc un filtru doar pentru filtrare , sa zicem normala, adica spalat vase, curatenia zilnica dentara etc, (care sa nu-mi afecteze sanatatea), iar la chiuveta de la bucatarie sa-mi instalez un al doilea filtru prin/din care sa pot consuma pentru gatit si baut.
    Va multumesc anticipat

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Am sa va trimit cateva recomandari de filtre pentru apa de ploaie. Cat despre apa pentru spalat vase si pentru baut am nevoie sa stiu mai mute informatii despre calitatea apei: sursa de apa (put sau retea publica), buletin de analiza.

      Toate cele bune!

  208. Beatrice spune:

    Buna ziua vreau sa achizitionez un filtru de apartament as dori sa stiu de unde e mai bine sa cumpar va multumesc

  209. Fara nume spune:

    Buna ziua,
    Locuiesc la bloc in Timisoara si am un filtru instalat la chiuveta de 6 ani ( purificator cu osmoza inversa bioceramic, cartus mineralizator, schimbat regulat). Inainte de a instala filtrul am avut probleme legate de spasmofilie, care in ultimii ani s-au accentuat, in special iarna. Analizele medicale indica faptul ca nivelul calciului este scazut si nu se absoarbe corespunzator tratamentului aplicat. Va rog mult sa-mi spuneti daca considerati ca ma influenteaza negativ apa consumata si daca ar trebui sa schimb filtrul. Ce imi recomandati? Multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Stimate domn,

      Sfaturile medicale se primesc doar de la medici, iar eu nu imi permit sa va spun daca aceasta apa va face bine sau rau. Este bine sa intrebati medicul dvs. Eu va pot spune altceva, din sursa sigura. Dupa ce in Israel s-a instalat statie de dezalinizare a apei de mare (statie de osmoza inversa) iar aceasta apa a fost data catre populatie, la putini ani dupa, a crescut consumul de suplimente pe baza de calciu si de magneziu. Acest lucru il stiu de la un inginer, specialist in tratarea apei, din Israel. Am sa va trimit prin email recomandari de filtre care sa nu implice osmoza inversa. Inca o data, sfaturile medicale se primesc de la medici. Eu nu ofer sfaturi medicale, nu am pregatirea necesara!

      Toate cele bune!

  210. Popa Valentin spune:

    Buna ziua
    Doresc sa-mi recomandati cateva modele de filtre pentru bucatarie, zona Drumul Taberei la apartament. Vreau sa-l folosesc atat pentru baut (inclusiv pt copil) si gatit. Va multumesc

  211. alexandruvint89 spune:

    Buna seara, puteti sa imi recomandati cateva filtre pentru utilizarea apei la gatit si baut? Sunt racordat la Apa Nova si locuiesc in comuna Chiajna, sat Rosu. Va multumesc anticipat!

  212. Ene Emilia spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in Bucuresti, Cartierul Crangasi. Doresc si eu informatii cu privire la achiziționarea a doua filtre: unul pentru bucătărie (pt. consum, doi adulți si un bebelus) si celalalt pentru masina de spălat; o varianta cu osmoză inversă si fara ( astra pt. consum). Inclusiv detalii privind compania ce ar putea sa l monteze. Multumesc anticipat!

  213. docan marius spune:

    buna seara,
    m-ar interesa si pe mine o solutie de filtrare a apei pentru baut si pentru masina de spalat(filtre separate) ptr Brasov.
    multumesc

  214. cristina pui spune:

    Buna ziua!Eu locuiesc in cartierul Berceni la casa.Ce filtre de apa recomandati dumneavoastra?Apa de baut e de la retea.Avem si un put dar il folosim doar la gradina.Dorim sa facem o analiza a apei din put-,dar tot amanam.Are 8m adancime,dar cineva mi-a spus ca nici la o adancime dubla sau tripla nu e de calitate….multumim.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      Pentru apa de la reteaua publica, am sa va recomand sisteme de filtrare, prin email. Pentru apa de put, da trebuie efectuat un buletin de analiza. Este cam mica adancimea si exista posibilitatea sa existe probleme… Ramane la alegerea dvs. daca doriti sau nu sa efectuati un buletin de analiza..

      Toate cele bune!

  215. Oana spune:

    Buna ziua!
    O recomandare pt un filtru, locuiesc in Braila și am un Bebeluș de câteva luni.
    Mulțumesc!

  216. Ioana Constantina spune:

    Buna ziua,

    As dori si eu o recomandare pentru un filtru de bucatarie pt apa de baut si gatit, locuiesc la Pacii, Militari, Bucuresti (intr-un complex nou). Din indicatiile dvs ma gandesc ca este mai potrivit cel cu ultrafiltrare. Dvs ce ziceti de acesta? Credeti ca este ok? Ati putea sa ne sugerati si vreun model anume? Multumesc in avans 🙂

  217. Lavinia spune:

    Buna seara! Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste detalii.Este vorba despre un membru al familiei care are nevoie urgenta de alcalinizarea organismului,suferind de metastaza. Va rog sa ma luminati! Toate aceste diferente/detalii ma depasesc. Ma intereseaza un filtru care sa aduca apa la un pH de 8.5, ce poate pastra mineralele in apa filtrata. Va rog daca se poate sa-mi recomandati un produs anume, evident si la un pret relativ bunicel. Va multumesc anticipat!

  218. elena spune:

    buna ziua,
    m-ar interesa si pe mine o recomandare pentru o solutie de filtrare a apei. locuiesc în Braşov. multumesc frumos

  219. Cristina spune:

    Buna ziua si felicitari pentru articol. Cautam informatii si am vazut aici. Va rog sa imi recomandati un filtru la un pret rezonabil. Locuiesc in Bucuresti, Drumul Taberei, la apartament, retea publica de apa. Am 2 copii si o mama cu cancer incipient. Atat pentru baut, cat si pentru gatit. Se poate monta unul si in baie, la cada? Multumesc mult.

  220. CristeA spune:

    Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un filtru pentru apa de baut si gatit, la preturi nu prea mari. Am 2 copii mici si o mama cu cancer incipient. Mulyumesc.

  221. Ioan spune:

    Buna Ziua,

    Buna ziua, Imi puteti recomanda un filtru pentru apa de baut si gatit, locuiesc in Iasi si apa de cea de la retea.

    Multumsc!

  222. Silviu spune:

    Buna ziua. As dori o recomandare pentru un sistem de filtrare apa (baut si gatit), locatie Constanta (apa are continut destul de ridicat de clor, am un cartus filtrant din bumbac, cred, la intrare apa in casa , si cam intr-o luna capata o culoare usor spre maroniu 🙂 ) pentru o familie de 4 persoane. Va multumesc

  223. Ingrid spune:

    Buna ziua. Am montat acum doua luni un filtru „farabrandvarog” cu trei cartușe: „x, y, x”. Apa o folosesc doar la băut si cafea, cca 5 l/zi. Va rog frumos sa ma învătați cum sa determin momentul la care trebuie sa schimb filtrele. Am apometru dar nu cred ca e o varianta de monitorizare deoarece e montat înaintea intrării care desparte coloana între bucatarie si baie. Locuiesc pe Bd. Ghe. Sincai in Bucuresti si stiu doar ca fiecare filtru are durata diferită de eficacitate. Producatorul indica diferite pachete de cartușe pentru acest tip de filtru. Cum stiu care pachet e cel mai bun. Pe acesta l-am ales „la ochi” de la Romstal si l-au instalat tot ei. Credeți ca e necesară o testare a apei? Unde? Sa nu radeți prea tare de întrebarea mea ca cei pe care i-am mai întrebat. Mi-au spus sa schimb filtrele cand se schimba gustul apei. Nu prea am cum sa iau in serios răspunsul lor. Multumesc, cu bine.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      In rimul rand va rog sa cititi „termeni si conditii” de pe prezentul blog cu referire la utilizarea brandurilor.

      In al doilea rand, este indicat sa respectati ceea ce spune producatorul, in cartea tehnica sau cartea utilizatorului. Cu siguranta acolo scrie cand anume se schimba cartusele filtrante. Daca nu scrie, puneti mana pe telefon si sunati producatorul sau importatorul. Cu privire la ranspunsul celor de la Romstal, este dezamagitor, dar in acelasi timp nici nu ma asteptam sa raspunda altfel, tinand cont ca ei se ocupa de instalati ci nu de tratare apei.

      Toate cele bune!

      • Ingrid spune:

        Buna dimineața,
        E drept nu am citit, dar nu știam oricum sa descriu filtrul, am vrut sa va dau informații corecte. Îmi cer scuze. Am verificat site-urile cu pricina si nu am înțeles asa ca v-am scris dumneavoastră. Daca V-am supărat asa de tare încât doar sa ma certați, fara sa-mi răspundeți, îmi cer încăodata iertare. Nu toți ne pricepem, e Luni pentru toata lumea.
        Sa aveți o zi mai buna decât a mea.

        • MOLECULA H2O spune:

          Buna dimineata,

          Imi cer scuze ca am fost „certaret”. In plus, eram sigura ca v-am rasuns, dar se pare ca mi-a scapat acest lucru.

          Ideea este urmatoare: capacitatea de filtrare depinde la la filtru la filtru. Cel mai bine este sa se respecte indicatiile producatorului. Intodeauna am spus acest lucuru citotrilor mei, sa respecte ceea ce este scris in manualul utilizatorului. Fiecare producator isi cunoaste produsul mia bine decat il cunosc eu. De exemplu, cantitatea de mediu filtrant si calitatea acestuia, influenteaza volumul de apa filtrant si implicit perioada de schimb. In plus, intervine si calitatea apei din localitatea respectiva si chiar starea tevilor din imobilul fiecarui utilizator. In acest caz, depinde experienta furnizorului sa ofere un sfat bun clientului, cu privire la perioada de schimb. In niciun caz nu este o procedura corecta, sa astepti pana cand gustul aoei se schimba. Evident ca si acest lucru este criteriu, dar nu cel dorit si/sau recomandat. Deci, fara sa ma fi suparat cu ceva, este idicat sa insistati cu obtinerea de informatii, direct de la producator sau furnizor. Daca producatorul sau furnizorul nu este capabil sau nu doreste sa ofere consultanta cu privire la propriul produs si catre un client al lui, atunci intram intr-o alta zona. Dar imi vine greu sa cred ca daca sunati producatorul/importatorul si solicitati informatii, nu le veti primi. In primul rand ar trebui sa aveti un manual, in care toate aceste informati sa fie deja prezente…

          Va doresc o zi exlecenta!

  224. Carmina spune:

    Bună, ziua! Doresc un sistem de filtrare a apei folosită la bucătărie + 2băi + maşină de spălat. Apa provine din foraj şi limitele normale de fier şi mangan sunt depăşite în toată zona, indiferent de adâncimea forajului ( comuna Parţa, jud. Timiş). Există şi varianta conectării la reţeaua de apă curentă a localităţii, dar nici aceasta nu este de calitate ( este colorata). Vă mulţumesc!

  225. Alexandru spune:

    Buna seara.
    Am si eu nevoie de sfatul Dumneavoastra in alegerea unui sistem cu filtrare ceramica,sunt racordat la Apa Nova si il voi folosi doar la baut si mancare.

  226. Olteanu Cristian spune:

    Buna seara,

    O recomandare pt un filtru, locuiesc in Buzau la un apartament cu 3 camere Et. 4 și am un bebeluș de câteva luni.
    Si mai sunt interesat si de o oferta pentru filtarea apei la maisna de spalat.
    Mulțumesc!

  227. Ifrim Eugen spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in Bucuresti, Cartierul Militari, la bloc. Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea achiziționarii a unui filtru de apa pentru bucătărie (pt. consum, doi adulți si un copil).
    Multumesc anticipat!

  228. Geta Ifrim spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in Bucuresti, Cartierul Militari, la bloc. Va rog sa ma ajutati cu informatii necesare in vederea achiziționarii unui filtru pentru bucătărie (pt. consum, doi adulți si un copil).
    Multumesc anticipat.

  229. Geta Ifrim spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in Bucuresti, Cartierul Militari, la bloc. Va rog sa ma ajutati cu informatii necesare in vederea achiziționarii unui filtru de apa, pentru bucătărie (pt. consum, doi adulți si un copil).
    Multumesc anticipat.

  230. Bogdan spune:

    Buna seara,
    As vrea si eu o parere despre ce filtru de apa ar fi cel mai bun pentru o familie de 3 persoane din Constanta. Apa este foarte dura si are un gust destul de neplacut. Nu vreau osmoza inversa, vreau doar o filtrare si dedurizare foarte bune. Multumesc

  231. Geania spune:

    Buna seara! As dori sa imi recomandati un filtru care sa imi filtreze toata apa folosita in casa pentru dus, masini de spalat etc si un al doilea filtru pt apa de baut, mentionez ca am si un bebelus de cateva luni si locuim in Galati.
    Va multumesc anticipat!

  232. Cornel spune:

    Buna seara.
    Am si eu nevoie de sfatul Dumneavoastra in alegerea unui sistem cu filtrare, insa nu sunt decis ce tip de filtrare a apei sa aleg „filtrarea prin membrane capilare ” sau „filtrarea prin ceramica”? As dori si careva modele sa imi propuneti.
    Multumesc anticipat.

  233. Geanina spune:

    Buna ziua! Va rog sa imi recomandati un sistem de dedurizare a apei pentru intreaga instalatie sanitara din casa si un filtru pentru apa de baut, avand in vedere ca am un bebelus caruia as dori sa ii dau apa filtrata. Mentionez ca locuiesc in orasul Galati si apa este foarte dura.

  234. Gabriela Lavinia spune:

    Bună ziua! Doresc să achiziționez un filtru bun pt.bucatarie,atât pt.băut cât și pt.gătit. Locuiesc la bloc, zona Drumul Taberei, etj.8. Aș avea nevoie de recomandarea dv.si de asemenea schimbarea filtrelor să nu fie de scurtă durată deoarece este pt.o singură persoană.Am citit materialul dv.dar nu reușesc să mă decid.Vă mulțumesc!

  235. Diana Livadaru spune:

    Buna seara! Inainte sa citesc articolul dv. am cautat informatii despre apa plata consumata zilnic de familia mea. Nu mi-a placut deloc ce-am aflat. Este toxica. Alternativa nu am gasit, sunt si intr-un deficit de incredere vis a vis de producatori. Toti vand cam aceeasi… „Marie”. Acum asi dori sa-mi montez un filtru la bucatarie. Suntem 3 persoane, locuim in Botosani, apartament racordat la retea. Ce-mi recomandati? Multumesc!

  236. Mercea Livia spune:

    Buna ziua ! Doresc sa achizitionez un ionizator apa pt apartament bloc Arad, 2 persoane, ce imi recomandati ? De asemeni pt localitatea Avram Iancu jud Bihor, apa din put forat la 30 m si unul la 90 m, nu este potabila si doresc sa va intreb ce filtre sa folosesc pt ca apa sa fie potabilaliv

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      Pentru ionizator am sa va recomand doua modele, prin email. Pentru potabilizarea apei in localitatea Avram Iancu, este absolut necesar sa efectuati un buletin de analiza apaie, cat mai complet, fizico-chimic si microbiologic. Doar pe baza unui buletin de analza, va pot spune echipamentul sau echipamentele de care aveti nevoie.

      Toate cele bune!

  237. curticapean ani spune:

    Buna ziua ! Doresc să achiziţionez un filtru bun pt.familie ,locuiesc la casă ,Tg-Mureş.As dori calitate pentru consu.Va mulţumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      Am verificat mai intai calitatea apei dn Botosani aici: Buna dimineata,

      Am verificat mai intai calitatea apei dn Botosani aici: https://aquaserv.ro/apa/calitatea-apei
      Pe baza a ceea ce am vazut in acest buletin de analiza, am sa va recomand un sistem de filtrare, prin email.

      Toate cele bune!
      Pe baza a ceea ce am vazut in acest buletin de analiza, am sa va recomand un sistem de filtrare, prin email.

      Toate cele bune!

  238. Voicu Ionut spune:

    Buna ziua.
    Doresc sa cumpar un filtru pentru apa. Locuiesc in mun. Constanta si nu stiu care este cel mai recomandat. MUltumesc

  239. Dejan J spune:

    Buna ziua,

    Acum 2 luni am achizitionat un filtru de ceramic si un altul KDF. Apa (filtrata prin ambele) nu a trecut testul de metale grele. Imi puteti recomanda va rog un filtru pentru apa de la chiuveta, astfel incat sa poata fi consumata si de copil/copii ? Locuiesc in Bucuresti/Sector 1.
    Drumurile pana la magazin pentru a cumpara apa la sticla, ma scot din minti

    Multumesc

  240. Ionuț Vereș spune:

    Salut!

    Locuiesc in Constanța, zona Tomis 2 și mă interesează un filtru cu ionizare.
    Aș vrea o listă cu opțiuni.
    Mulțumesc!

    Ionuț

  241. Constantin Garvasuc spune:

    Buna seara!
    Cu deosebit respect va adresez rugamintea sa ma sfatuiti in legatura cu tipul de sistem de filtrare a apei (pentru baut) necesar pentru reteaua publica din Soseaua Straulesti.
    Multumesc anticipat.

  242. margin anca spune:

    buna seara! va rog frumos sa ma sfatuiti in legatura cu achizitionarea unui sistem de filtrare a apei de la robinet pentru consumul zilnic de baut.mentionez ca locuiesc in Oradea in zona centrul vechi. va multumesc frumos

  243. Ciprian spune:

    Buna ziua.
    Doresc sa cumpar un filtru pentru apa. Locuiesc in mun. Bacau si nu stiu care este cel mai recomandat.
    Oscilez intre nano si ultra filtrare, cu sau fara pompa (stau la parter si cred ca as putea si fara pompa dar nu sunt sigur despre ciclul de spalare/curatare membrana).
    Pt. PH ma bun trebuie neaparat si mineralizator? Cartus chinezesc, UE, USA, UK sau nu conteaza?
    MUltumesc!

  244. risca gabriela spune:

    buna ziua , locuiesc in Suceava , intr-un cartier Itcani , si nu stiu exact sursa apei dar are un miros de dezinfectant puternic, si am capatat o alergie , baniuesc ca si de la chimicalele din apa , ce fel de filtru imi recomandati pentru bucatarie?,acum pentru mancare si baut cumpar apa dar as vrea si flitru. multumesc

  245. C-tin. Marcel spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in com. Berceni, Ph . Folosim apa de la retea doar la gatit , ptr.consum cumparam din comert. Va rog sa-mi recomandati cateva marci (ap.filtrare) si ionizare eficiente .Am montan si un ap.de dedurizare „farabrandvarog”.Suntem 5 persoane (2 copii).
    Ar trebui Buletin de analize apei?
    Multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Daca apa este declarata potabila, nu este necesar un buletin de analiza. Daca v-ati instalat un dedurizator, atunci ess=xista riscul ca sodiul din apa sa creasca peste limita maxima admisa si atunci aveti nevoie de osmoza inversa sau nanofiltrare. Am sa va recomand prin email cateva sisteme de filtrare. Toate cele bune!

  246. Cip spune:

    Buna ziua!
    Ce tip de filtrare recomandati pentru remedierea acestor probleme:
    Numaru colonii la 37 grade 93
    Numaru colonii la 22 grade 3
    Nitrati 0.411
    Mangan 218
    Duritate 11.25

  247. Geo spune:

    Buna ziua,

    Doresc si eu achizitionarea unui filtru de apa baut/pt mancare.
    V-am lasat si un mail acum 2-3 zile. Nu stiu in cat timp raspundeti de obicei.

    Zi buna,
    G

  248. Petru spune:

    Buna ziua,
    Sunt interesat de un sistem de filtrare a apei de baut la un apartament din Bucuresti. Imi puteti recomanda ceva optim din punct de vedere al raportului pret/calitate/cantitate?
    Multumesc anticipat!

  249. Ciulea Victor spune:

    Buna ziua, va felicit pentru munca d-voastra in folosul nostru!As avea o rugaminte: Locuiesc la casa in Sîngeorgiu de Mures, judetul Mures, am apa de la retea, consum 15-20 mc lunar si as vrea sa montez un dedurizator sau un filtru pentru toata casa. Acum am montat doar un filtru de dus.M-am gandit la dedurizatorul „farabrandvarog” de la „farabrandvarog”. Va rog sa ma ajutati sa iau o decizie corecta, sa pot folosi apa si pentru gatit. Daca e posibil as vrea mai multe variante si cat se poate de ieftine, dar sa imi asigure solicitarile! Va multumesc anticipat si va doresc „la multi ani si multa sanatate!”.

  250. Muresan Fanuel spune:

    Buna seara!
    Va rog sa ma indrumati ce tip de filtrare am nevoie, avand in vedere ca locuiesc in mediul rural (Straja,Suceava) alimentarea cu apa fiind din fantana proprie. Si unde as putea efectua analize pentru apa potabila.

    Multumesc anticipat!

  251. Oana spune:

    Buna ziua.
    Imi puteti recomanda va rog un filtru pentru apa de la chiuveta, astfel incat sa fie consumata si de copii fara nici o problema ? Locuim la bloc, in Iasi.
    Va multumesc

  252. Costin Paun spune:

    Buna ziua,

    Ce solutie recomandati pentru un bloc in zona Brancoveanu / Tineretului pentru consum, inclusiv copil mic ?
    Sunt interesat de o solutie care sa nu implice neaparat un robinet in plus daca se poate.

    Multumesc,
    Costin

  253. Cristina spune:

    Buna ziua,

    As dori sa imi recomandati ce fel de filtru (si modele daca se poate) imi trebuie pentru dus ca sa nu-mi mai fie atacata pielea, deoarece am psoriazis si apa aceasta imi usuca si mai rau pielea.. (Bucuresti. sect 1. la bloc).

    Va multumesc,
    Cristina

  254. Iulia spune:

    Buna seara!
    Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu tipul de sistem de filtrare a apei (pentru baut) necesar pentru apa de la retea din Cartier Dristor, Bucuresti.
    Seara buna

  255. Daniel spune:

    Buna,
    Puteti sa ne recomandati si noua ceva filtre pt apa de baut/gatit, avand ca sursa apa de retea in Cluj, familie cu 2 copii.
    Va multumim anticipat!

  256. Catalin spune:

    Buna ziua!
    As avea nevoie de o recomandare pentru un filtru de apa pentru consum… daca se poate…
    Locuiesc in Galati, zona Mazepa 2, la bloc.
    Multumesc,

  257. Cristina spune:

    Buna ziua, am mai lasat pe 20 Ianuarie un mesaj dar inca „asteapta moderare” .. o sa ii dau copy/paste aici in caz de nu il puteti vedea pe acela:

    Cristina spune:
    Comentariul tău așteaptă moderare.
    Ianuarie 20, 2017 la 9:46 am
    Buna ziua,

    As dori sa imi recomandati ce fel de filtru (si modele daca se poate) imi trebuie pentru dus ca sa nu-mi mai fie atacata pielea, deoarece am psoriazis si apa aceasta imi usuca si mai rau pielea.. (Bucuresti. sect 1. la bloc).

    Va multumesc,
    Cristina

  258. Ciulea Victor spune:

    Buna ziua, am solicitat si eu o parere pentru un filtru sau dedurizator.Am vazut ca cererea mea e in asteptare, e vreo problema sau nu o vedeti? Multumesc!

  259. Anca spune:

    Buna ziua!

    Intentionez sa achizitionez un filtru de apa pentru consum (bucatarie). Locuiesc in Bucuresti, sector 2. Imi puteti face niste recomandari?

    Multumesc!

  260. Otil Dorin spune:

    Buna ziua, am solicitat si eu o parere pentru un filtru sau o metoda prin care pot sa optin apa potabila la un put forat la casa si am atasat si buletinul de anazile. Nu sant sigur ca ati primit emailul, daca nu va rog sa ma anuntati pentru a retimite, Multumesc, toate cele bune.

  261. Gabriel Ionescu spune:

    Buna ziua,
    Am nevoie de un sfat privitor la montarea unui sistem de filtrare cu ionizator pt apa de baut.
    Locuiesc la bloc in Bucuresti in zona Titan.

  262. Ileana spune:

    buna seara..am nevoie de un sfat pentru achizitionarea unui ionizator si daca trebuie sau nu montat un filru inainte de el

  263. Ileana spune:

    Am uitat sa mentionez..am mama foarte bolnava si are nevoie de apa alcalina..astept raspunsul dumneavoastra.multumesc mult

  264. Adrian Paunoiu spune:

    buna seara,
    locuiesc intr-un apartament dintr-un bloc nou (constructie 2010) in Timisoara.Am montat sub bateria de la chiuveta un filtru de 5″ 1/2 ptr retinerea sedimentelor,rugina (a fost montat din constructie).Nu consum apa de la chiuveta si nici un membru al familiei nu o face si sincer nici nu o sa vreau sa-mi schimb acest obicei…Eu va solicit ajutorul pentru a-mi da niste sfaturi cu privire la o filtrare calitate pret buna pentru a folosi apa de la robinet direct pentru a schimba saptamanal apa la pestisorii mei din acvariu (vreau sa am o apa fara clor,nititi,nitrati,metale grele) deoarece am un acvariu maricel si nu pot sta cu apa de declorificat prin galeti,butoaie,etc.Detin si centrala termica de apartament iar acum schimb apa la pesti direct de la robinet (apa calduta) ceea ce nu este prea indicat in lumea acvaristica…Astept un raspuns profesionist in limita in care timpul va permite acest lucru.
    o seara buna

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Ca sa primiti un raspuns profesionist, trebuie mai intai sa oferiti informatii exacte. De exemplu ce calitate a apei au nevoie pestii ce care ii detineti? Dar cu date exacte de pH, nitrit, nitrat etc, adica limitele maxime admise (la pH si limita minima). Fara aceste date eu va pot recomanda sisteme de filtrare dar nu am cum sa stiu daca apa va indeplini criteriile necesare. Am sa va trimit prin email cateva informatii.

      Toate cele bune!

  265. Cristi spune:

    Buna ziua.
    Vreau sa achizitionez un filtru de apa; sunt din Vrancea, Adjud – apa este foarte dura.
    Ma intereseaza un sistem cu ultrafiltrare, dar nu stiu daca membrana de ultrafiltrare lasa sa treaca si mineralele, sau trebuie un filtru mineralizator atasat.
    Ceva detalii se poate?
    Multumesc mult.

    Poate imi recomandati vreo 2 modele, sa am de unde alege.

  266. Ioana spune:

    Buna ziua!
    As dori o recomandare pentru filtru de apa-apa de baut/gatit.
    Va rog sa-mi trimiteti si varoianta filtru+ionizator.
    Multumesc!

  267. Tiberiu Mihaita spune:

    Buna ziua
    Am trimis si mail separat dar probabil nu ati avut timp sau nu ati vazut e-mailul.
    Va rog sa imi recomandati un filtru de apratament, pe care doresc sa il instalez la bucatarie.
    Am trecut si alte detalii in acel mail. Il puteti vizualiza?

    Multumesc

  268. bianca spune:

    Buna seara,
    Am avea si noi nevoie de un filtru/o statie de dedurizare a apei, casa in Dumbravita, jud. Timis.
    Multumesc

  269. Florin spune:

    Buna ziua,
    Va rugam sa ne recomandati un sistem de filtrare eficient pentru apa de baut/gatit, avand ca sursa apa de retea din Focsani, familie cu copii.
    Va multumim anticipat!

  270. Buna seara, ma intereseaza un filtru care poate fi folosit la prepararea formulei pentru bebelusi. Momentan folosesc apa Bucovina, dar m-am saturat sa car baxurile de apa. Ideal ar fi un link cu un exemplu, pentru a evita confuziile (mele). Multumesc

  271. valean spune:

    Buna seara. Locuiesc in orasul Satu Mare si as dori cateva produse de filtre de apa, eventual si cu alcanizare si reminalizare. Multumesc si astept vesti!

  272. valentina dascalu spune:

    Buna ziua,

    Locuiesc in Iasi la bloc si as dori sa achizitionez un filtru pentru apa de la robinet. Am incercat sa ma documentez putin, insa sunt atat de multe informatii incat imi este foarte greu sa ma hotarasc. Imi doresc un filtru de apa nu foarte ieftin, nici foarte scump, nu cu osmoza inversa, unul care sa filtreze o cantitate suficient de mare de apa pana sa trenbuiasca sa schim filtrul de carbon (sau alta compomenta scumpa ). Imi puteti spune parerea d-voastra despre filtrul de apa de la „farabrandvarog”, „cititi termeni si conditii”? As inclina sa il cumpar.

    Multumesc!

    Cu stima, Valentina Dascalu

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va raspund prin email in urmatoarele 10 min.

      Toate cele bune!

      • Simona F spune:

        Buna ziua, de la aproape 10 ani de la publicarea acestui articol, informațiile oferite de Dvs sunt extrem de valoroase.
        Însă as avea o întrebare care ma macină de multă vreme, și anume, plasticul din care sunt produse aceste filtre, ce fel de plastic este? Conține adezivi? Sau substanțe precum BPA?
        Multumesc

        • H2O Molecula spune:

          Buna seara,

          Interesanta intrebare, va multumesc pentru ea. Aveam pe undeva tipul de platic din care se fac carcasele si chiar o parte din cartusele filtrante dar nu gasesc acum. Ideile sunt urmatoarele:

          – In niciun caz nu se foloseste acelasi plastic ca la pet;
          – Da, se folosesc dezivi, dar agreati alimentar;
          – Toate carcasele sunt supuse testelor pentru a vedea daca migreaza chimicale in apa: Am vazut asfel de teste…
          – BPA ajunge in apa doar daca recipientul este expus in razele solare si in caldura. Nu este cazul filtrelor.

          Deci intre apa din pet si apa ce rezulta de la filtre, este mare diferenta.

          Toate cele bune!

  273. daniel spune:

    Buna ziua,
    Doresc sa cumpar un filtru de apa la bucatarie. Locuiesc in Bucuresti, sector 2, zona Obor. Imi puteti face niste recomandari?

  274. CR spune:

    Buna ziua,
    va rog sa-mi recomandati un filtru de apa. Locuiesc la bloc sectorul 1. Apa este necesara pentru baut si gatit.
    Va multumesc

  275. Costelino spune:

    Buna ziua,locuiesc in Piatra Neamt ,sI doresc o recomandare de filtru apa+ionizator avem si 2 bebe de 10 luni ce firma ne recomandati,.multumesc anticipat

  276. Popescu Adrian spune:

    Buna ziua, locuesc la casa si as dori sa refac bazinul unde este apometru situat, deoarece in momentul de fata este un bazin sapat in pamant facut din caramida si apometru este in fundul lui la 1,50m adancime si tot timpul este inundat. Ma gandeam sa pun un bazin din polietilena.

    Oare aveti cumva ceva sugesti mai bune despre filtre de dimensiuni mai reduse sau ce as putea sa rezolv problema asta si sa am si o apa mai curata.
    Va multumesc

  277. mihaila ion spune:

    Foarte tare si foarte intresant ! Multumim pentru informatii ! Doresc si eu o recomandare pentru un pensionar (buget mic) din Bacau, care locuieste la bloc. Va multumesc !

  278. cezar spune:

    Buna ziua
    Locuiesc in afara Bucurestiului la curte .Am un put la 20 m adancime [stratul 2] ca toata lumea de acolo si vreu sa folosesc apa acestuia la baut si mancare .Ce fel de filtrare imi recomandati ,eventual si de unde poate fi luat.
    Va multumesc anticipat

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      In cazul dvs. este necesar sa efectuati un buletin de analiza intr-un laborator autorizat (ex: Apa Nova). Din pacate nu am cum sa va recomand un sistem de filtrare fara sa cunosc calitatea apei.

      Toate cele bune!

  279. Florin spune:

    Buna ziua,

    Sunt din Bucuresti si m-ar interesa sa instalez la birou un aparat de filtrare cat mai compact si care sa poata livra apa rece/calda. bugetul este in jur de 2000 lei. Ce imi puteti recomanda?

    De asemenea, am citit si articolul despre apa alcalina ionizata, si ma gandesc sa mai aprofundez ideea. aici ce recomandari aveti?

  280. cezar spune:

    Buna ziua
    Locuiesc in Dragomiresti Deal,am facut analiza apei din put,pentru baut si vreau sa-mi recomandati ce filtru sa folosesc pentru a putea cosuma apa la baut.
    Mentionez ca nu vreau sa cumpar un dedurizator care este f scump si pe care sa-l folosesc doar pt baut apa.

    buletin analiza
    aspect-limpede fara suspensii
    duritate[grade fr] – 32,4-mai mare decat limita admisa 10
    conductivitate- 700
    ph 7,1
    alcalinitate m -5,2
    nitrati- 44,3
    fier- 0,5 -mai mare decat limita admisa0,2
    mangan0,2 -mai mare decat limita admisa 0,05
    RECOMANDARI: dedurizarea apei in vederea folosirii ei si inlaturarea excesului de fier si magneziu.
    Data examinarii: 12.07.2017
    Executant: ing. chimist DORDAI MONICA

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara,

      Analiza fizico-chimica este incompleta. Analiza microbiologica este inexistenta. Riscati ca prin alegerea unui sistem de filtrare sa gresiti, sa nu aveti o apa buna, ba chiar sa afectati sistemul de filtrare.
      Aparent, va este necesar un sistem cu osmoza inversa dar: fara dedurizare sau conditionarea apei dure veti colmata repede membrana de osmoza inversa. In plus, daca apa contine bacterii, este o problema. Apa de alimentare pentru osmoza inversa trebuie sa fie dezinfectata.
      In concluzie, faceti un buletin de analiza apei complet, inainte de a alege un sistem de filtrare.

      Toate cele bune!

  281. Lavinia spune:

    Buna ziua,
    as avea si eu nevoie va rog de o recomandare in ceea ce priveste achizitionarea unui filtru de apa mai ales pentru a putea fi consumata mai ales de catre cei doi copii mici (in varsta de 10 luni) pe care ii avem. Mentionez ca locuiesc in orasul Cluj Napoca, la bloc. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  282. MARCEL UNGUREANU spune:

    Buna ziua ! va rog daca se mai poate o recomandare pentru o instalatie la casa, la bucatarie un dispozitiv necasar de filtrare apa alcalina curata buna de consumat ,va multumesc ! PS Consum moderat 2 persoane cu posibilitate de schimbare filtre .

  283. ANTOANELA spune:

    BUNA ZIUA .Ma numesc Antonela si v-am trimis ieri un e.mail prin care va rog sa ma sprijinti sa iau un filtru de apa bun ptr consum acasa -bucuresti ,sector 4.Trebuie sa va dau toate detaliile aici sau e suficient e.mail-ul ?

    multumesc f mult
    A.

  284. Tudor spune:

    Buna ziua,
    Pentru zona Iancului din Bucuresti aveti, va rog, vreo recomandare?
    Tudor

  285. Raluca spune:

    Buna seara, ma puteti va rog ajuta cu o recomandare de filtru pentru Bucuresti, la bloc. Multumesc,

  286. Cristi spune:

    Bună ziua, putin ajutor pentru achiziționarea unui filtru pentru zona Tîrgu Mureș. Apa este furnizată de către compania AQUASERV. Vă mulțumesc anticipat.

  287. Buna ziua, intentionez sa imi montez un set de 3 filtre direct pe reteaua de apa rece bucatarie. Va rog sa imi recomandati 3 tipuri de filtre care ar trbui sa le montez si ordinea de montaj a acestora.
    Multumesc, o zi buna.

  288. Marius R. spune:

    Bună ziua, doresc să montez un filtru pe rețeaua de apă rece la bucătărie. M-am săturat să tot cumpăr apă îmbuteliată și știu că apa este cât de cât bună în oraș. Suntem două persoane pentru consum, care ar fi varianta cea mai bună după părerea dumneavoastră?
    Vă mulțumesc anticipat!

  289. Elena Albu spune:

    Buna ziua!

    Doresc sa achizitionez un filtru de apa pentru reteaua de apa rece de la bucatarie. Locuiesc la bloc in Bucuresti, sector 4 si am un copil de 8 ani. Din ce am mai citit, as opta pentru un sistem de ultrafiltrare si ar fi interesant daca ar avea si filtru de alcalinizare (desi nu stiu cat de eficient ar fi). Am vazut ca sunt destui comercianti, preturi diferite, insa ma intereseaza si calitatea produselor oferite. Imi puteti face niste recomandari?

    Multumesc!

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Am sa va trimit o recomandare prin email pentru un sistem de filtrare performant cu ultrafiltrare. Cu privire la filtrul de alcalinizare, nu are nicio valoare doar apa alcalina, daca ORP-ul nu este negativ. Apa alcalina obtinuta cu un ionizator de apa are ORP negativ, nu un simplu filtru adaugat la un sistem de filtrare. Tot in acest email am sa va trimit si un link cu un articol care explica Apa alcalina vs. Apa alcalina ionizata.

      Filtru de alcalinizare isi are rolul doar daca utilizati un sistem de filtrare cu osmoza inversa, pentru ca aceasta tehnologie demineralizeaza apa, iar filtrul pentru alcalinizare introduce in apa o mica cantitate de minerale. Acest lucru nu se intampla in schimb la sistemele de filtrare cu ultrafiltrare, apa nu este demineralizata in acest caz.

      Toate cele bune!

  290. Flavius spune:

    Buna ziua. Am vrea sa achizitionam un filtru de apa rece pentru consum casnic (baut, spalat, etc.). Apa este furnizata de compania de utilitati publice Dunarea Braila. Noi locuim in cartierul Viziru III. Ne puteti sugera ceva? Va multumim.

  291. alina spune:

    Buna ziua, am dori un sfat avizat pentru un filtru de apa necesar montaj intr.o clasa de copii.
    Multumesc

  292. alina spune:

    Am uitat sa mentionez , scoala este in Galati, reteaua de APA CENTRALIZATA.

  293. Mirela spune:

    Buna ziua!
    Locuiesc in Bucuresti, sector 3 si vreau sa achizitionez un filtru de bucatarie. Am studiat putin oferta insa nu suficient incat sa ma lamuresc in toate aspectele. De exemplu nu am inteles care filtru este mai performant, cel cu carbune activat bloc sau granular? De asemenea, nu stiu daca pentru dedurizarea apei trebuie un filtru special sau acest lucru il face si un filtru cu membrane capilare ca cel descris de dvs in articol?
    De aceea v-as ruga frumos sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare. Mentionez ca nu inclin spre filtre cu osmoza inversa si nici cu ionizare. Va multumesc.

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna dimineata,

      – nu exista o regula ca filtru cu carbune activat granular sa fie mai performant ca unul cu carbune activat bloc sau invers. Depinde de producator…depinde de tipul de carbune folosit;
      – pentru dedurizarea apei exista filtre speciale, evident. De exemplu, membranele de nanofiltrare dedurizeaza partial apa (60% – 75%);
      – membranele capilale nu dedurizeaza apa;
      – nu este necesar sa dedurizati apa din reteaua publica Bucuresti, pentru ca are o duritate mica spre medie si este perfecta pentru consum. Aceasta apa poate face probleme electrocasnicelor, centralei termice sau boilerului dar pentru consum este foarte buna dpdv a duritatii (duritate inseamna o anumita cantitate de ioni precum calciu si magneziu);
      – va voi trimite o recomandare pentru un sistem de filtrare, prin email.
      Toate cele bune!

      Toate cele bune!

  294. Cosmin spune:

    Buna ziua. Sunt interesat de un filtru foarte bun pentru a filtra apa pentru baut.
    Sursa apei este dintr-un put si are o cantitate mare de calcar in principal + alte substante.

  295. Popa Adrian spune:

    Bună seara! Locuiesc în Oradea. Doresc să achizitionez un filtru de apă, însă nu sunt sigur de care am nevoie. Îmi puteti vă rog recomanda vreuna? Pe site-ul http://www.apaoradea.ro/ se poate vedea că pe strada alaturata a rezultat: Turbiditate 0,45 pH 7,2 Conductivitate 268 **total solide dizolvate 128 Clor rez. lib.0,298 Coli totali 0 Coli fecali 0 Streptococi fec. 0. Multumesc.

  296. Popa Adrian spune:

    Bună dimineata,
    Țevile în casă îmi sunt trase separat pentru fiecare consumator (centrală pe gaz, mașină de spălat rufe, chiuvete toate separat). Conform analizei apei de mai sus, vă rog să-mi dați un sfat pentru filtre la toate cele 4 categorii:centrală pe gaz, mașină de spălat rufe, apă potabilă și apă pentru duș. Mersi mult.

  297. Grigore Iliescu spune:

    Buna ziua,
    Citind articolele dv. privind filtrele de apa si ” filtrand”, la randul meu, cateva dintre ofertele gasite pe internet, m-am oprit la „https://azura.ro/produs/filtru-apa-cerazura-line-9mf-azura-filters/”, upgradat cu „https://azura.ro/produs/filtru-apa-membrana-ultrafiltrare-azura-filters/”. Va rog sa-mi spuneti care este punctul dv. de vedere privind alegerea mea si, eventual, sa-mi recomandati un alt sistem de filtrare. Locuiesc in Bucuresti, cartierul Pajura si m-am saturat de apa imbuteliata !
    Va multumesc si va doresc zile bune,
    Gr.Iliescu

  298. Iulian Durac spune:

    RE: bloc, Bucuresti, sector 3, zona Pallady 🙂

    Multumesc…

  299. odeta malen spune:

    da filtru de facturi apa potabila sau rece aveti?

  300. Mihaela spune:

    Buna ziua,
    As dori si eu o recomandare de filtru de apa, stam la casa, locuim in Franta si apa e destul de calcaroasa. Multumesc!

  301. Cristian spune:

    Buna ziua,
    Va rog frumos sa imi recomandati un filtru de apa pentru bucatarie. Locuiesc in Constanta, cartier Km 5. Avem deja un filtru cu osmoza inversa Zepter mai vechi pe care vrem sa il schimbam si nu stim cu ce. Si daca se poate o recomandare pentru filtru dedurizare si nu numai la intrarea apei in casa.
    Multumesc mult.
    Cristian

  302. EMIl spune:

    Buna ziua , avem si noi un filtru de la z….r bazat pe osmoza inversa (destul de scumpicel) dar din ce am citit se pare ca nu e recomandat pe o perioada indelungata. Ce ne puteti recomanda? Va Multumesc

  303. Eftimie Adrian spune:

    Buna ziua,am facut un put de curand si am constatat ca apa contine fier,are o adincime de 10m iar izvorul este la circa 6m.Nu am fost inca cu apa la un laborator din lipsa de timp insa nu o putem folosi deoarece la incalzit se coloreaza putin spre rosu si nici sa o bei nu-i prea placuta la gust pentru ca are gust de cui,de fier.Locuim in zona Stefanesti ,Arges si nimeni de pe aici nu am auzit sa aiva o asemenea problema,ce fel de filtru ne este necesar pentru a folosi apa in gospodarie baut ,baie si tot ce este necesar.MULTUMIM!

  304. Hutu Constantin spune:

    Bna ziua. As dori sa imi dati un numar de telefon al unei persoane (sau mai multe) din Iasi care se ocupa cu inlocuirea filtrelor de la puurificatorul N……l cu osmoza inversa pe care il detin. Va multumesc.

  305. Adrian spune:

    Salutare,
    Locuiesc in Ulm, Grmania. Ma intereseaza montare unui filtru ptr apa potabila. Avand in vedere ca apa miroase puternic a clor si este cam dura. Ce recomandati? Ce parere aveti de Filtrele de la yyy mai exact modelul yyy CL?
    Cu respect,
    Adria

  306. Munteanu spune:

    Buna seara,ce parere aveti de yyy No. 100 yyy pentru un apartament in Bucuresti?Multumesc

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna seara!

      In primul rand va rog sa cititi Termeni si Conditii https://moleculah2o.wordpress.com/termeni-si-conditii/

      Raspunsul meu este: Nu am nicio parere pentru ca nici nu am auzit pana acum de acest filtru. Oricum, chiar daca as fi auzit, nu as spune ceva de rau despre un sistem de filtrare in mod public. Intr-un dialog privat prin email v-as spune ce cred, dar nu este cazul pentru ca nu am auzit de acest sistem de filtrare. Ceea ce nu-mi place este ca si-a adjudecat fara merit No. 1 (nu stiu cum au ajuns cei care-l vand la aceasta concluzie :)). Daca doriti o recomandare pentru un filtru bun, imi puteti scrie prin email: moleculahoh@gmail.com. Va voi indica un filtru de apa in care am incredere. Toate cele bune!

  307. Eden spune:

    Buna seara! Locuiesc in Judetul Constanta Comuna Valu lui Traian si intentionez sa montez un filtru general pentru toata apa care intra in casa si inca unul la bucatarie ! Ce tip de filtre imi recomandati? Multumesc anticipat! Toate cele bune.

  308. chihaia ciprian spune:

    Bună seara, sunt producator de flori am EC ul apei1,8 ms ph 7,8 mar interesa un filtru pentru neutralizarea EC ului

  309. violetaca spune:

    Buna ziua, ma intereseaza si pe mine ce filtre sa-mi pun, tinand cont ca stau la curteBranesti,Ilfov,apa fantana la cca 23 m, dedurizator.Nu am facut analiza apei.Asteptam sa vedem daca este vreo oferta, sau poate sa-i oblige pe toti cu laboratoare sa faca aceste analize obligatoriu.Nu zambiti,asta mi se pare a fi normal intr-o tara civilizata.Cu toata stima, Violeta

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Va garantez ca asteptati in zadar, asa ceva nu se va intampla. Nu se intampla nici in tarile din Vest (tarile dezvoltate), nu se va intampla nici la noi. O tara civilizata, alimenteaza cu apa potabula (tratata) toate localitatile din tara (asta ar trebui sa faca), dar in niciun caz nu va da vreo lege care sa oblige laboratoarele la analize gratuite si nici nu e normal sa se intample asta. In ziua de astazi exista doar laboratoare private. Chiar daca se numeste regie de apa, este tot privata.

      Toate cele bune!

  310. violeta spune:

    Am spus sub forma de gluma.Rugaminte, sa-mi spuneti ce analiza sa facem pt filtrare apa,acun cumparam dar vreau sa elimin acest lucruri stima,Violeta

  311. Mindroiu Magdalena spune:

    Buna ziua,
    Ce parere aveti despre filtrele de la „yyyyyy”, am vazut la cineva, apa este gustoasa (!!).
    Care este tehnologia folosita de ei ?ce parere aveti despre ele ?
    Au un indicator care arata cand trebuie schimbat filtrul si mi se pare un avantaj.
    Eu am cu osmoza inversa, dar as vrea sa fac un cadou copiilor de casa noua (Bucuresti-sect 2) .
    Multumesc, zi buna !

    • MOLECULA H2O spune:

      Buna ziua,

      Parerea mea este ca nu-si merita banii si ca va pot recomanda un fitru de apa mult mai bun la un un sfert din acel pret. Va voi trimite o recomandare prin email.
      Toate cele bune!

  312. Marcus Mirela spune:

    Buna seara,
    Va rog sa imi recomandati un filtru de apa pentru bucatarie.
    Multumesc frumos

  313. Gelu spune:

    Buna ziua!As dori si eu sa-mi cumpar un filtru care sa-l pun la conducta de apa potabila care intra in apartament sa-mi dedurizeze apa.Va rog daca puteti sa-mi recomandati ceva.Va multumesc!

  314. Dan spune:

    Buna ziua,
    Locuiesc la casa in Galati, zona Radu Negru, apa este din reteaua publica, din cate stiu sursa de adancime din Vrancea, si va rog daca se poate sa imi recomandati variante de filtre pe care as dori sa le instalez la chiuveta din bucatarie, pentru a o putea utiliza la consum, excluzand categoria celor prin osmoza inversa. Multumesc!

  315. Marius R. spune:

    Bună ziua,
    Locuiesc la apartament în Roman, NEAMȚ. Doresc să montez un filtru pentru apa de consum, m-am cam săturat de cumpărat apă îmbuteliată. Ce tip de filtru recomanzi ?

  316. Marius spune:

    Buna ziua. In aceasta perioada am inceput renovarea apartamentului. Ajungand la partea de instalatii, am hotarat ca ar fi timpul filtrelor. Stau in Timisoara, apa este rea la gust, de la retea. Ce tip de filtrare ati folosi in ipoteza:
    – circuitul de apa de la bucatarie alimenteaza atat robinetul, de unde se bea apa, cat si o masina de spalat rufe, una de spalat vase si o centrala pe gaz. Mulțumesc

  317. Savov Malina spune:

    Buna ziua
    Locuiesc in Bucuresti sect 4, apa este din reteaua publica, tevile blocului sunt de 52 de ani, avem probleme cu apa , pur si siplu simtim cand ne spalam ca „lipim”
    Am intrebat un dermatolog care mi-a recomandat produse scumpe pe baza de sulf (care nu ajuta prea mult daca folosesc aceeasi apa) si neaparat un filtru pt apa de la baie. Contoarele de apa calda si rece de la baie sunt comune cu cele de la bucatarie si sunt montate in baie deci filtru trebuie montat in baie sub chiuveta. Mentionez ca doresc sa filtreze apa calda si rece pt spalat nu cea de baut sau gatit
    Ce filtru ne recomandati
    Multumim

  318. Szilágyi Imola spune:

    Bunã ziua. As vrea sã cumpãr un filtru de apã pentru apã de fântânã. Ce-mi recomandati ca dupã filtrare sã am o apã purã remineralizatã? Multumesc anticipat.

    • H2O Molecula spune:

      Buna seara,

      Aveti un buletin de analiza al apei? Contrar a ceea ce se intampla in RO, adica faptul ca toti vand purificatoare pentru orice tip de apa, aceasta metoda este total gresita. In astfel de cazuri (apa de forja netratata/nedezinfectata), primul pas este analizarea apei: https://moleculah2o.com/2016/03/15/ce-analize-de-apa-sunt-necesare/

      In functie de analiza de apa (care trebuie sa contina atat partea fizico-chimica cat si microbiologica), se va alege purificatorul de apa. Cateodata nu este suficient un singur purificator ci sunt necesare mai multe sistemele de tratare si purificare a apei. Depinde de problemele semnalate in buletinul de analiza.

      Toate cele bune!

  319. Ovidiu Unchesel spune:

    Buna ziua,

    Sunt din Sibiu, apa se spune ca e foarte buna, as dori sa instalez un sistem de filtrare apa cat mai bun ca sa evit cumpararea sticlelor de plastic. Ca ati putea sa imi recomandati?
    Citeam dspre Zepter EDELWASSER dar se pare ca nu prea e ok cu osmoza inversa si cu demineralizarea apei. As dori ceva cat mai performant. Va multumesc in avans.

    • H2O Molecula spune:

      Buna ziua,

      V-am trimis o recomandare prin email, cu privire la un purificator de apa cu remineralizare/alcalinizare/hidrogenare (apa antioxidanta). In plus, functiile acestui purificator de apa intrece orice alt echipament de pe piata. Mi-ati solicitat „ceva cat mai performant” asa ca aveti recomandarea mea pentru un astfel de echipament.

      Toate cele bune!

  320. Alex spune:

    Buna ziua, daca va rog imi puteti trimite o recomandare de filtru pentru Cluj-Napoca? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *